Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στεγνό «καθάρισμα» Τσίπρα σε Κοτζιά!


Το παρασκήνιο αποπομπής του πρώην υπ. Εξωτερικών, που έβλεπε ως... ιστορική επιτυχία την προδοσία της Μακεδονίας

Έβλεπε το δέντρο και έχασε το δάσος ο Νίκος Κοτζιάς, τον οποίο ο Τσίπρας... τελείωσε με στεγνό καθάρισμα. Υποστήριξε με πάθος τη Συμφωνία των Πρεσπών, θαμπώθηκε από την... ιστορική επιτυχία, όπως ήθελε να βλέπει την προδοσία της Μακεδονίας, και δεν αντιλήφθηκε ότι όλα γύρω του είχαν αλλάξει σε βάρος του.

Η συμφωνία, όπως φαίνεται, δεν θα περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων και ο Ζόραν Ζάεφ θα πάει σε εκλογές με αβέβαιο το μέλλον του. Η κυβέρνηση έχει υποστεί μεγάλη πολιτική ζημιά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μονοψήφια ποσοστά στη βόρεια Ελλάδα και ο κυβερνητικός εταίρος, ο Πάνος Καμμένος, απειλούσε να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, για να βγει από το αδιέξοδο, προχώρησε στην αποπομπή του Νίκου Κοτζιά, όπως ακριβώς έκανε το 2015 με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι ήταν η στιγμή που έπρεπε να βγει από τη δίνη ενός εθνικού προβλήματος με την υπογραφή Κοτζιά.

Ο Νίκος Κοτζιάς έπεσε σε δυσμένεια όχι μόνο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για ορισμένα άλλα ζητήματα, όπως η διάρρηξη των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία με ένα σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, τη στιγμή που η Ευρώπη προσεγγίζει για ενεργειακούς λόγους ξανά τη Μόσχα.


Ανεπιθύμητος

Ο κ. Κοτζιάς είχε... μπατάρει μονόπλευρα την ελληνική εξωτερική πολιτική υπέρ των ΗΠΑ, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να επιδιώξει ταξίδι στη Μόσχα για να αποκαταστήσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Σε αυτό το ταξίδι ο υπουργός Εξωτερικών ήταν απλώς ανεπιθύμητος.

Όμως, υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά: Να διαπίστωσε ο ίδιος το δυσμενές κλίμα που είχε διαμορφωθεί για εκείνον στην κυβέρνηση και να θέλησε να κάνει μια... ηρωική έξοδο.

Σε αυτήν την ερμηνεία εντάσσεται το γεγονός ότι είχε πάρει το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα ήταν ξανά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αύρα θα έπρεπε να διεκδικήσει την ψήφο του λαού και αυτό, με τη διαμορφωθείσα κατάσταση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο στοίχημα.

Η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο ήταν το κερασάκι στην τούρτα και, όπως αποκαλύφθηκε από το «εκρηκτικό» υπουργικό συμβούλιο, υπήρχε βάθος σε αυτήν την κόντρα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών ότι, ενώ είχε διαβεβαιώσει πως το Σκοπιανό θα ερχόταν στη Βουλή μετά τις εκλογές, επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Σε αυτό το σημείο -ή μπορεί να είναι ένα από αυτά- είναι που ο κ. Καμμένος προσάπτει στον Νίκο Κοτζιά προσωπικά παιχνίδια...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]