Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εισαγγελείς σε Πολάκη: Σεβαστείτε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης


Την έντονη αντίδραση των Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, περί φυλακίσεων πολιτικών αντιπάλων, με την Ένωση να ζητά από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να σεβαστούν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και καλεί την κυβέρνηση να μην στέκεται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές Υπουργού της Κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Καλεί τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης,

- Να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και

- Να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος».


Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά στη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης που Ένωση λειτουργών της δικαιοσύνης αναγκάζεται να παρέμβει και να ζητήσει να σταματήσει η προσπάθεια επηρεασμού της. Είναι ενδεικτικό πως Δικαστές και Εισαγγελείς κατ επανάληψ έχουν πραγματοποιήσει παρεμβάσεις με αφορμή δηλώσεις υπουργών που εμφανίζονται, όπως ο Παύλος Πολάκης, να επιχειρούν να δώσουν οδηγίες για τους χειρισμούς σε θέματα δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στο Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αφενός τόνισε πως πρέπει να υπάρξουν φυλακίσεις κάποιων ώστε να κερδίσει τις εκλογές η σημερινή κυβέρνηση, αφετέρου κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να «σπρώχνουν» τη δικαιοσύνη για να προχωρήσουν συγκεκριμένες επιθέσεις.

Η θέση αυτή του Παύλου Πολάκη, ο οποίος κατ επανάληψη έχει εμφανισθεί ως προπομπός εξελίξεων προκάλεσε πολιτικό σάλο στις αρχές της εβδομάδας με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν προαναγγελία πογκρόμ διώξεων και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να φέρεται αποφασισμένος να διεθνοποιήσει το θέμα, κυρίως δέ να το θέσει υπόψη της Ευρωπαική Ένωσης και του ευρωκοινβουλίου.

Και αυτό προκειμένου να αναδειχθεί, όπως έχει αναφερθεί η νοοτροπία που επικρατεί στην κυβέρνηση μιας ευρωπαικής χώρας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]