Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξέσπασε η μάνα του Κωνσταντίνου Κατσίφα: «Αλήτες, Αλβανοί»!


Οκτώ μέρες άταφος ο Κων. Κατσίφας! «Ολο τον χειμώνα μάς ανοίγουν τα σπίτια» φωνάζει η κυρία Βασιλική

Οκτώ ημέρες μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους άνδρες των αλβανικών δυνάμεων, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, ο 35χρονος παραμένει άταφος και η οργή της οικογένειάς του ξεχειλίζει... «Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας! Και θα γίνω μια μάνα σκληρή. Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα, παιδιά μου. Για τον λεβέντη μου, για το παλικάρι μου, που μου το έφαγαν» φώναξε χθες με φωνή σπαρακτική η μητέρα του Κωνσταντίνου κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τον 35χρονο Ελληνα ομογενή στο χωριό Βουλιαράτες, παρουσία πλήθους κόσμου.

Οι αλβανικές Αρχές εξακολουθούν να αρνούνται με προκλητικό τρόπο να παραδώσουν τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του. Αυτό είναι ένα βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει η μητέρα του 35χρονου, η κυρία Βασιλική, η οποία όλες αυτές τις μέρες ζητάει να της δώσουν το παιδί της για να το κηδέψει... Στο μνημόσυνο, το οποίο έγινε στην εκκλησία του χωριού για την ανάπαυση της ψυχής του άτυχου παλικαριού, η τραγική μάνα δεν κατάφερε να συγκρατήσει την αγανάκτησή της, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μετά το τέλος της τελετής: «Μου το έφαγαν οι αλήτες οι Αλβανοί. Οι αλήτες! Θέλω να προστατεύσετε τα δικαιώματά μας. Ολο τον χειμώνα μάς ανοίγουν τα σπίτια. Θα τα πω, Γιάννη μου» είπε ανάμεσα σε λυγμούς η άτυχη γυναίκα μιλώντας στον σύζυγό της, ο οποίος προσπαθούσε να την ηρεμήσει. Λίγο αργότερα, ανέφερε με κλάματα στα μάτια: «Να δικαιωθεί το παιδί μου. Ο λεβέντης μου! Αγαπούσε το χωριό του! Αγαπούσε τη Βόρεια Ηπειρο»!


Την ίδια στιγμή, σε μια προσπάθεια να φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 35χρονος ομογενής, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον αρχηγό της αντίστοιχης αλβανικής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο Έλληνες αξιωματικοί, οι οποίοι επέστρεψαν την Κυριακή από τα Τίρανα, ζήτησαν από τον Αλβανό αρχηγό να τους αναλύσει κάθε πτυχή της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Ωστόσο, δεν τους δόθηκε πρόσβαση στη δικογραφία, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Αστυνομικές πηγές είχαν εκφράσει τη δυσπιστία τους για τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης αποστολής, κάτω από τις -δεδομένες- συνθήκες παντελούς έλλειψης πνεύματος συνεργασίας των αλβανικών Αρχών. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες των αλβανικών μέσων ενημέρωσης, κλήθηκε από τον εισαγγελέα Τιράνων να καταθέσει τις επόμενες μέρες η πρώην σύζυγος του 35χρονου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια δεν προτίθεται να εμφανιστεί, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν σε διάσταση με τον Κωνσταντίνο και δεν γνωρίζει τι έκανε. Μέχρι στιγμής, στον Αλβανό εισαγγελέα έχει δώσει κατάθεση ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Ιωάννης Κατσίφας.

Διαβήματα από Κατρούγκαλο

Την άμεση επιστροφή από τις αλβανικές Αρχές της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα ζητεί ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. «Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε τις προτεραιότητές μας: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Να προστατευτούν τα δικαιώματα των Ελλήνων αδελφών μας. Με σεβασμό και χωρίς καμία υποχώρηση στα δύο πρώτα, να προστατεύσουμε τις διμερείς μας σχέσεις» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός και σημείωσε: «Δεν μείναμε σε ευχές. Προχωρήσαμε σε διαβήματα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, με τον αυτονόητο σεβασμό στη Δικαιοσύνη».

Ιατροδικαστής: «Δεν με άφησαν»

Για «ολιγόλεπτη εξωτερική επισκόπηση» έκανε λόγο ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, σχολιάζοντας την απαράδεκτη απόφαση των αλβανικών Αρχών να του επιτρέψουν να εξετάσει τη σορό του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα στις αρχές της περασμένης εβδομάδας μόλις πέντε λεπτά. «Δεν μου άφησαν τον χρόνο, είχα στη διάθεσή μου ελάχιστα λεπτά. Ηταν αυτή η συμφωνία με την αστυνομία και την εισαγγελία Αργυροκάστρου, να γίνει μόνο μια εξωτερική επισκόπηση» είπε σε συνέντευξή του ο ιατροδικαστής. Τόνισε ότι είναι διαφορετική η νομοθεσία της Αλβανίας, καθώς ο τεχνικός σύμβουλος έπρεπε να ήταν Αλβανός, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε πως δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει εκτίμηση για άλλα θέματα, όπως την απόσταση από την οποία πυροβολήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, αφού είχε προηγηθεί συρραφή τραυμάτων (δύο διαμπερή στην περιοχή της καρδιακής χώρας) αλλά και πλύσιμό τους.
Πρόσθεσε επίσης: «Μια διερεύνηση αρχίζει από την αυτοψία του χώρου, είναι κεφαλαιώδους σημασίας, το άλφα και το ωμέγα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ούτε αυτοψία του χώρου, παρά μόνο μια εξωτερική επισκόπηση και τίποτα περισσότερο».

Θα ακούσουν την κραυγή της;

Ενδέχεται να μην έχουμε την πλήρη εικόνα του τι συνέβη με τον Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνο Κατσίφα, που οδήγησε στη δολοφονία του από τους «κομάντος» του αλβανικού καθεστώτος. Έχουμε, όμως, εικόνα για όσα ακολούθησαν:
Ότι οι αλβανικές Αρχές δεν άφησαν τον Ελληνα ιατροδικαστή να κάνει τη δουλειά του.
Ότι οι αλβανικές Αρχές έπαιζαν ένα κρυφτούλι για να κρύψουν ή να παραποιήσουν στοιχεία.
Ότι οι αλβανικές Αρχές συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να προσβάλλουν τη μνήμη ενός νέου παιδιού.
Ότι επτά μέρες το παλικάρι με ευθύνη των αλβανικών Αρχών παραμένει άταφο.
Ότι οι ελληνικές Αρχές και τα πολιτικά κόμματα από τη μεριά τους δεν αντέδρασαν με τη δυναμική που ταίριαζε στο περιστατικό.
Ας δουν πώς έχουν αντιδράσει άλλες χώρες όταν δολοφονούνται πολίτες τους. Ο πόνος και η κραυγή της μάνας ελπίζουμε να αφυπνίσουν την Αθήνα. Μπας και ξυπνήσει από τη μακαριότητα που τη διακατέχει όταν πρέπει να υπερασπιστεί τους Έλληνες πολίτες και ομογενείς...

Νίκος Ελευθερόγλου
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]