Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Σε διαθεσιμότητα ο πρώην επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε τελικά ο πρώην επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών στη Γερμανία, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, που όπως αποκαλύφθηκε είχε διαρρεύσει απόρρητες πληροφορίες στο ακροδεξιό Afd, εκτός του ότι είχε διαψεύσει δημοσίως την Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Αρχικά, ο Μάασεν είχε απομακρυνθεί από την θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος δια της αναβάθμισής του σε γενικό γραμματέα Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα ασφαλείας, όπως είχαν αποφασίσει οι αρχηγοί των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού μετά την κρίση που είχε ξεσπάσει.

Σημειώνεται ότι, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων μετά τα γεγονότα του Κέμνιτς, όπου σημειώθηκαν βίαιες διαδηλώσεις ακροδεξιών ομάδων και μαζικές εκδηλώσεις αντιφασιστών από όλη τη Γερμανία. Tότε, ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Χορστ Ζέεχοφερ, υποστήριξε τον Χανς Γκέοργκ Μάασεν, ο οποίος αμφισβήτησε ότι υπήρξαν γεγονότα ακροδεξιάς βίας στο Κέμνιτς, δεχόμενος έντονες πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί.

Πέραν αυτών όμως, θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε και η αποκάλυψη ότι ο Μάασεν, διέρρευσε ευαίσθητα δεδομένα προς το ακροδεξιό AfD από έκθεση της BfV προτού αυτή δοθεί στη δημοσιότητα. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Στέφαν Μπράντερ, ο οποίος, μιλώντας στο ARD, δήλωσε ότι ο Μάασεν του έδωσε στοιχεία σε μία κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στις 13 Ιουνίου, πέντε εβδομάδες προτού δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]