Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιλντιρίμ: Αθήνα και Λευκωσία παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας


Με ένα μπαράζ προκλητικών δηλώσεως ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποστήριξε ότι Αθήνα και Λευκωσία παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας, ενώ προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό από τα «νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά» της.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, μιλώντας σε εκδήλωση Πανεπιστημίου στη Σμύρνη για το ερευνητικό «Koca Piri Reis», ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε ότι Ελλάδα και «ελληνοκυπριακή διοίκηση» παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σοβαρή κρίση με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κύπρου. Οι θάλασσες είναι κοινή περιουσία και κληρονομιά της ανθρωπότητας και η εκμετάλλευση τους από μόνο μια χώρα, μια κοινότητα, δεν έχει καμία σχέση με εθνικό και διεθνές δίκαιο. Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη γύρω από την Κύπρο και η εξόρυξη του φυσικού πλούτου πρέπει να γίνει μετά από διαπραγμάτευση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου με τον Νότο. Αυτό είναι ένα σημείο καμπής», σημείωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ για να προσθέσει ότι η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση παραβιάζουν το διεθνές καταπατώντας τα συμφέροντα της Τουρκίας στην θάλασσα.

Προειδοποίησε, δε, ότι όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό από αυτά τα συμφέροντα, μια δήλωση με πιθανούς αποδέκτες τις πετρελαϊκές εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται στην έρευνα υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]