Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μεγάλο δίγλωσσο λεξικό του ΣΥΡΙΖΑ - Τόμος 2ος


ΝΤΑΟΥΛΙΑ

Ο Τσίπρας δεν υπακούει στις αγορές, άλλωστε το χρέος δεν είναι βιώσιμο: «Εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουνε, δεν θα παίζουνε αυτοί το ζουρνά και εμείς θα χορεύουμε... Δεν μπορούμε πια να συνεχίσουμε με εξωπραγματικά και υφεσιακά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3% το 2015 και του 4,5% στη συνέχεια, απλά και μόνο για να προσποιούμαστε ότι το Ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο».

Ο Τσίπρας υπερηφανεύεται πως κάνει ό,τι θέλουν οι αγορές, άλλωστε το χρέος είναι βιώσιμο: «Έχουμε δημιουργήσει ασφάλεια στις αγορές και τους επενδυτές… Το πιο σημαντικό τμήμα της συμφωνίας (στο Eurogroup) έχει να κάνει με τη δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας για έξοδο στις αγορές. Χωρίς υπερβολές αισθανόμαστε δικαιωμένοι για πρώτη φορά... Το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές!... Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και οι αγορές ορθάνοιχτες» (μετά από λίγες ημέρες δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα βγούμε στις αγορές: «Δεν βιαζόμαστε να βγούμε στις αγορές το 2018»).

ΞΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Οι αρχηγοί της συγκυβέρνησης είναι σίγουροι ότι η Ρωσία και η Κίνα θα μας δώσουν άφθονο χρήμα: «Η Ρωσία και η Κίνα μας δίνουν χρήματα αν δεν έχουμε υπογράψει το μνημόνιο. Υπάρχουν εναλλακτικές πηγές δανεισμού, αρκεί να αλλάξουμε γεωπολιτικό προσανατολισμό. Πώς η Κύπρος δανείστηκε από την Κίνα και τη Ρωσία;… Έχουμε άλλο πλάνο για να βρούμε λεφτά. Το plan Β είναι να υπάρξει χρηματοδότηση από άλλη πλευρά, που μπορεί να είναι η Ρωσία, η Κίνα ή άλλες χώρες».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης καταγγέλλει όσους πίστευαν ότι μπορεί να πάρουμε χρήμα από τη Ρωσία και την Κίνα: «Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι θα δανειστούμε από τη Ρωσία και τη Κίνα».


ΟΛΑΝΤΡΕΟΥ

Ο Τσίπρας υποστηρίζει τον κομμουνιστή Μελανσόν και επιτίθεται στον σοσιαλιστή Ολάντ: «Εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που κάνει την ίδια πολιτική, αλλά κάποιον που θα την αλλάξει. Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι αθετώντας τις υποσχέσεις του θα γίνει ένας “Ολαντρέου” και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».

Ο Τσίπρας ξεχνά τον κομμουνιστή Μελανσόν και θέλει να δώσει αγώνες με τον σοσιαλιστή Ολάντ: «(Ο Πρόεδρος Ολάντ) ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις που θέλουν την ενωμένη Ευρώπη των αξιών, την Ευρώπη που θα επιστρέψει στην κοινωνική συνοχή και τη Δημοκρατία… Όλες αυτές οι δυνάμεις, είτε βρίσκονται σε επίπεδο κυβερνητικό είτε σε επίπεδο κοινωνικών κινημάτων, πρέπει να δώσουν έναν κοινό αγώνα».

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Ο Τσίπρας είναι αριστερός και η αριστερά δεν θέλει ματωμένα πλεονάσματα: «Δεν έχω κανένα πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές όπως ο κ. Σαμαράς. Εμείς, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα, για το πλεόνασμά μας σε αγώνες... Η θεσμοθέτηση και προπαγάνδιση της εθνικής επαιτείας και της εθνικής φιλανθρωπίας, είναι εθνική πολιτική ή πολιτική εξευτελισμού;... Το πλεόνασμα είναι απάτη, είναι ματωμένο».

Ο Τσίπρας είναι αριστερός και η αριστερά παλεύει για μεγάλα πλεονάσματα: «Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% έναντι του στόχου για έλλειμμα 0,25% διότι εργαστήκαμε με σχέδιο και επιμονή. Οι Κασσάνδρες διαψεύδονται».

ΡΩΣΙΑ

Οι Ρώσοι είναι παλιοί σύντροφοι και ο Τσίπρας δεν θέλει να τους επιβάλλονται κυρώσεις: «Δίχως την ελληνική συναίνεση από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, δεν θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση στην ΕΕ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας... Η ελληνική πλευρά συνέβαλε ενεργά στην προετοιμασία και επεξεργασία των κυρώσεων, αφού αυτή ξεκίνησε ενόσω είχαμε την Προεδρία της Ε.Ε... Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέρμα στην ανόητη και ανέξοδη λογική των κυρώσεων».

Οι Ρώσοι είναι παλιοί εχθροί και η Κυβέρνηση Τσίπρα τους επιβάλλει κυρώσεις: «Συγχαρητήριο μήνυμα για την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δυο Ρώσους αξιωματούχους από την Αθήνα ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει αναρτήσει ακόμη σχετική ανακοίνωση στο site του».

ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Ο Τσίπρας ανεβάζει στο Facebook το σύνθημα «Μούχλα και Παρέλαση. Φασισμός από το παρελθόν. Ολοκληρωτισμός από το μέλλον». Στη συνέχεια τεκμηριώνει την άποψή του: «Στους δρόμους βγαίνουμε για να περπατήσουμε ή να διαδηλώσουμε. Όχι για να παρελάσουμε». Ακολουθεί διευκρινιστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Το μόνο που δεν κάνουν οι παρελάσεις είναι να καλλιεργούν την ιστορική μνήμη... Οι αγώνες του σήμερα και όχι οι στρατοκρατικές παρελάσεις είναι αυτοί που θα δικαιώσουν τις θυσίες όσων αγωνίστηκαν για τη δικαιοσύνη και την κοινωνική απελευθέρωση. Οι παρελάσεις πρέπει να καταργηθούν».

Ο Τσίπρας ανεβάζει φωτογραφία στο Facebook από τη συμμετοχή του στην παρέλαση. Επειδή καλλιεργήθηκε η ιστορική του μνήμη, τη συνοδεύει με πατριωτικό κείμενο: «Γιορτάζουμε σήμερα με περηφάνεια, την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Η ελληνική επανάσταση, πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού και των πανανθρώπινων αξιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης, απότοκο του μεγάλου ξεσηκωμού του λαού μας, όρισε το αξιακό πλαίσιο πάνω στο οποίο συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος».

ΤΑΜΕΙΟ

Ο Τσίπρας απευθύνεται στον ελληνικό λαό. Είναι σίγουρος ότι δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση με τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ: «Είμαι προβληματισμένος από την μη εποικοδομητική συμπεριφορά του ταμείου σε οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα. Πιστεύουμε ότι μετά από έξι χρόνια διαχείρισης της εξαιρετικής κρίσης, η Ευρώπη πλέον έχει την ικανότητα να διαχειριστεί το θέμα της Ελλάδας χωρίς τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ».

Ο Τσίπρας απευθύνεται στους ξένους δημοσιογράφους. Είναι σίγουρος ότι μόνο με τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ η Ελλάδα θα βγει από την κρίση: «Για τους υπόλοιπους μήνες του προγράμματος η παρουσία του Ταμείου θα εξυπηρετούσε πολύ την αξιοπιστία όλων μας. H Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί».

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Ο Τσίπρας καταγγέλλει αυτούς που θέλουν να ρίξουν τα αεροδρόμιά μας «στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ», όπως έλεγε ο ίδιος: «Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων. Γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη. Είναι επιστροφή στην φεουδαρχία. Υπάρχει σήμερα κάποιος που να πιστεύει ότι αυτή η λεηλασία θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο; Μόνο κέρδη για τους λίγους φέρνει».

Ο Τσίπρας υποδέχεται αυτούς που αγόρασαν τα αεροδρόμια μας από «τα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ» και τους ευχαριστεί για το μήνυμα που στέλνουν: «Σήμερα στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση του 1,234 δισ. ευρώ. Είναι μία σημαντική στιγμή για την Ελλάδα». Ήθελα καλά αεροδρόμια για να αναπτυχθεί ο τουρισμός και τώρα ξέρω ότι θα τα έχουμε".

ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Ο Τσίπρας είναι στη Ρόδο. Διαβεβαιώνει ότι: «Από τις 26 Ιανουαρίου 2016 θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές». Ο συγκυβερνήτης Καμμένος συμφωνεί από τη Σύρο: «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική».

Ο Τσίπρας, ο Καμμένος και οι βουλευτές τους, ψηφίζουν την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για προσωρινό μέτρο: «Το μέτρο αυτό θα είναι σύντομης διάρκειας και σε έναν χρόνο από σήμερα -οπότε και τα νέα στοιχεία της Eurostat θα φανερώσουν ότι η ελληνική οικονομία εμφανίζει ανάκαμψη- ο ΦΠΑ στα νησιά θα αναμορφωθεί και με τα νέα δεδομένα θα μπορέσει να ελαφρυνθεί αυτός ο φόρος».

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ο Τσίπρας και το οικονομικό του επιτελείο παρουσιάζουν το σχέδιό τους για τη Σεισάχθεια: «Εγγυόμαστε διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και δόσεις που δεν θα ξεπερνούν το 30% του εισοδήματος για τους υπόλοιπους δανειολήπτες. Αποφασίζεται η ολική διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Εγγυόμαστε το “κούρεμα” των χρεών σε ποσοστό ίσο με τη μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του δανειολήπτη από το έτος έγκρισης του δανείου μέχρι σήμερα... Όλα αυτά χωρίς την απειλή σύλληψης και προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο, χωρίς το φόβο των κατασχέσεων...»

Ο Τσίπρας και το οικονομικό του επιτελείο στέλνουν στη φυλακή πολίτες για χρέη 500 ευρώ: «Στο στόχαστρο μπαίνουν 1,8 εκατομμύρια οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 500 ευρώ, ενώ άλλοι 2,3 εκατομμύρια θα ζουν κάθε μήνα με τον φόβο μήπως ξεπεράσουν το όριο αυτό, αν θα χάσουν κάποια δόση πληρωμής από παλαιούς ή τρέχοντες φόρους. Το νέο έτος είναι έτος πλειστηριασμών, καθώς όλη η χώρα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο “e-σφυρί” για χρέη σε Εφορία και Ταμεία, καθώς θα επιτρέπεται στο Δημόσιο να εκποιεί ακίνητα και στη χαμηλή εμπορική αξία».

Όσοι διαμαρτύρονται, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, μπαίνουν στο στόχαστρο του Συμβούλου Στρατηγικής Καρανίκα: «Αριστεριστές σε απόγνωση σώζουν βίλες αστών λαμόγιων…. Το κίνημα υπέρ των πλουσίων που είναι μπαταχτσήδες προχωράει με την βοήθεια των Λαεν και Πλεύση Ανταρσυα…. στον βούρκο τους, στο πλάι της Δεξιάς….και των λαμόγιων».

ΨΕΚΑΣΜΟΙ

Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ και υποψήφια για την προεδρία του ΕΦΕΤ η κυρία Αθανασοπούλου παρατηρεί: «Μας δολοφονούν από τον ουρανό, όμως εδώ και δύο μήνες που άλλαξαν οι καταστάσεις δεν παρατηρούνται ψεκασμοί. Για προσέξτε το». Το στέλεχος των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Μαϊστράλης είναι σίγουρος ότι κάτι συνδέει «τα πρόσφατα θανατηφόρα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα (φωτιές, νεροποντές, πλημμύρες) με τη θεωρία της επίθεσης με κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βεβαιώνει ότι το κόμμα του ποτέ δεν αναφέρθηκε σε ψεκασμούς και άλλες θεωρίες συνομωσίας: «Έγινε μία προσπάθεια, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, να μας γελοιοποιήσουν και οι επιθέσεις που δεχόμαστε δεν είναι με την έννοια της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά με την έννοια να μας βγάλουν διάφορα πράγματα, να απαντάμε εμείς και να γελοιοποιούμαστε».

Βαγγέλης Περρής
ProNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]