Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η παραίτηση Κοτζιά και το ΥΠΕΞ


Η παραίτηση είχε προκαλέσει ήδη αρκετές συζητήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών τις οποίες ως χθες βράδυ επιχειρούσε να κατευνάσει ο Γενικός Γραμματέας, πρέσβης Δ. Παρασκευόπουλος , δεδομένου ότι βρίσκονται ανοιχτά διάφορα μέτωπα στον τομέα της Εξωτερικής πολιτικής χωρίς κανείς εκ των αναπληρωτών υπουργών ή υφυπουργών να έχει σχεδόν την παραμικρή γνώση των σχετικών φακέλων!

Ο κ. Παρασκευόπουλος ήταν ίσως και ο μοναδικός διπλωμάτης που είχε ενημερωθεί «ανεπίσημα» από το Προεδρικό μέγαρο μετά την έκτακτη, βραδινή επίσκεψη στον Προκόπη Παυλόπουλο του Ν. Κοτζιά, το βράδι της Τρίτης ενώ κατ’ άλλους είχε ενημερωθεί από τον ίδιο τον υπουργό για τις προθέσεις του.

Τα ζητήματα που ξαφνικά μένουν «ανοιχτά» αφορούν τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση ο Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, τον Δεκέμβριο, όπου αναμένονταν ο Ν. Κοτζιάς να συμπροεδρεύσει με τον Αμερικανό ομόλογό του Mike Pompeo, η κρίση που ξέσπασε λόγω της σύγκρουσης Φαναρίου – Μόσχας, αλλά και το μέτωπο στην Ανατολική Μεσόγειο, με τους Τούρκους να επαναφέρουν το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» και να αμφισβητούν την ΑΟΖ Κυπριακής Δημοκρατίας και πιθανόν Ελλάδας και Συρίας…


Ο Αναπληρωτής υπεξ, Γ. Κατρούγκαλος ενημερώθηκε ήδη ανεπίσημα από το Μαξίμου, προκειμένου να αναλάβει τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου, ως ότου ο πρωθυπουργός ορίσει αντικαταστάτη του, ενώ άμεσα αναλαμβάνει και την κάλυψη του συνόλου των θεμάτων της Ευρωπαϊκής πολιτικής πολλές από τις οποίες κρατούσε στο δικό του φάκελο ο αποχωρήσας υπεξ.

Δεν αναμένεται να μεταβληθεί κάτι σε σχέση με τις αρμοδιότητες των Τ. Κουίκ και Γ. Αμανατίδη.

Μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών εγκατέλειψαν χθες και οριστικά σήμερα, σειρά συμβούλων και διοικητικών που είχαν προσληφθεί ή μετακινηθεί στο γραφείο του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]