Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοτζιάς: Φεύγω ευτυχής


Τσίπρας: Αθλιότητες τα περί μυστικών κονδυλίων

Σε πολύ καλό κλίμα και με τον Νίκο Κοτζιά φορτισμένο συγκινησιακά, πραγματοποιήθηκε το πρώτο τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, στο υπουργείο.

Ιστορική ημέρα χαρακτήρισε τη σημερινή για την εξωτερική μας πολιτική ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην χθεσινή ψηφοφορία της Βουλής της πΓΔΜ, όπου εγκρίθηκε η έναρξη των διαδικασιών για τη συνταγματική αναθεώρηση που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, ο Νίκος Κοτζιάς στις δικές του δηλώσεις, ανακοίνωσε την επέκταση των ορίων αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια από 6 μίλια, από τα Διαπόντια νησιά έως τα Αντικύθηρα

Νίκος Κοτζιάς: Eίμαι ευτυχής, έχουμε κάνει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών
"Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ζούμε την ίδια παραδοξολογία: Να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής έχουμε κάνει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών",
τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Σχολιάζοντας την παραδοξολογία αυτή, ο κ. Τσίπρας του είπε:
"Νίκο, όταν σε συμβουλευόμουν ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, μου είχες πει το εξής σοφό: ότι η πολιτική έχει περισσότερες πίκρες παρά χαρές. Στη δική σου περίπτωση, φεύγεις από το υπουργείο σε μια μέρα χαράς για την εξωτερική μας πολιτική".


Οργή για τη συζήτηση περί μυστικών κονδυλίων

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Νίκος Κοτζιάς, εξέφρασαν την οργή τους για τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, μιλώντας αμφότεροι για "αθλιότητες".

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο που διεξάγεται αυτή η συζήτηση και κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ ιδίαν ενημέρωση.
"Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ειδικά τον κ. Μητσοτάκη να έρθει σε οποίο από τα δυο γραφεία μου θέλει, γιατί έχω δυο πλέον, να τον ενημερώσω ευρώ προς ευρώ. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για το πως δαπανώνται τα χρήματα των φορολογουμένων για την εξωτερική πολιτική. Κρέμονται στα μανταλάκια άθλια στοιχεία που πλήττουν τη χώρα",
είπε.

Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του "Μακεδονικού"

Από πλευράς του ο κ. Κοτζιάς, δήλωσε πολύ περήφανος "που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα", επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες με τα απόρρητα κονδύλια είναι αθλιότητες.
"Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη".
"Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του "Μακεδονικού" με την υποστήριξή σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος",
είπε ο κ. Κοτζιάς.

Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε:
"Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής", είπε ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής και πρόσθεσε: "Κάναμε ένα βήμα μπροστά στο Σκοπιανό. Λέω ένα ευχαριστώ στο Ζάεφ και τους 80 βουλευτές. Και υπάρχει μια παραδοξότητα να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής γιατί κάναμε ένα σημαντικό βήμα".

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]