Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιτέλους, δεν υπάρχει κανείς να σταματήσει αυτή την επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν;


Του Σενέρ Λεβέντ

Αφού η Αμερική, η Ρωσία και η Ευρώπη κάνουν τα στραβά μάτια στην κλιμακούμενη επιθετικότητά της στην Συρία τις τελευταίες μέρες, η Τουρκία, όντας τόσο παραχαϊδεμένη, άρχισε να προχωρεί τις απειλές της στην περιοχή. Όταν λέω Τουρκία εννοώ τον Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, διότι εκείνος διοικεί μόνος του την τύχη της χώρας.

Χθες είπε το εξής σε μιαν τελετή:
«Οπωσδήποτε δεν θα αποδεχθούμε τις προσπάθειες σχεδόν σφετερισμού των φυσικών πόρων που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκλεισμό της χώρας μας και της ΤΔΒΚ. Εμείς δεν εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα, το δίκαιο και ειδικά το έδαφος κανενός. Εμείς προστατεύουμε μόνο τα συμφέροντα της χώρας μας και των αδελφών μας. Άρχισαν να καταλαβαίνουν πόσο μεγάλο λάθος διαπράττουν όσοι νομίζουν ότι θα μπορούσαν να κάνουν βήματα στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο παρά την θέληση της Τουρκίας. Όπως τιμωρήσαμε τους τρομοκράτες στην Συρία, δεν θα αφήσουμε και τους ληστές στις θάλασσες».
Και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ λέει συνεχώς τα ίδια πράγματα εδώ και μέρες και εκστομίζει τις ίδιες απειλές. Καλά, τι θα γίνει; Θα κηρύξει πόλεμο η Τουρκία στην ελληνοκυπριακή πλευρά που ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν γεωτρήσεις στις θάλασσες μέσα στον Νοέμβριο; Θα κτυπήσει την πλατφόρμα γεώτρησης; Ή μήπως θα επιχειρήσει κάποιαν άλλη πρόκληση στην ξηρά; Μήπως θα λύσει το ζήτημα αναγκάζοντας την ελληνοκυπριακή πλευρά να δεχτεί μιαν χαλαρή ομοσπονδία που είναι το τελευταίο βήμα των δύο χωριστών κρατών; Μήπως εκστομίζει αυτές τις απειλές για να υλοποιήσει την λύση που θέλει στην Κύπρο; Μήπως χρησιμοποιεί την ένταση στις θάλασσες ως μέσο πίεσης;


Είναι πολύ επικίνδυνα παιχνίδια αυτά. Κοιτάξτε, εμπνεύστηκε από την επιθετικότητά της στην Συρία. «Συντρίψαμε τους τρομοκράτες εκεί και έρχεται η δική σας σειρά», λέει ξεκάθαρα. Δεν συνέτριψε τους τρομοκράτες, αντίθετα άνοιξε τον δρόμο τους. Ενώ επρόκειτο να εκκαθαριστούν οι αιμοβόρες συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, ανάσαναν και αναζωογονήθηκαν με τις επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων.

Και δυστυχώς η διεθνής κοινότητα παραμένει θεατής σε αυτό. Δεν θέλουν να έρθει η ειρήνη και η ηρεμία στην Συρία χωρίς τον κατακερματισμό της χώρας. Τι σημαίνει ο βομβαρδισμός του Κομπάνι από τον τουρκικό στρατό μετά από τόσο πόλεμο και πόνο που βίωσε; Όταν οι συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους επιτίθονταν στο Κομπάνι, η Τουρκία προσευχόταν να πέσει η πόλη. Αντιστάθηκε και δεν έπεσε το Κομπάνι. Τώρα επιτίθεται η Τουρκία όπως το Ισλαμικό Κράτος. Και δεν λένε τίποτα όχι μόνο η Αμερική και η Ευρώπη, αλλά και η Ρωσία. Ιδού, αυτό είναι που ουσιαστικά προκαλεί ανησυχία για την Κύπρο. Μέχρι πότε θα κάνουν τα στραβά μάτια στην επιθετικότητα της Τουρκίας;

Όσον αφορά εμάς τους Τουρκοκύπριους, δεν αλλάξαμε. Είμαστε όπως παλιά. Όπως κάποτε είχαμε προσκαλέσει την Τουρκία στο νησί για να μας σώσει, το ίδιο και τώρα. Καταφεύγουμε σε αυτήν για να προστατεύσει τα δικαιώματά μας. Συνάπτουμε «διεθνείς συμφωνίες» μαζί της σάμπως και έχουν ισχύ. Και της δίδουμε εξουσιοδότηση για να επέμβει στις θάλασσές μας! Πόσο αστείο είναι να δίνουμε εμείς «εξουσιοδότηση» στον κατακτητή μας! Μήπως ο Χίτλερ χρειαζόταν εξουσιοδότηση από την γαλλική κυβέρνηση για να πάρει εκείνους τους θαυμάσιους πίνακες από το Λούβρο στο Παρίσι και να τους μεταφέρει στο σπίτι του;

Η Τουρκία χρησιμοποιεί εμάς, που κρατάει ως όμηρους στο νησί, για να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα. Και το χειρότερο είναι ότι κανείς μας δεν υψώνει την φωνή του γι’ αυτό.

Κοιτάξτε τι λένε ακόμα και εκείνοι που αποκαλούν τον εαυτό τους αριστερό. Η ελληνοκυπριακή πλευρά, λένε, να αναβάλει την γεώτρηση μέχρι την λύση. Εσύ δεν επιστρέφεις στους ιδιοκτήτες του το Βαρώσι, το οποίο αφήνεις να το τρώνε τα φίδια εδώ και 44 χρόνια. Δεν αποσύρεις έστω και έναν από τις σαράντα χιλιάδες στρατιώτες.

Συνεχίζεις να λεηλατείς τις ελληνοκυπριακές περιουσίες λάφυρο στον βορρά για τις οποίες δίνεις ψεύτικους τίτλους ιδιοκτησίας. Η εκ περιτροπής προεδρία στην ομοσπονδία και οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι κόκκινη γραμμή σου. Ακόμα μεταφέρεις πληθυσμό από την Τουρκία στο νησί. Και τώρα απαιτείς από την άλλη πλευρά να αναστείλει τις γεωτρήσεις και από πάνω. Να τις αναστείλει μέχρι την λύση! Έτσι; Αν τις αναστείλει, θα ξαναρχίσουν έτσι εύκολα; Αν φαινόταν λύση στον ορίζοντα, θα το καταλάβαινα. Αλλά πού είναι…

Δεν είμαι βέβαιος ότι θα υψώσουν την φωνή τους κατά των ενεργειών της Τουρκίας στην Κύπρο εκείνοι που κάνουν τα στραβά μάτια στην επιθετικότητά της στην Συρία. Η βία είναι δημοφιλής στον κόσμο. Πιο πρόσφατα το είδαμε αυτό στο Σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Σκότωσαν τον άνθρωπο και τον έκοψαν κομμάτια μπροστά στα μάτια όλων μας. Και κανείς δεν έκανε κάποιο σοβαρό βήμα για διαλεύκανση αυτού του εγκλήματος. Πολλές είναι και οι λεηλασίες, οι βιασμοί και οι εκτελέσεις της Τουρκίας στο Άφριν, το οποίο κατέχει. Κανείς δεν λέει τίποτα και γι’ αυτό!

Βομβαρδίζει το Κομπάνι. Όλοι σιωπούν. Ο δικτάτορας Ταγίπ Έρντογαν δεν άφησε κανέναν αντιπολιτευόμενο που δεν συνέτριψε στο εσωτερικό της χώρας. Νοιάζεται κανείς; Όχι! Λένε ότι το πιο λαμπερό φως γεννιέται μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι. Πού είναι;

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]