Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκτοξεύτηκε στο 25,24% ο πληθωρισμός στην Τουρκία


Άνοδο μεγαλύτερη του αναμενόμενου κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Οκτώβριο και παρέμεινε σε υψηλό 15 ετών, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών μεταφορών, ενώ παραμένουν οι ανησυχίες των επενδυτών για την επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 25,24% σε ετήσια βάση σε σχέση με το 24,5% του Σεπτεμβρίου. Σε μηνιαία βάση, επιβραδύνθηκε στο 2,67% από το 6,3%.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 24,37% σε ετήσια βάση και1,97% σε μηνιαία βάση.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Murat Cetinkaya αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό το 2018 στο 23,5% από το 13,4% και για το 2019 στο 15,2% από το 9,3%.

Επίσης, ο εγχώριος δείκτης τιμών παραγωγού επιβραδύνθηκε στο 45,01% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο από το 46,15% του Σεπτεμβρίου. Σε μηνιαία βάση ο ΡΡΙ επιβραδύνθηκε στο 0,91% από το 10,88% το Σεπτέμβριο.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]