Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση δεν έχει δεδηλωμένη για να νομοθετεί


Οι ΑΝΕΛ «μπλοκάρουν» ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι ΑΝΕΛ χτύπησαν για δεύτερη φορά στερώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ την ύπαρξη πλειοψηφίας στην επιτροπή ΔΕΚΟ και προκαλώντας νευρική κρίση στην κυβέρνηση αφού αμφισβητείται πλέον ευθέως η ικανότητά της να κυβερνήσει μη μπορώντας να νομοθετεί.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει στην ολομέλεια η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ που προκάλεσε χθες βραχυκύκλωμα στην κυβέρνηση,

Οι βουλευτές είχαν κληθεί να εγκρίνουν ή όχι την τοποθέτηση του κ. Παντελή Κυπριανού στη θέση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Όμως ο κ. Κυπριανός στην ψηφοφορία που έγινε πήρε 10 θετικές και 11 αρνητικές. Συγκεκριμένα 6 κατά και 5 παρόν. Παρόν ανάμεσα σε άλλους ψήφισαν ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων ελλήνων και ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων Σπύρος Λυκούδης.

Έτσι με βάση την ψηφοφορία ο κ. Κυπριανός δεν εγκρίθηκε από την επιτροπή ΔΕΚΟ για τη συγκεκριμένη θέση. Ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε τον υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση που προήδρευε στην συγκεκριμένη επιτροπή να μην επιμείνουν στην τοποθέτηση του κ. Κυπριανού στη συγκεκριμένη θέση αφού δεν έλαβε την έγκριση της επιτροπής.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η άποψη της συγκεκριμένη επιτροπής έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα κατά συνέπεια εναπόκειται στην θέληση του κ. Γαβρόγλου για το αν θα τον τοποθετήσει στην συγκεκριμένη θέση.


Η Τομεάρχης παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως λίγη ώρα αργότερα ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Είναι η πρώτη καταγραφή της έλλειψης πλειοψηφίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βουλή. Προφανώς αυτή η επιτροπή εκφράζει γνώμη δεν είναι δεσμευτική πλην όμως το πολιτικό ζήτημα είναι μείζον και ο υπουργός ο ίδιος είναι έκθετος διότι θα προχωρήσει στο διορισμό ενός ανθρώπου ο όποιος δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και ενώ ο ΣYΡΙΖΑ υποτίθεται ότι έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αυτή η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν έχει ουσιαστική πλειοψηφία αλλά μια ευκαιριακή πλειοψηφία, είναι η πρώτη φορά που στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δεν περνά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.»

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ακόμη ότι η αρνητική ψήφος της Νέας Δημοκρατίας και η μορφή της κατά του συγκεκριμένου προσώπου δεν ήταν κυρίως για τα τυπικά προσόντα του συγκεκριμένου ανθρώπου αλλά για το γεγονός ότι μέχρι μέχρι τις 11 Ιανουαρίου ήταν προσωπικός σύμβουλος του κ. Γαβρόγλου. «Για μας είναι αδιανόητο το πως ένας σύμβουλος υπουργού μεταπηδά σε μια ανεξάρτητη αρχή»

Μάλιστα η κ. Κεραμέως επέκρινε και τον πρόεδρο της Βουλής διότι όπως ανέφερε «μπήκε σε μία ανάλυση του περιεχομένου της ψήφου και ανέφερε πως το παρόν που επέλεξαν ορισμένοι το επέλεξαν γιατί αναγκάστηκαν κομματικά να το κάνουν» .

Από αυτό το δεύτερο κρούσμα καθίσταται πια εμφανές ότι η κυβέρνηση θα έχει καθημερινά προβλήματα στη Βουλή τουλάχιστον στις επιτροπές αφού τις περισσότερες φορές με βάση τα δεδομένα θα μπορεί να έχει την πλειοψηφία προκειμένου να περάσει τις επιλογές της.

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]