Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στους υπονόμους της πολιτικής, το χρήμα ρέει άφθονο...


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η πρόταση Ζάεφ και η Συμφωνία Τσίπρα/Ζάεφ, των Πρεσπών, πέρασε στον πρώτο γύρο!

Το Σκοπιανό Κοινοβούλιο έγινε αγορά χρήματος και αρένα εκβιασμών, που τίποτα δεν του έλειπε από τις τακτικές Καμόρα. Το Σκοπιανό Κοινοβούλιο περιβαλλόταν, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, αλλά και καμιά δεκαριά μέρες πριν, από γνωστά εγκληματικά στοιχεία του υποκόσμου, με ξυρισμένα κεφάλια και οπλισμένα με κάθε λογής δολοφονικά εργαλεία... Κλίμα τρομοκρατίας, γαρνιρισμένο με πακτωλό χρημάτων που προσφέρονταν σε πεινασμένους Σκοπιανούς βουλευτές, προκειμένου να πουλήσουν την ψυχή τους στο διάολο και να υποστηρίξουν τη Συμφωνία... Σόρος!

Ποια συμφωνία των Πρεσπών και Συριζαίικα άλογα... Ένα στημένο παιχνίδι ήταν, που οι πρωταγωνιστές του δεν τα "πήραν" σίγουρα για την ψυχή της μάνας τους, ούτε για τις ψεύτικες τις ιδεολογίες, ούτε για το καλό του σκοπιανού λαού, ή τα παραμύθια περί δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών... Όλα αυτά, ένα οφθαλμοφανές παραμύθι ήταν... Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κος Πάνος Καμμένος, μίλησε ευθαρσώς για κάποια 50 εκατομμύρια του George Soros, που έπαιξαν και στην ελληνική πλευρά, δείχνοντας τον Νίκο Κοτζιά ως εμπλεκόμενο, μιλώντας επιπλέον για πακτωλούς χρημάτων από... βίζες... και για τους λόγους αυτούς ο Υπουργός των εξωτερικών παραιτήθηκε, στέλνοντας στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μια εννεασέλιδη επιστολή, την οποία ο πρωθυπουργός κρατάει καλά φυλαγμένη και απόρρητη, φοβούμενος μάλλον μη και βγει το περιεχόμενο της στο φως και αποκαλυφθούν λεπτομέρειες, που σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσιωπηθούν... Ποιος ξέρει;

Ο πόλεμος αυτός -γιατί για πόλεμο πρόκειται- δεν είναι απλά μάχες για ιδεολογίες/ιδεοληψίες κάποιων, αλλά για μάχες μεταξύ κομμάτων ή κρατών...


Είναι πολλές οι μάχες που διεξάγονται, στα πλαίσια ενός πολέμου Ηνωμένων Πολιτειών, με αιχμή του δόρατος, τον George Soros και τα χρήματά του... και από την άλλη, της Ρωσίας του Πούτιν, που μέσω δικών του συμμάχων, σε Σκόπια και Ελλάδα, επιδιώκει να απομακρύνει την προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με κάθε κόστος! Ήδη καταγγέλθηκε, πως η Ρωσία αναμείχθηκε ενεργά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιχειρώντας με χρηματισμούς και βία, να την εμποδίσει... Από την άλλη, μετά την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, το παιχνίδι άλλαξε και η άλλη πλευρά υπό τον Soros οργίασε: Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ ήταν… καταπέλτης!

Έδωσε παραδείγματα βουλευτών στους οποίους προσφέρθηκαν 2.000.000 ευρώ, 1.000.000. ευρώ ή και 250.000 ευρώ ώστε να επηρεαστεί η ψήφος τους!

Με λίγα λόγια, σε αυτή την υπόθεση, μόνο τα χρήματα και οι χρηματισμοί στα υψηλότερα κυβερνητικά επίπεδα έπαιξαν ρόλο, απ' ό,τι φαίνεται και τα χρήματα που συνεχώς εισρέουν στην άτυπη αυτή ρουλέτα με σημαδεμένα νούμερα, είναι πολλά και θα γίνουν περισσότερα, με τον καιρό!

Για κάποιους η Συμφωνία των Πρεσπών, με όλα της τα συνεπακόλουθα, πρέπει πάση θυσία να ισχύσει και τα Σκόπια με το καινούριο τους συνταγματικό όνομα, να μπουν άμεσα, ως πλήρες μέλος, στο ΝΑΤΟ.

Η άλλη πλευρά όμως, από την άλλη, επιδιώκει ακριβώς το αντίθετο και γι' αυτό επίσης πληρώνει αδρά...

Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στα επόμενα δύο στάδια, στα Σκόπια, με τον Soros και τον Πούτιν. Και οι δύο αυτοί αγωγοί παίζουν και στις δύο χώρες, και στα Σκόπια δηλαδή και στην Ελλάδα... Όταν θα έρθει η Συμφωνία για επικύρωση στην ελληνική Βουλή, τι θα γίνει; Θα έχουν κατορθώσει... να "πείσουν" τελικά τον Πάνο Καμμένο να ψηφίσει με τους βουλευτές που του απέμειναν, υπέρ της Συμφωνίας, ή θα τον "πείσουν" οι άλλοι να αποχωρήσει από την κυβέρνηση!

Σε αυτή την περίπτωση, θα γίνει το μεγάλο μπάχαλο, οι δύο οικονομικοί αγωγοί, να βάλουν το θέμα της συμφωνίας... σε δημοπρασία, και όποιος θα ρίξει τα περισσότερα κερδίζει;

Για να δούμε τι θα γίνει και ποιοι θα πλουτίσουν απ' αυτή την ιστορία.
Κοντός ψαλμός...

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]