Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια προανήγγειλε ο Ν. Κοτζιάς


«Ζω το παράδοξο να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης του ΥΠΕΞ προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ χαρακτήρισε αθλιότητες τα περί αδιαφάνειας στη διαχείριση των απόρρητων κονδυλίων.

Ο κ. Κοτζιάς προχώρησε σε εκτενή περιγραφή των πεπραγμένων του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή όπως είπε που του έκανε να μετρηθεί τα προβλήματα της Εξωτερικής Πολιτικής.

«Κύριε πρωθυπουργέ η χώρα κάτω από την ηγεσίας σας κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την ανυποληψία. Η χώρα με αυτή την κυβέρνηση έκανε μια δημοκρατική εξωτερική πολιτική, με νηφαλιότητα, σοβαρότητα, έχοντας στρατηγική και συγκροτώντας συμμαχίες», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Σκοπίων μίλησε για «ένα βήμα μπροστά» και ευχαρίστησε δημοσίως τους κ. Ζάεφ και Ντιμιτρόφ και τους 80 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της χθεσινής ψηφοφορίας.

«Ζω το παράδοξο να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής», σχολίασε επίσης ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στο χθεσινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τη μέχρι τώρα πορεία της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι αποκρούστηκαν τα όσα λέγονταν περί διεθνούς διπλωματίας.


Αναφερόμενος στο θέμα των απόρρητων κονδυλίων ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε διαφανή την όλη διαδικασία και αναφερόμενος στις σχετικές καταγγελίες μίλησε για «αθλιότητες που πιστοποιούν ότι σε μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας λείπει η σοβαρότητα».

Τέλος ο κ. Κοτζιάς προανήγγειλε την επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια, κάνοντας λόγο για «σημαντική πολιτική επέκταση της κυριαρχίας της χώρας για πρώτη φορά από τότε που πήραμε τη Δωδεκάνησο», και σημείωσε ότι τα σχετικά προεδρικά διατάγματα είναι έτοιμα.

Ο κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε την επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης από τα Διαπόντια μέχρι τα Αντικύθηρα, και περιέγραψε τα βήματα που όπως είπε έχουν ολοκληρωθεί - να κλείσουν οι κόλποι, να φτιαχτούν οι γραμμές βάσης και με βάση αυτό να γίνει η επέκταση στα 12 μίλια.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, για τα 12 ναυτικά μίλια. αναμένονται οι αντιδράσεις της Τουρκίας...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Δεν φτανει που ειναι προδοτης ειναι και βλακας!

    Και το αποδεικνυει συνεχως!

    Τι νοημα εχει να αναγγειλει κατι το οποιο ΘΑ ΓΙΝΕΙ, δημιουργωντας τις προϋποθεσεις για εγκαιρη

    αντιδραση των τουρκων;

    Ο Τασος Παπαδοπουλος κινηθηκε υπο ακρα μυστικοτητα στην ανακηρυξη ΑΟΖ,ωστε να μην προλαβουν να

    αντιδρασουν οι τουρκοι.

    Ο μπετοβλακας πρωην υπουργισκος μαλλον παιρνει "γλυκια εκδικηση" απο τον τσιπρα,βαζοντας την

    χωρα σε νεα μειονεκτικη θεση!

    Πως να μην φευγει ευτυχης, ο ξεφτιλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό πού αναφέρεις αγαπητέ συνομιλητή ΓΜ . Δέν είναι τίποτα. Εδώ διαδίδεται ότι μέ επιστολή του , " ΧΑΡΊΖΕΙ 36 ΝΜ ΑΟΖ ΣΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ! Δίνει δηλαδή πάτημα διεκδητικό στό σοτλτάνο! Καί ότι έκανε όλοκληρο αγώνα γιά νά υπερψηφιστεί ή συμφωνία στό σκοπιανό κοινοβούλιο. Αξιόπιστος υπάλληλος τού ΣΌΡΟΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ. ό Χριστός καί ή Παναγία μάς γλύτωσε από τόν κίνδυνο πού άκουγε στό όνομα ΥΠΕΞ Ν. ΚΟΝΤΖΙΑΣ. ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανο, η "συμφωνια" των Πρεσπων δεν ειναι νεκρο γραμμα.

      Ο ξεφτιλας πρωην υπουργισκος την εφηυρε, αλλα τα μισα τουλαχιστον αρχιλαμογια στην βουλη

      ειναι διατεθειμενα να την υπερψηφισουν!

      Οσο για την επιστολη του για την ΑΟΖ στην Κρητη,ακομα δεν εχουμε ιδεα τι ειδους "μυστικη"

      διπλωματια εφηρμοσε ο ξεφτιλας!

      Διοτι με αυτον τον τροπο αμφισβητει ο προδοτης την υφαλοκρηπιδα του Καστελοριζου!

      Και υπονομευει ταυτοχρονως την ΑΟΖ της Κυπρου!!

      Πολυ φοβαμαι οτι δεν θα γλυτωσουμε τοσο ευκολα!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ ΓΜ, τώρα πού μού τό λές . Έρχεται τό εξής στό μυαλό μου : Τί υποσχέθηκε ό Τσίπρας στό σουλτάνο στήν τελευταία τους συνάντηση πρό ολίγων ημερών; Καί τού είπε ό πολυχρονεμένος μας πατησαχ ταγήπ : " μήν μέ εκθέσεις ελπίζω νά τηρήσεις τόν λόγο σου γιατι....." Μήπως τό ΔΏΡΟ 36 ΝΜ ΑΟΖ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ; ΠΟΎ ΤΟΣΟ ΓΕΝΑΙΟΔΩΡΑ ΕΔΩΣΕ Ό ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΦΑΓΟΣ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑΣ ; Μήπως ή επιστολή του ήταν έν συνεννοήσει Αλιέξη - χοντρούλη μάγουλο βερύκοκο; Μήπως καί γι αυτό δέν δημοσιεύεται ή επιστολή παραίτησης του; Διότι περιέχει πιθανώς καί αυτό τό στοιχείο. Οπότε καί οί δύο πάνε γιά στήσιμο στά έξι μέτρα; Λέω εγώ...... ΠΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ λέω αμήν!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]