Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρήγμα στις σχέσεις Άγκυρας - Μόσχας με υπογραφή Ερντογάν


«Παράνομη η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία»

«Ρεσιτάλ υποκρισίας» έδωσε ακόμη μία φορά χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτό), o οποίος σε συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο διαμήνυσε σε πανηγυρικό τόνο ότι η Αγκυρα ουδέποτε αναγνώρισε την «παράνομη προσάρτηση» της Κριμαίας και διαβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει ποτέ να το κάνει.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Η προσάρτηση της Κριμαίας είναι παράνομη, αλλά η κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου όχι; Συνεχίζοντας το ρεσιτάλ υποκρισίας, πάντως, ο... ειρηνιστής Ερντογάν πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα του επιθυμεί την επίλυση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία μέσω της διπλωματίας και «ειρηνικών μέσων»!

Η ξαφνική «επίθεση» του «σουλτάνου» στη Μόσχα δεν αποκλείεται να αποτελεί και μία κίνηση καλής θέλησης προς τις ΗΠΑ, αφού έρχεται λίγες μόνο ώρες από τη στιγμή που ο Τραμπ εξαίρεσε την Αγκυρα (και άλλες έξι χώρες) από τις κυρώσεις που επέβαλε εκ νέου στο Ιράν, η εφαρμογή των οποίων αρχίζει σήμερα.

Η στάση Ερντογάν ίσως έχει σχέση και με την επικείμενη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο την επόμενη εβδομάδα στο Παρίσι, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Οπως μάλιστα σημείωσε ο «σουλτάνος», στο περιθώριο των εορτασμών στο Παρίσι δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο Πούτιν.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]