Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Αντιπολίτευση στα Σκόπια οδηγεί την κυβέρνηση σε εκλογές!


Με μια κίνηση «ματ» η αντιπολίτευση στα Σκόπια πήρε την πολιτική πρωτοβουλία στα χέρια της και οδηγεί την κυβέρνηση του Zoran Zaev, σε πρόωρες εκλογές με κεντρικό θέμα τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Χθες η αντιπολίτευση με επικεφαλής το VMRO-DMPNE, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει άλλο στη συζήτηση για τη «συνταγματική αναθεώρηση» και αποχώρησε από τις συνεδριάσεις της Βουλής, μην αφήνοντας άλλη διέξοδο για την κυβέρνηση που έψαχνε για την πλειοψηφία των 2/3, παρά μόνο την προκύρηξη πρόωρων εκλογών, πιθανότατα στις αρχές Δεκεμβρίου εφόσον συμφωνήσουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Πρόκειται για τη δεύτερη πολιτική ήττα της κυβέρνησης Zaev, μετά την άρνηση της πλειοψηφίας των πολιτών να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα έγκρισης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» κάτι που οδήγησε συνταγματικά σε ακυρότητά του.

«Όχι» στις ΗΠΑ

Επιζήμια για «τα εθνικά συμφέροντα της «Μακεδονίας»» χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) της ΠΓΔΜ, Hristian Mitskoski, απαντώντας στην επιστολή πίεσης από τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Wess Mitschel.


«Αυτή η συμφωνία είναι επιζήμια για τα συμφέροντα του έθνους και της πατρίδας μου και ως εκ τούτου είναι απαράδεκτη για το VMRO-DPMNE και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», κάτι που φάνηκε και στο πρόσφατο δημοψήφισμα», υπογράμμισε ο Mitskoski.

Παράλληλα, ευχαρίστηκε τον κ. Mitschel για την υποστήριξη που παρέχει στην ΠΓΔΜ όσον αφορά την πορεία της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης, σημείωσε ωστόσο ότι «πολύ σύντομα η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα είναι μέρος της οικογένειας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά ως ένα περήφανο και αξιοπρεπές έθνος και όχι ταπεινωμένο και ντροπιασμένο».

«Η συμφωνία έχει απορριφθεί σε δημοψήφισμα από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών», πρόσθεσε ο αρχηγός του VMRO, προσθέτοντας ότι «καταργεί (σ.σ. η συμφωνία) όλα τα κεκτημένα δικαιώματα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]