Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έβρος: Πρωτοφανής αριθμός συλλήψεων διακινητών λαθρομεταναστών


Δεν προλαβαίνουν οι αστυνομικοί να σχηματίζουν δικογραφίες, από τόσους διακινητές που συλλαμβάνουν

Χαμός γίνεται εδώ και ενάμιση μήνα στον Έβρο, αφού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα όχι μόνο οι ροές λαθρομεταναστών και προσφύγων, αλλά και οι συλλήψεις των δουλεμπόρων διακινητών τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι αστυνομικοί δεν… προλαβαίνουν να σχηματίζουν τις δικογραφίες από τόσους που συλλαμβάνουν σχεδόν καθημερινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν όσοι απαιτούνται για τον σχηματισμό της απαραίτητης δικογραφίας, προκειμένου οι διακινητές, αλλοδαποί στην συντριπτική τους πλειοψηφία, να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. Ο φόρτος εργασίας και στον συγκεκριμένο τομέα είναι τεράστιος, αλλά και η… απογοήτευση ορισμένες φορές, μια και κάποιους δουλέμπορους που πιάνονται στην χώρα μας και καταδικάζονται, μετά από λίγο καιρό τους ξανασυλλαμβάνουν, γιατί στο μεταξύ μένουν ελεύθεροι.


Κι αυτό είναι ένα ακόμα παράπονο των αστυνομικών, για το οποίο ασφαλώς δεν έχουν ευθύνη οι δικαστές, αλλά το νομικό πλαίσιο που υπάρχει. Εδώ με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίζονται πολύ γρήγορα δολοφόνοι, βιαστές, παιδεραστές, έμποροι ναρκωτικών και κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας. Δεν θα γίνει πολύ πιο εύκολα το ίδιο με τους διακινητές των λαθρομεταναστών;

Το συγκεκριμένο ζήτημα, της έλλειψης δηλαδή προσωπικού και για τον σχηματισμό των πολλών δικογραφιών που απαιτούνται, τέθηκε μαθαίνουμε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη-αστραπή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ στον Έβρο, όπως και η γενικότερη έλλεοψη προσωπικού, καθώς και η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του. Άλλωστε και οι αριθμοί αποδεικνύουν πως οι ροές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και ο δρόμος που επιλέγεται πλέον για την είσοδο στην Ελλάδα είναι ο Έβρος.

EvrosNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]