Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι συμπτώσεις βοήθησαν τον Σαμαρά


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Πλησίστιος πλέει προς την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Το όνειρό του δεν είχε τυπικά γίνει ακόμη πραγματικότητα την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά τίποτα δεν φαινόταν ικανό να αναχαιτίσει την ύστατη ώρα την έφοδό του προς τον πρωθυπουργικό θώκο. Το διασκεδαστικό είναι πως ο θρίαμβος του αρχηγού της Δεξιάς επί των εσωκομματικών του αντιπάλων γίνεται πιο απολαυστικός εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Αντ. Σαμαράς οδεύει προς την πρωθυπουργία με ένα εκλογικό ποσοστό πολύ χειρότερο από εκείνα που, όταν σημείωναν προηγούμενοι ηγέτες της ΝΔ, έφευγαν... ταπεινωμένοι!

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Οταν ο Γεώργιος Ράλλης οδήγησε τη ΝΔ το 1981 σε ποσοστό 35,87%, παραιτήθηκε κακήν κακώς από την αρχηγία του κόμματος, καθώς με το ποσοστό αυτό είχε συντριβεί από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με 12 μονάδες διαφορά, αφού αυτό είχε πάρει το θριαμβευτικό ποσοστό του 48,07%.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τριάντα (!) ολόκληρα χρόνια -28 για την ακρίβεια- για να μπορέσει η ΝΔ να σημειώσει χειρότερη επίδοση σε βουλευτικές εκλογές. Το «κατόρθωσε» ο Κώστας Καραμανλής μόλις το 2009, βυθίζοντας το ποσοστό της ΝΔ στο 33,48%.

Απομακρύνθηκε και αυτός πολιτικά ατιμασμένος από την ηγεσία του κόμματος, συνοδευόμενος από σωρεία απαξιωτικών χαρακτηρισμών για το πρόσωπό του. Δικαιολογημένα, αφού τον είχε σαρώσει ο γιος του Ανδρέα, ο Γιώργος Παπανδρέου, με μια διαφορά που προσέγγιζε εκείνη με την οποία ο πατέρας του είχε διασύρει τον Γ. Ράλλη - πάνω από 10,5 εκατοστιαίες μονάδες!

Στις προχθεσινές εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς καταβαράθρωσε το ποσοστό της ΝΔ ακόμη πιο κάτω, κάτω και από το 30%! Το κόμμα της Δεξιάς πήρε μόλις 29,66% - αρνητικό ρεκόρ που δεν κατόρθωσε να σημειώσει κανένας άλλος ηγέτης της ΝΔ ει μη μόνον ο... ίδιος ο Σαμαράς στις 6 Μαΐου, όταν οδήγησε τη ΝΔ στο απόλυτο εκλογικό ναδίρ της ιστορίας της, με το ανεπανάληπτο 18,85% που «πέτυχε» τότε!

Μερικές φορές είναι τόσο απροσδόκητα γοητευτικά τα πολιτικά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν οι συμπτώσεις και οι συγκυρίες. Η περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά το αποδεικνύει πανηγυρικά.

Ο κατά τεκμήριο πλέον αποτυχημένος ηγέτης που είχε η ΝΔ στα σχεδόν σαράντα χρόνια ιστορίας της, αποδεδειγμένο βάσει των καταστροφικών εκλογικών αποτελεσμάτων, αντί να καρατομηθεί πολιτικά επί τόπου για την ανικανότητά του να συσπειρώσει ψηφοφόρους γύρω από την παράταξή του, αντιθέτως επελαύνει θριαμβευτικά προς την... πρωθυπουργία!

Τον βοήθησαν οι συμπτώσεις και οι συγκυρίες: η αποσυνθετική για την κοινωνία μας οικονομική κρίση, η διάλυση του ΠΑΣΟΚ, η πολιτική ανεπάρκεια της Αριστεράς να αδράξει την ευκαιρία και διάφορα άλλα. Η ουσία είναι πάντως ότι με το ένα και με το άλλο, με τον αγώνα του και τις πολιτικές κωλοτούμπες του, με τη λυσσώδη εκστρατεία των Γερμανών, των Ευρωπαίων και των Αμερικανών κατά του Αλέξη Τσίπρα και αντικειμενικά υπέρ της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς κατακτά την πρωθυπουργία!

Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι η πρωθυπουργία Σαμαρά θα είναι ισχυρή, μακρόβια και επωφελής για τη χώρα. Ολα αυτά μένουν να αποδειχθούν με έργα και να επιβεβαιωθούν από τα γεγονότα, αλλά και μόνο η παράμετρος ότι η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία και έτσι η κυβέρνησή της θα είναι κοινοβουλευτικός όμηρος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σύντομα ενδέχεται να σπαράζεται από εσωτερικές αντιθέσεις της διαπάλης για τη διάλυση και την αντικατάστασή του από άλλο κεντροαριστερό κόμμα, δεν προοιωνίζεται άνεση στη διακυβέρνηση Σαμαρά.

Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες, ασήμαντες βεβαίως για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το πόσο άνετα κυβερνά ο εκάστοτε πρωθυπουργός, αν τον υπονομεύουν οι δελφίνοι, αν τσακώνονται οι υπουργοί του.

Το ζήτημα για τον κόσμο είναι αν η πολιτική της κυβέρνησης βελτιώνει το βιοτικό του επίπεδο ή αν το καταποντίζει - και από τη στιγμή που η βάση της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι το Μνημόνιο, οι ελπίδες βελτίωσης είναι μηδαμινές, ανύπαρκτες.

Κυβέρνηση - Δεν είναι βέβαιος ο βραχύς βίος της

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, που αναμένεται να σχηματισθεί ίσως και σήμερα, θα είναι προϊόν δικομματικής συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ή και τρικομματικής με την προσθήκη της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά η κυβέρνηση αυτή σύντομα θα καταρρεύσει λόγω των αντιθέσεων των κομμάτων που θα την απαρτίζουν. Στόχος των εσωτερικών και εξωτερικών κέντρων ισχύος που τη στηρίζουν είναι να την κρατήσουν στην εξουσία ακόμη και τέσσερα χρόνια, αν αυτό καταστεί δυνατόν. Το κλυδωνιζόμενο ΠΑΣΟΚ (όπως και η ΔΗΜΑΡ, αν τελικά συμμετάσχει) θα ωφεληθεί τα μέγιστα από τη συμμετοχή στη νομή της εξουσίας. Δεν είναι τρελό να την εγκαταλείψει οικειοθελώς!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Όχι και συμπτώσεις...
    Πάντως συμφωνώ ότι ο βίος της κυβέρνησης αυτής δε θα είναι βραχύς, αν σκεφτούμε πως ο ουρανοκατέβατος Παπαδήμιος κυβέρνησε εφτά μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι πολες συπτοσεις υπερτου 1 καλη προδωσια το 93 υπηρετησε πολυ σωστα τα αφεντικατου 2 αβαντα στο μπατσοκ μια 10ετια 3 κολοτουμπα τον οκτωμβι κατα εντολην ανωθεν θεου αφεντικου ξερω εγω μορε 4 διεγραφε ολους εκεινουνους που ηταν με το μνημονιο τους εδιωξε δηλαδη μετα τους πηρε πησο καλη εντολη και την εκτελεσε σωστα 4 μετα διεγραφε ολους εκεινους που δεν ηταν με το μνημονιο και του ςεδιωξε δηλαδη κουφο τρελο παλαβο οχι εντολη και εκτελεστηκε οπως θα εκτελεσει και εμας συμτωση μετα ζηταγε αυτοδιναμια ματα ελεγε θα κανω μια ε ξε τα στη κη και μονο μια αληθια τι εγηνε μουγγα τωρα συμτωσει μετα καντεμε προθυπουργο γιατι θα αυτοκτονησω συμτωσει ορε τρελα και τρελα ο λαος μας οι λογηκοι του φυγαν εμεινε με τους τρελους που θα βαραν την καρατους σε λιγο καιρο τιποτα δεν ειναι τυχαιο και συμτωσεις σε αυτην την χωρα που δεν κυβερνιεται απο ελληνες μακαρι να βγω ψευτης σε ολα κωννος αγραφιωτης το 13 εναι σε λαθος ανθρωπο αλλημονομας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να δουμε ποσες κολουτουμπες θα κανει τωρα ο κομανετσι και εαν ειναι για καλο της χωρα εχει καλος που δεν νομιζω κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε "νεοΜποστ" δεν ξέρω τις ει (σίγουρα κάποιος δοκιμότατος επώνυμος!) αλλά είσαι απώλαφσυ!! Μας κάνεις και χαιρόμαστε με το καυστικό και διεισδυτικό χιούμορ σου, τις μαύρες αυτές κατοχικές εποχές..να είσαι καλά και όσο γίνεται πιό συχνά!

      Διαγραφή
  4. Συμπτώσεις + λίγη κανελλίτσα ρουσφετάκια + λίγη νοθεία λόγω λαθραίων, πέτυχε το τιραμισού του Αρκάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ή μήπως είναι Μεσσήνιος; Α, Μεσσήνιος είναι. Άντε άααντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι ας μην τουρλωνε με ξατεβασμενα τα παντελονια και θα σου σουλεγα που θα πηγαιναν οι ...συμπτωσεις !
    Δηλαδη υπαρχει κανεις που να λογιζεται σοβαρα ΟΛΟΥΣ αυτους τους γραικυλους , αμορφωτους , τεμπελιδες και αιωνιως α-εργους , πολιτικους ;
    Αν ναι , χασαμε και τα αυγα και τα καλαθια και δικαιως μας Σταυρωσαν , παιζοντας μαλιστα και στα ζαρια την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , που σαν σκυλια ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ και ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ , μπρος στα ματια μας !
    Οι Ελευθεροι Ελληνες ετοιμαζονται , διοτι γνωριζουν τι μελλει γενεσθαι ΟΣΟΝΟΥΠΩ .
    Οι αλλοι που χορευαν την νυχτα της νοθειας (εκλογες) , χορευαν πανω απο τον ταφο τους , οι καύμενοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι και συμπτώσεις !
    Η μα....α και ο φόβος του Ελληνικού Λαού,τον έφεραν στην πρωθυπουργία, ταυτόχρονα με το στήσιμο του παιχνιδιού (ΣΥΡΙΖΑ) από τα ξένα κέντρα.....
    Τώρα δεν έχει ακόμη μυαλό να σκεφθεί καν....
    Απλά φωνάζει συνέχεια "έγινα πρωθυπουργός, έγινα πρωθυπουργός, έγινα πρωθυπουργός".......
    Το θέμα είναι σε ποιό Λαό και για πόσο....
    Άλλη μια ανίκανη καρικατούρα προστέθηκε στο μακρύ και διαχρονικό κατάλογο των ...απολύτων τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ορε να με συνχωρητε για την ορθογραφια αλλα διαβαστε τις συμτοσεις του 4 του 13 προθυπουργου που θα μας εξωντοσει και εσυ νεοδουλι σταθηκες καλα στο υψος σου σαν δουλος λοιπον το προδωτακισας 4 ατομα κανουν την προδωσιασου το 93 και σεκαθαριζουν τοτε απο την κυβερνηση δρακουμελ στεφανος στεφανοπουλος συμπηλιδης σταματης και σαμαρα και οι 4 κολητοι μονο ο σταματης πηρε υπουργιο σημερα 4 διωχνει στην αρχη την ντορα γυριζει με 4 και βγαινουν βουλευτες τωρα 4 τραπεζητες στην κυβερνησηστημενος στα 4 εξυπηρετη τα αφεντικατου και το κυριοτερο 4σαρι μα ειναι προθυπουργος του 4 ραιχ ορε νεοδουλη δεν σκεφτικες τιποτα απλος φοβικε ανθρωπακο σκιαχτικες απο τα 4 καναλια που εχουν τεραστια συμφεροντα και χρωστανε απο 300 εκατομιρια και τον στιρηξαν μεχρι αηδια ςγια να μην πληρωσουν το βλεπετε ολο τεσαρια γαμωτο τωρα λαε θα σε παει στα 4σερα για να του κανεις παρεα για να μην ειναι μονος αληθια νεοδουλη σου αρεσει να εισαι στα 4σερα εκεινος ο στεφανοπουλος ο στεφ εξαφανηστηκε απο τοτε μαλων απολαμβανει τα κερδητου χα κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ορε ελληνα υπαρχει ενα πολυ παλιο βιβλιο το εχει γραψει γερμανος νομιζω το ακου ανθρωπακο να το παρεις ορε φοβικε ραγια να το διαβασεις αξιζει πολα για να μαθεις να συκοθεις απο τα 4σερα και μπα ςκαι ξυπνησεις ωραιαμου κοι μομενη και να διαβασεις επισεις τα απαντα του μακρυγιαννη και του γερου του μωρια ορε εκεινοι ηταν ελληνες απο τον μωρια του 21 ορε ετουτοι του μωρια ειναι σκυλολοοι του κερατα και στημενη στα 4σερα να εξυπερετησουν τα αφεντικατους ορε αντωνακι σφουγγαρακι θα εισπραξεις τα λευτα που χρωστουν οι γερμανοι απο τον αερολημενα θα τα παρεις απο τα καναλια οχι οχι με καναν προθυπουργο ορε εχω και τον ψηχαρι βουλευτη δεν τολμο δεν τολμο ορε αντωνακι θα βαλεις τον δασκαλοαντωνακι φυλακη χρωστα 600 εκατομιρια φπα δεν πληρωνε ποτε στο κρατος οχι οχι ο γαμπρος του ειναι βουλευτης μου στηριζει την κυβερνηση και την προθυπουργια δεν γινονται αυτα ενταξει κατασχεσετου τα ξενοδοχια οχι τι λες εισε παλαβος οχι ρε μαλακα ειμαι ελληνα ςκαι αγαπω την πατριδαμου και πληρωνω συνεχια εγω ο φτωχος που μου γαμησατε την συνταξη μετα απο 30 χρονια δουλια και πληρωνο και τα φαρμακαμου σημερα ορε μπασταρδε αντωνακι θα πας στην δηκαιοσηνη τον τζεφρι και τον παπακωννου για αυτο που κανανε στους ελληνες και στην ελλαδαμας οχι οχι ειναι φιλος ειχαμαι και συγγροτημα στην αμερηκα εγω ντραμ αυτο ςκιθαρα μεναμε μαζι τους αβανταρ και 10 χρονια εχω συμφονια να με στηριξουν και εαν κανω εξεταστηκη θα τους αθωωσω δεν γινεται πρωτη φορα αλωστε ρε πιος ειναι αυτος μηπως ειναι ελληνα ςκαι ζητα τετια πραγματα ναι ορε μαλακα ειμαι ελληνας ειναι αμαρτημα ε ορε αντωνακι θα συναντησεις το τσουρεκι με τα ποδια την μερκελ ορε θα μπεις με τσαμπουκα και θα ζητησεις τις αποζιμιωσεις του πολεμου και τον θυματων οχι ορε οχι θα μπω στα τεσερα και οχι εχω υπογραψει πω ςνα τα ζητησω ολα αυτα ξερεις εμενα η υπογραφημου και ο λογος μου ειναι μαρμαρο δεν τα παιρνω πισω αντωνακι θα ζητησεις και τα μαρμαρα του παρθενονα απο τις αδελες τους εγκλεζους αυτο ισω ςτο κανω δεν χανω και τιποτα κυτα μαλακα ελληνα 13 προθυπουργος να σου πετιχει φοβικε ανθρωπακο κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παιδια το ωραιο ειναι στην βουλη προεδρος ο κασηδιαρης και απο κατω ομηλιτες κανελη δουρου και ο κομανετσι στο εδρανο του προθηπουργου εχει να πεσει γελιο απο δευτερ α στην βουλη του ταραμησου και στην κυβερνηση μπριαμ η χρυση αυγη δικαιουτε αντιπροεδρια συνταγματηκα να δουμε θα το καταστατηγισουν αυτο για τους 450 χιλιαδες ελληνε ςεθνηκηστε ορε μην παρεξηγηθω αυτη την φορα δεν ψηφησα χρυση αυγη στην πορια κανενας ελληνας πυστευω δεν ξερει τι θα κανει απλος το επησημενω να το γνωριζουμε λετε να πεσουν φαπες ορε καταντια του ελληνα και της δημοκρατια ς για φανταστητε να κυνηγουν τον μπενι ορε δεν μπορει να τρεξει πιος θα τον σωσει α πιος αλος ο αντωνακης μας θα κανει ενα αλμα ο κομανετσι και να τον εσωσα πουφ ο ενα ς σωτηρα θα σωσει τον αλλον σωτηρα ορε πηξαμε στους σωτηρε ς τωρα εχουμε αποκτησει και τον φανουρι τον αρεστηριζον φωτακος ορε μπας και δεν ειναι απο τα τρικαλα και ειναι απο την μανι ο φωτακος και ειναι η ψεταψυχωση του φωτακου του 21 ξερετε παιζει αυτο μπορει να ερχεται απο το 21 απο την επανασταση ορε λαε ξυπνα μακακα θα τα χασεις ολα μακακα ολα στον στοχο τα εχουν να τα φανε δημοκρατια ελευτερια τι λευτερια δηλαδη κατοχι εχουμε σπιτια χρυσα λευτα σου συνταξεις τα παντα θα σου τα φανε μαλακα ξυπνα και αγρυπνα και μετην πρωτη ευκερια ντου μακακα γιαουρτια στους πασοκ σκατα στους νεοδουληδες φιλος μου ελεγε οτι στα β προαστια γελαγαν και ανοιγαν σαμπανιες στις φτωχωγητονιες τι καναν μα κλαιγαν φυσηκα το βραδυ τον εκλογων κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τά Άγραφα, αν δεν κάνω λάθος, ονομάσθηκαν έτσι γιατί δεν κατεγράφοντο στις εισπράξεις των σπαχήδων του σουλτάνου..έκανε τζιζ!
    Ακολούθησε και ο μέγας ελευθερόφρων Κατσαντώνης!
    Φαίνεται ότι ο αέρας εκεί "ψυχάς πτερυγίζει"..Montani semper liberi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ειναι γυρο στις 4 εκδοχες 1 απο το βασειλιο αγραια μεταξυ δυο ποταμων αγραφιωτη και αχελου αρχαια εποχη 2 απο τους βυζαντινους που δεν πληρωναν φορους και δεν γραφωταν στους καταλογου τους φορολογηκκους ατιθασος λαος και πολεμοχαρης 3 γυρο στο 740 αυτοκρατωρ ο κωννος κοπρονικος αυτη η κοπρο δηλαδη με τι ςεικονομαχεις διεταξε να κανουν ελενχο με επιτροπη για να δουνε εαν εχουν κατεβει οι εικονες απο τι ςεκλησιες πραγματη η επιτροπη διαπιστωσε οτι στον καμπο της θεσαλιας ειχαν κατεβει οι εικονες οταν εφτασαν στα αγραφα διαπιστωσαν οτι οι εικονες ηταν στις εκλησιες διαταξαν τους αγραφιωτε ςνα τις κατεβασουν το θεωρησαν ιερωσιλια και τι τους κανανε μαζι με την φρουρα που τους συνοδευε τι αλο τους καθαρισαν λαος περιφανος αξιοπρεπεις και με λογο τοτε η κοπρια τα διεγραψε τελιως απο τα χαρτια της αυτοκρατοριας και τα ονομασαν αγραφα καθηρεωθηκε επι τουρκοκρατιας πλεον και επισημα διοτι οπως το ξερεις δεν πληρωναν τιποτα σε κανεναν κατακτητι και ειδηκα στους τουρκαλαδε υπαρχη με αυτους τους μογγολους και η συμφωνια του 1525 του ταμησιου που να κηνουνται ελευτερα οι αγραφιωτες που εκπροσοπουσαν 40 χωρια των αγραφων παντα λευτεροι καταντωνης καραισκακης ισκιος βουλγαρης γορδιος κοσμας αιτωλος εκει εμαθαν γραματα πολυ διδασκαλοι του γενους να μην σας κουραζω πολυ ιστορια και εχουν βρεθει και αρχαι ευρηματα και εαν ακουσεις τους γεροντους εχουν πολα στοιχια ιονικα αξιζει να τα επισκευτηται και να γυρισετε τα χωρια και τα βουνα και την σπηλια του κατσαντωμη μεσα στο ελατο πολυ σωστα το γραφεις ΚΩΝΝΟς ΑΓΡΑΦΙΩΤΗς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΤΩΣΕΙς ΜΟΛΙς ΞΕΚΗΝΙΣΑΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΙΚΑΝ ΔΥΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΑΚΟς ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΑΚΟς ΡΑΠΑΝΟς ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑς ΜΑΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΤΙΚΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ Η ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΕς ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΚΩΝΝΟς ΑΓΡΑΦΙΩΤΗς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]