Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχουν έρθει τα πάνω κάτω


Κάποιος πρέπει να σταματήσει την αντιστροφή των αξιών που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Η ατζέντα του σύγχρονου αριστερισμού -μεγάλο μέρος της οποίας έχει φέρει στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο μέσω συνιστωσών του όσο και ως κληρονομιά από την περίοδο του Συνασπισμού, όταν ήταν το κόμμα της ψευτοεστέτ διανόησης- έχει στόχο την αποδόμηση των θεσμών και των αξιών που έχουν τη βάση τους στην παράδοση. Και την αντικατάστασή τους από συγκεκριμένες κατασκευές, η έμπνευση των οποίων βρίσκεται στα γραφεία των διαφόρων θεωρητικών της Αριστεράς που θρονιάστηκαν στα πανεπιστήμια της Δύσης τις τελευταίες δεκαετίες.

Προκειμένου να επιβάλει αυτή την ατζέντα ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας, χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο την ηγεμονική φωνή του στα ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενος τη σχεδόν ολοκληρωτική έλλειψη αντιπάλου. Αντίπαλος δεν υπάρχει, διότι η Δεξιά στη χώρα μας ασχολείται απλώς με το εάν θα κάνει καλύτερη διαχείριση του Μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συγκρούεται ιδεολογικά, δεν παλεύει στο πεδίο της πολιτικής της καθημερινότητας. Μάλλον δεν ξέρει πώς. Γι’ αυτό σιγουρεύτηκα την Πέμπτη, όταν διάβασα ότι σε εκδήλωση της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη για το Μεταναστευτικό υπήρχε εισήγηση ομιλήτριας σχετικά με την «επιχειρηματικότητα των προσφύγων».
Ε, κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι είναι αλλού. Δεν θέλουν να κυβερνήσουν, ρε παιδί μου. Ή απλώς δεν ξέρουν. Δεν έχουν επαφή με τον κόσμο. Ο,τι μαθαίνουν γι’ αυτόν το μαθαίνουν μέσα από τις σελίδες της «Liberation» και του «Economist», όχι μιλώντας με τους πολίτες. Και για να μη νομίζει κανείς ότι είμαι προκατειλημμένος, θα σας πω ότι ακόμα και άνθρωποι από το κοινό αυτής της κομματικής ημερίδας σηκώθηκαν και... έκραξαν την ομιλήτρια που έκανε αυτή την τοποθέτηση. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα σήμερα.


Το θέμα είναι η πλήρης αντιστροφή των αξιών που βλέπουμε να προσπαθεί να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τα περιστατικά είναι αρκετά και μαζεμένα χρονικά. Ζούμε στη χώρα που, αν σπάσεις την πόρτα με κλοτσιά και ανέβεις με ντουντούκα πάνω στο γραφείο του υπουργού λέγοντας ηλιθιότητες -αρκεί σε αυτές να περιλαμβάνονται αριστερίστικα κλισέ- και τραμπουκίζοντας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, τα ΜΜΕ σε προβάλλουν και ως... ήρωα, ενώ βάζεις υποθήκη και για πολιτική καριέρα στο μέλλον. Εάν όμως είσαι μαθητής και τολμήσεις να φωνάξεις «η Μακεδονία είναι ελληνική» στην παρέλαση του σχολείου σου ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, τιμωρείσαι με τη μεγαλύτερη, πριν από την αποβολή σου από το σχολείο, ποινή, δηλαδή με διήμερη αποβολή.

Ζούμε στην ίδια χώρα που, εάν πεθαίνεις στα πατρογονικά σου χώματα, όπως ο Κατσίφας, υπερασπιζόμενος μια σημαία, τρέχουν να σε βγάλουν έμπορο ναρκωτικών, ψυχοπαθή και όλα τα υπόλοιπα γνωστά, ενώ, εάν πεθάνεις κατά τη διάρκεια μιας ληστείας -μάλλον λόγω χρήσης ναρκωτικών-, μετατρέπεσαι σε ήρωα και ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι ο θάνατός σου δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Εάν ληστεύεις τράπεζες με καλάσνικοφ, όπως ο Ρωμανός, δέχεται τον πατέρα σου ο προηγούμενος πρωθυπουργός.

Δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Είναι η αντιστροφή των αξιών. Και κάποιος πρέπει να την εμποδίσει. Οσο η Ν.Δ. ασχολείται με την επιχειρηματικότητα των προσφύγων.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]