Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αμοιβαίο σεβασμό και όχι ειρωνείες» ζητούν οι Βρυξέλλες από τη Ρώμη


Ο διάλογος με την Ιταλία δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά έχει καταστεί επιτακτικός, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις Σαλβίνι, σημείωσε ότι οι ειρωνείες δεν έχουν θέσει σε έναν τέτοιο διάλογο και ότι ο αμοιβαίος σεβασμός είναι αναγκαίος.

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα για τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος δεν έχουν ακόμη οριστεί.

Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτηρίζει επίσης ανεπαρκή τον ιταλικό προϋπολογισμό στην αντιμετώπιση του προβλήματος χαμηλής παραγωγικότητας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες δημοσίευσε τις εκθέσεις της για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και τόνισε πως για την περίπτωση της Ιταλίας τα σχέδιά της για το 2019 είναι «μη συμβατά» με τις προηγούμενες δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η χώρα και για αυτό η πιθανή έναρξη διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος είναι δικαιολογημένη.


«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο προϋπολογισμός έχει κινδύνους για την ιταλική οικονομία, τις επιχειρήσεις της, τους καταθέτες και τους φορολογουμένους», δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και αν σε έξι μήνες η Ρώμη δεν έχει πάρει μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος του προϋπολογισμού της, τότε διακινδυνεύει να της επιβληθούν πρόστιμα από 0,2% έως 0,9% του ΑΕΠ της.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]