Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: Το ΙSIS έχει 700 ομήρους στην Συρία ανάμεσα τους και Ευρωπαίους


Το Ισλαμικό Κράτος κρατάει 700 ομήρους σε περιοχές της Συρίας οι οποίες ελέγχονται από δυνάμεις που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κανείς δε γνωρίζει τι συμβαίνει στην αριστερή όχθη του Ευφράτη η οποία βρίσκεται υπό την προστασία των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι ορισμένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διατηρούν παρουσία εκεί.

Το Ισλαμικό Κράτος κρατάει 700 ομήρους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτών, σε περιοχές της Συρίας τον έλεγχο των οποίων έχουν δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, ανέφερε ο Πούτιν.


«Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην περιοχή. Τώρα βλέπουμε τι συμβαίνει στην αριστερή όχθη του Ευφράτη, οι εταίροι μας το γνωρίζουν αυτό. Η περιοχή αυτή είναι υπό την προστασία των Αμερικανών μας εταίρων, εκεί βασίζονται στις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις. Προφανώς, όμως, δεν τα κατάφεραν, μέλη του ISIS παραμένουν σε αρκετούς οικισμούς», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Διεθνούς Λέσχης «Βαλντάι», στο Σότσι.

Ο Ρώσος πρόεδρος συμπλήρωσε ότι πρόσφατα το Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει να επεκτείνει την παρουσία του, έχοντας πάρει 130 οικογένειες ομήρους, που είναι σχεδόν 700 άνθρωποι.

«Αυτοί (σ.σ. οι τρομοκράτες) θέτουν τελεσίγραφα και ορισμένες απαιτήσεις και προειδοποιούσαν ότι εάν τα τελεσίγραφα δεν ικανοποιηθούν, θα πυροβολούν 10 ανθρώπους κάθε μέρα. Προχτές εκτέλεσαν 10 ανθρώπους»,
τόνισε ο Πούτιν.
«Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι αρκετοί πολίτες από τις ΗΠΑ και (ορισμένες) ευρωπαϊκές χώρες κρατούνται επίσης όμηροι (από το Ισλαμικό Κράτος)»,
πρόσθεσε.

Μιλώντας για την κατάσταση στη Συρία, ο Πούτιν επισήμανε ότι η δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ευχαρίστησε την Τουρκία για τη βοήθεια στην επίλυση της συριακής κρίσης, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο Ιντλίμπ.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, έχουμε απελευθερώσει σχεδόν το 95% των εδαφών της Συρίας, αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε διασφαλίσει την κρατική υπόσταση εκεί, έχουμε αποτρέψει την κατάρρευση του κράτους», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Επιπλέον, εξήγησε ότι η Ρωσία είχε προκαλέσει σημαντική ζημιά στους τρομοκράτες της Συρίας. «Έχουμε προκαλέσει τεράστιες ζημιές στους τρομοκράτες (στη Συρία), ένας μεγάλος αριθμός εξαλήφθηκε, ενώ ορισμένοι από αυτούς εγκατέλειψαν τη διεξαγωγή τέτοιων ενεργειών, απλώς άφησαν κάτω τα όπλα, έχασαν την πίστη στις αρχές που συνήθιζαν να θεωρούν αληθείς».

Νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο TASS που επικαλείται στρατιωτική πηγή έκανε λόγο για περίπου 700 ομήρους στην περιοχή της νατολικής Συρίας Ντίρ Ες-Ζορ, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολίτες δυτικοευρωπαϊκών και άλλων κρατών. Πολλοί από τους ομήρους ζούσαν στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μπάχρα.

Σύμφωνα με το TASS, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ζητούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να απελευθερώσουν συντρόφους τους oι οποίοι είναι φυλακισμένοι.

Αναλυτές υπολογίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει περίπου 5.000 μαχητές στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο, δήλωσε ότι το ISIS έχει μέχρι 30.000 μέλη μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ οι οποίοι ως επί το πλείστον «κρύβονται».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]