Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ανθελληνισμός στην Αλβανία είναι στρατηγική επιλογή


Δεν είναι εύκολο και απλό να πυροβολήσεις και σκοτώσεις κάποιον, όταν γνωρίζεις ότι αυτό μπορεί να διαταράξει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις

Συνηθίζεται εν πολλοίς, οι άκρως επιθετικές κραυγές Τούρκων και Αλβανών, να αποδίδονται και ως απευθυνόμενες για εσωτερική κατανάλωση, ιδιαιτέρως κατά τις προεκλογικές περιόδους. Καιρός πλέον είναι, να γίνει αντιληπτό, ότι ο ανθελληνισμός είναι συνειδητή επιλογή.

Οι μεν Τούρκοι χρησιμοποιούν τον ανθελληνισμό ως εργαλείο αφενός ενίσχυσης του εθνικού φρονήματος των Τούρκων, αφετέρου για εκφοβισμό των Ελλήνων. Εκφοβισμός, που ενισχύεται από το φοβικό σύνδρομο των πολιτικών, οι οποίοι ακατάλληλοι όντες συνήθως, επιχειρούν να διεξέλθουν την θητεία τους αβρόχοις ποσί, υποχωρώντας στις τουρκικές απαιτήσεις, είτε έχουν δεσμεύσεις που δεν τους επιτρέπουν χάραξη και εφαρμογή εθνικής πολιτικής.

Οι δε Αλβανοί πολιτικοί και παράγοντες, υπηρέτες όντες των Τούρκων με παχυλό μισθό, συνειδητώς οξύνουν το υπάρχον ανθελληνικό μένος των Αλβανών, προκειμένου φέρουν σε δύσκολη θέση τον ενδοτικό πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, που προτιμά να υπάρχει μια Ελλάδα ψωροκώσταινα, αρκεί να γεύεται τα αγαθά της εξουσίας, κατακλέπτοντες ορισμένοι και τα αγαθά εκ του μόχθου του λαού.

Ότι ο Έντι Ράμα υπηρετεί συνειδητώς την Τουρκία δεν είναι μόνον το συμπέρασμα από την ανάλυση του τρόπου συμπεριφοράς του, αλλά από τις καταγγελίες εναντίον των ίδιων Αλβανών [των οποίων το κίνητρο δεν γνωρίζουμε αν είναι ανιδιοτελές, ή αν επιθυμούν συμμετοχή στην οικονομική και πολιτική εξουσία].


Ο εκδότης και δημοσιογράφος Καστριότ Μιφταράι, τον οποίο μας γνώρισε η Εταιρεία Μακεδονικών σπουδών από την αποδελτίωση του αλβανικού Τύπου, από παλαιά, αλλά και προ έτους με τα επεισόδια στο Κουμάνοβο] σε τηλεοπτική εκπομπή κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι στην υπόθεση του φόνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα ενήργησε και ενεργεί με "τουρκικές πλάτες".

Ο Μιφταράι, επιχειρηματολογεί υποστηρίζοντας ότι οι ειδικά εκπαιδευμένες μονάδες που εστάλησαν για να σκοτώσουν τον ενοχλητικό Έλληνα, δεν θα τολμούσαν να σκοτώσουν Έλληνα μειονοτικό, με ελληνική μάλιστα ιθαγένεια, αν δεν είχαν εντολή από τον Έντι Ράμα, ο οποίος στηριζόταν στην Τουρκία.

Σημειώνει μάλιστα, μια «αυτοσυγκράτηση της ελληνικής πλευράς και αυτό, όχι διότι ο Ράμα κάνει το παλικάρι με τους Έλληνες, αλλά διότι η Ελλάδα υπολογίζει ότι όσο πιο πολύ πιέσει την Αλβανία, τόσο περισσότερο θα την σπρώξει στην αγκαλιά της Τουρκίας». Δεν είμαι πρόθυμος να αποδεχθώ αυτήν την εξήγηση για την στάση της ελληνικής πλευράς, από την στιγμή που, αφενός η Αλβανία είναι ήδη προτεκτοράτο της Τουρκίας, αφετέρου μπορεί η Ελλάδα να της αποκόψει τον δρόμο στην Ε.Ε., αλλά και σε πολλά άλλα που ενδιαφέρουν τα Δυτικά Βαλκάνια.

Εκεί που συμφωνώ απολύτως με τον Μιφταράι, είναι πως δεν είναι εύκολο και απλό να πυροβολήσεις και σκοτώσεις κάποιον, όταν γνωρίζεις ότι αυτό μπορεί να διαταράξει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις. Στην περίπτωση αυτή, την τελική απόφαση την λαμβάνει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Έτσι εξηγείται και η ανάρτηση Ράμα στο twitter.

Ο λόγος που ο Μιφταράι κατηγορεί ευθέως τον Έντι Ράμα, ως υποχείριο του Ερντογάν, δεν είναι κάποια υποκρυπτόμενη συμπάθεια προς την Ελλάδα, ούτε αναφέρθηκε στην ηθική πλευρά του ζητήματος, να το χαρακτηρίσει ως ανήθικο και απάνθρωπο, αλλά επειδή κατά την κρίση του, είναι επικίνδυνο να στρέφεται η Αλβανία εναντίον της Ελλάδας, λόγω του ότι… η Τουρκία θα ζητήσει υψηλά ανταλλάγματα!

Μια σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο Μιφταράι, με το τίμημα όμως της υποταγής στην Τουρκία, δεν αξίζει σε κάτι, είναι μάλιστα και πιο επικίνδυνη από μια πολιτική διαλλακτικότητας προς την Ελλάδα. Επ’ αυτών όμως πρέπει να συνεχίσουμε.

Ο Μακεδών
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εφ'όσον είναι επισήμως ανθελληνική η πολιτική της Αλβανίας, ας μας κάνουν την χάρη οι πολιτικοί της να καλέσουν άμεσα πίσω στην Αλβανία όλους τους Αλβανούς μετανάστες που θρέφει τόσα χρόνια τώρα η Ελλάδα, με των οποίων τα χρήματα από εδώ τονώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες η οικονομία της Αλβανίας. Αντε να αρχίσει το ξεκαθάρισμα επιτέλους στην προδομένη από τους εθνοπροδότες ελληνόφωνους πολιτικούς χώρα μας που γέμισαν με φίδια δηλητηριώδη τον τόπο, εις βάρος και της εθνικής οικονομίας μας και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών. Αμεσα δραστικά μέτρα εναντίον τους εάν δεν τους καλέσει πίσω ο Ράμα και να δούμε μετά τις μαγκιές του Ράμα και οποιουδήποτε ανθέλληνα συνεργάτη των τοπικών εφιαλτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]