Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βόρεια Συρία: Τούρκοι… οργανώνουν Τουρκομάνους


Οι Τουρκομάνοι της Συρίας αποφάσισαν να ενωθούν κάτω από μια κοινή σημαία σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στο news.gr είναι μια πάγια επιδίωξη της Τουρκίας να εμφανίσουν τους Τουρκμένους σαν μια μειονότητα που καταπιέζεται.

Υπάρχουν εκτιμήσεις πως η κίνηση αυτή είναι προοίμιο μιας προσπάθειας της Άγκυρας να δημιουργήσει ένα κρατικό μόρφωμα ανάλογο με αυτό του ψευδοκράτους στην βόρεια Κύπρο, ωστόσο κάτι τέτοιο δύσκολα θα ευδοκιμήσει καθώς στην περιοχή υπάρχουν ισχυρά αμερικανικά και γαλλικά συμφέροντα.

«Η μεγαλύτερή μας δύναμη για το μέλλον θα είναι η ενότητά μας. Τώρα έχουμε μια σημαία. Αυτή η σημαία θα μας εκπροσωπεί και θα μας ενώνει» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Τουρκμένων Βετσίχ Τσούμα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι περιοχές που έχουν εκκαθαριστεί από τον τουρκικό στρατό έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα.

Η σημαία θα είναι τρίχρωμη με το μπλε για τις τουρκικές ρίζες, το κόκκινο για τους μάρτυρες της πίστης και το λευκό για τις ανθρωπιστικές αξίες, ενώ η ημισέληνος και το αστέρι θα είναι για το Ισλάμ.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]