Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν τώρα «γκριζάρει» Σαμοθράκη, Ικαρία, Κάρπαθο


Σε παραλήρημα ο «σουλτάνος», αποκάλεσε «ληστές» τους Έλληνες. Γελοιότητες και με την πρέσβειρα της Τουρκίας στην Ουγκάντα

Στα όρια μιας επικίνδυνης... γελοιότητας κινείται πλέον η τουρκική εξωτερική πολιτική. Από τη μια, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακαλύπτει «πειρατές» (ληστές, για την ακρίβεια) στο Αιγαίο, αναφερόμενος στους Έλληνες (!), από την άλλη, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου «ξηλώνει» την πρέσβειρα της Τουρκίας στην Ουγκάντα γιατί τόλμησε να εμφανιστεί σε εκδήλωση με αρχαιοελληνικό μανδύα που παρέπεμπε στην Ωραία Ελένη! Κερασάκι στην τούρτα της τουρκικής προκλητικότητας ήταν η απαίτηση της Άγκυρας να μη συμπεριληφθούν στην άσκηση «Παρμενίων» η Σαμοθράκη, η Ικαρία και η Κάρπαθος! Πρώτος συνέχισε τον ανθελληνικό χορό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης ενός νέου πολεμικού σκάφους στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε: «Η αποφασιστικότητά μας για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων μας αυξάνεται με κάθε νέο σκάφος που εντάσσεται στον στόλο μας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη θάλασσα στους πειρατές». Παράλληλα, πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες για τη μετατροπή της Τουρκίας σε χώρα που δεν θα έχει τη δυνατότητα να ανοίγεται στη θάλασσα. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ενέργειες που έχουν στόχο τον έλεγχο των πηγών ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου, παραγνωρίζοντας την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν». Και αν οι δηλώσεις του Ερντογάν έχουν στον πυρήνα τους κάποια σοβαρότητα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κινήθηκε στα όρια της γραφικότητας, ανακαλώντας από τη διπλωματική αποστολή της χώρας του την Τουρκάλα πρέσβειρα Σεντέφ Γιουβαζάλπ στην Ουγκάντα, μετά την εμφάνιση της τελευταίας με ένδυμα που παρέπεμπε σε αρχαία ελληνική χλαμύδα, στους εορτασμούς των 95 χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.


Η εθνικιστική εφημερίδα «Sozcu» δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα της τις φωτογραφίες αυτές, υποστηρίζοντας ότι η Γιαβουζάλπ ντύθηκε Ωραία Ελένη, ενώ ο άγνωστος συνοδός της παρίστανε τον Δία. «Τεράστιο σκάνδαλο την Ημέρα της Δημοκρατίας: Η πρέσβειρα ήταν η Ελένη και ο βοηθός της ο Δίας» είχε τίτλο η εφημερίδα, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η τιμωρία της! Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου Ερντογάν και του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας περί Αιγαίου, διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι «ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου που πρεσβεύει η Ελλάδα».

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]