Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποστολή στην Αθήνα για εξηγήσεις ετοιμάζεται να στείλει ο Βαρθολομαίος


Αντιπροσωπία στην Αθήνα προσανατολίζεται να στείλει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σύμφωνα με πληροφορίες προκειμένου να υπάρξει η πρέπουσα και ολοκληρωμένη ενημέρωση εκ μέρους των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών για μια σειρά μειζόνων ζητημάτων, όπως η πρόταση της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος που απαλείφει τις ονομαστικές αναφορές στο ιδιαίτερο εκκλησιαστικό καθεστώς στο Άγιον Όρος, στην Εκκλησία της Κρήτης και στις Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στο news247 επιχείρησε να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις από την περιθωριοποίηση του Φαναρίου από την κυβέρνηση της Αθήνας, λέγοντας ότι «τα όποια νέφη έχουν διαλυθεί μετά και τη συνάντησή μου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι. Υπάρχει σαφής πρόθεση τα όποια ζητήματα ανακύπτουν να επιλυθούν μέσα από αμοιβαία συνεννόηση».

Πηγές του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέφεραν ότι δεν πρόκειται για ζήτημα παρεξηγήσεων, αλλά για θεσμική υποχρέωση ενημέρωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν επαρχίες του, αλλά και για την υπό διάλογο συνταγματική αναθεώρηση. «Δυστυχώς η ενημέρωση αυτή καθυστέρησε» ανέφεραν με νόημα οι ίδιες πηγές.


Στο μεταξύ, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα των ενοχλημένων ιερέων της για το ζήτημα της συμφωνίας. Ο πρωτοσύγκελος, επίσκοπος Θεσπιών Συμεών θα αναλάβει το βάρος των προγραμματισμένων τεσσάρων ενημερωτικών συναντήσεων με τους κληρικούς των περιφερειών της Αρχιεπισκοπής την ερχόμενη Παρασκευή.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]