Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: Είναι μια ιστορική ημέρα για την χώρα μας


Ιστορική μέρα για την πΓΔΜ χαρακτήρισε ο Ζόραν Ζάεφ τη σημερινή μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων με την οποία εγκρίθηκε η Συνταγματική Αναθεώρηση στη γειτονική χώρα.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ευχαρίστησε τα «γενναία μέλη» του αντιπολιτευτικού VMRO-DPMNE, όπως επίσης και όσους βουλευτές και πολίτες τάχθηκαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως ανέφερε, «το ταξίδι μας για ένα καλύτερο μέλλον, για την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μόλις ξεκίνησε».
Ειδικότερα, σε αναρτήσεις του στο Twitter έγραψε:

«Αγαπητοί πολίτες, σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τη χώρα μας. Μαζί γράψαμε ιστορία.

Η συνέλευση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ακολουθώντας τη βούληση των πολιτών, με πλειοψηφία 2/3, μας επέτρεψε να βγούμε από τις ανοιχτές πύλες των μεγαλύτερων δυτικών συμμαχιών στον κόσμο. Η πΓΔΜ θα είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας!

Θέλω να εκφράσω τις πιο ειλικρινείς και άμεσες ευχαριστίες μου σε κάθε βουλευτή για αυτή την ιστορική απόφαση. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τα γενναία μέλη του VMRO-DPMNE και του συνασπισμού, που έβαλαν το ενδιαφέρον του κράτους για τα κόμματα και ψήφισαν υπέρ.

Το ταξίδι μας προς ένα καλύτερο μέλλον, προς την ένταξή μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, μόλις ξεκίνησε. Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας εναρμόνισης των τροπολογιών του Συντάγματος. Θα εργαστούμε για τη συμφιλίωση, τη συγχώρεση και την εθνική ενοποίηση.

Παράλληλα, με αυτή τη διαδικασία, πρέπει να εστιάσουμε στο να υλοποιήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να ανταποκριθούμε στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο νόμος και το κράτος δικαίου είναι υποχρέωσή μας και δεν θα υπάρξουν παραχωρήσεις».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]