Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για το δίδυμο Σταν Λόρεν - Όλιβερ Χαρντ όλα είναι επιτυχίες


Πραγματικά, όλα όσα ζούμε είναι τόσο παράλογα που ο Ιονέσκο θα έσκιζε τα πτυχία του αν έβλεπε την Ελλάδα. Αν έβλεπε την κυβέρνηση αυτή, το τρίγωνο της συμφοράς Τσίπρας – Κοτζιάς – Καμμένος. Αν έβλεπε τι περνάμε όλοι οι Έλληνες χωρίς ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει κάτι.

Ούτε τα Σάββατα δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε. Η λαϊκή απογευματινή του κυβερνητικού θιάσου μεταφέρθηκε και στις αργίες γιατί είχε προφανώς μεγάλη πέραση.

Ο πρωθυπουργός – υπουργός Εξωτερικών – πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε περιχαρής να αναλάβει το ΥΠΕΞ και όπως είπε με τα γνωστά κρύα αστεία του «έκανε το όνειρό του πραγματικότητα κι έγινε υπουργός». Πράγματι, αν σκεφτείς ότι από πρόεδρος του 15μελούς μεταπήδησε στο Μαξίμου χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, είναι επιτυχία.

Μαζεύτηκαν λοιπόν στο ΥΠΕΞ με τον Κοτζιά κι έπλεξαν το εγκώμιο της θητείας του τελευταίου. Τι ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή, ότι μας ακούνε όλοι στον κόσμο και μας υπολογίζουνε. Τι ότι οι επιτυχίες που σημειώθηκαν είναι τεράστιες, όπως ότι παραδώσαμε τη Μακεδονία ή ανοίξαμε την όρεξη στην Αλβανία ή ότι οι Τούρκοι μας μπήκανε καβάλα ή ότι το Κυπριακό έχει καταρρεύσει.

Για το δίδυμο Σταν Λόρεν – Όλιβερ Χαρντ (και δεν είναι ρατσιστικό σχόλιο για τα κιλά του Όλιβερ) όλα είναι επιτυχίες. Ο δε Κοτζιάς συγκινημένος μας είπε ότι είναι πανευτυχής που φεύγει από το ΥΠΕΞ. Ποιος, αυτός που είχε αγκαλιάσει τον ΓΑΠ και τον «αποθέωνε» για να τον κάνει υπουργό. Κι όταν δεν το έκανε έφυγε και πήγε στην αυλή του Τσίπρα.


Μα καλά, αφού ήταν τόσο επιτυχημένος. Αφού έφερε τόσα και τόσα καλά στην Ελλάδα και γίναμε υπερδύναμη της διπλωματίας, γιατί τον «παραίτησε» ο Τσίπρας; Γιατί δεν έδιωχνε τον Καμμένο και να κρατήσει τον ικανό κι επιτυχημένο Κοτζιά; Αστεία πράγματα.

Μαζεύτηκαν πρωί – πρωί στο ΥΠΕΞ για να μας πουν ότι είναι όλα καλώς καμωμένα και ότι η υπόθεση με τα μυστικά κονδύλια είναι αθλιότητες της ΝΔ και των ΜΜΕ ή κάποιων απροσδιόριστων «βρόμικων χεριών». Και να μας πουν ότι χάρη στον Κοτζιά ελέγχονται πλέον τα κονδύλια και δεν χρησιμοποιούνται όπως έκαναν οι παλαιότερες κυβερνήσεις.

Κι άμα είναι έτσι κύριοι και δεν μας δουλεύετε, γιατί δεν πλακώνατε στα χαστούκια τον Καμμένο μέσα στο υπουργικό που έλεγε ξεκάθαρα στον Κοτζιά «Νικολάκη, τα παίρνεις τα λεφτά, μαζί και του Σόρος και τα δίνεις όπου μπορείς για να με χτυπάνε».

Γιατί δεν τον… χτυπούσαν πράγματι σαν χταπόδι στο υπουργικό και θυμήθηκαν τώρα να τα πουν;

Απλό. Γιατί έκαναν έναdeal: Ο Τσίπρας να αποθεώσει τον Κοτζιά, και ο Κοτζιάς να κλείσει το στόμα του και να μη βγάλει τα άπλυτα στη φόρα. Έτσι όλοι θα είναι κερδισμένοι… μέχρι νεωτέρας βεβαίως διότι ο Κοτζιάς δεν είναι και το πιο ήσυχο παιδί. Αν προκληθεί δεν θα έχει πρόβλημα να το κάνει… Κούγκι και τότε να δούμε από πού θα μαζεύουν τον Τσίπρα και την παρέα του.

Και η συμφωνία ενδεχομένως να περιλάμβανε κι άλλα που δεν τα ξέρουμε. Όπως πρώτο και καλύτερο γιατί έδιωξαν τον Κοτζιά. Δεν μπορεί να παραιτήθηκε γιατί ο Καμμένος έπαιξε ξανά με τα παιχνιδάκια του, δηλαδή τις αστήρικτες θεωρίες συνωμοσίας του.

Οι λόγοι είναι βαθύτεροι και τους ξέρουν μόνον αυτοί. Όμως, δεν είναι τυχαίο ότι πριν από μερικές εβδομάδες πήγε στο Μαξίμου φάκελος με υπόθεση πολύ βρόμικη στην οποία εμπλέκεται το ΥΠΕΞ. Κι αν αυτό χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για να διώξουν τον Κοτζιά; Αν τον εκβίαζαν; Αν ο πρώην ΥΠΕΞ έχει κι αυτός κρυμμένους άσους στο μανίκι του;

Γενικώς ένα μπάχαλο, ένα βορβορώδες τοπίο που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει. Η ευχή όλων είναι να προκληθεί ο Κοτζιάς και να ανοίξει το στόμα του. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μεταφέρατε παρακαλῶ πρὸς τοὺς συγγραφεῖς τοῦ ἀνωτέρω ἄρθρου πώς, οἱ παρομοίωσις τῶν ἐγχωρίων ἀρχιπροδοτῶν (οἵτινες ὑπέγραψον ἀμελλητὶ τὴν παράδοσι τῆς Μακεδονίας εἰς ἀλλοτρίους ἅρπαγας) μὲ τὸ γνωστὸ ἁγνὸ κωμικὸ δίδυμο Στὰνλεϋ Λῶρελ - Ὄλιβερ Χάρντυ, μόνον προσβολὴ πρὸς τὴ μνήμη τῶν δύο νεκρῶν ἠθοποιῶν ἀποτελεῖ. Καὶ ἡ παρατιθέμενη φωτογραφία, ὅπως καὶ ἡ λανθασμένη γραφὴ τῶν ὀνομάτων τους εἶναι ἀπαράδεκτα καὶ παντελῶς ἄσχετα μὲ τὸ περιεχόμενο τοῦ κειμένου, τὸ ὁποῖον προφανῶς ἐγράφη ἐπὶ γόνατος. Οἱ συγκεκριμένοι ῥόλοι τῶν Λῶρελ-Χάρντυ παρουσίαζαν δύο ἀφελεῖς τύπους· οἱ προδότες ταγοὶ τοῦ κράτους μας μόνον ἀφελεῖς δὲν εἶναι, ἀλλὰ θεωροῦν τοὺς ὑπόλοιπους ἡμᾶς πανηλιθίους ὄχι ἀδίκως, ἂν κρίνουμε ἀπὸ τὴν πανδημία ὑπνώσεως καὶ ἀναισθησίας τοῦ λαοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκαιο στην παραπάνω κρίση σου.
      Βεβαίως και δεν είναι αθώοι όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε εξουσία σε όλα τα επίπεδα.
      Το θέμα είναι πιό είναι το θεσμοθετημένο πλαίσιο το οποίο καταδικάζει τους ένοχους.
      Άσχετα λοιπόν εάν συμφωνούμε μεταξύ μας ιδεολογικά φιλοσοφικά είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω μαζί σου στο εξής:ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΘΏΟΙ.
      Η πολιτική που παράγουν είναι σε οικονομικό,εθνικό,κοινωνικό,πολιτιστικό,νομικό προϊόν ιδεαλιστικής κοσμοθεωρίας του νεόδμητικού ρεαλισμού επιβολής του ισχυρού προς των αδυνατότερων.
      Ο ισχυρός χρηματοπιστωτικός μονοπωλιακός καπιταλισμός προσπαθεί να ελέγξει,να κατευθύνει,να ποδηγετήσει κάθε αντίσταση στης επιδιώξεις όσο αφορά έννοιες που πηγάζουν όπως:Πατρίδα,Έθνος,Πολιτισμός,και κοινωνιολογική Ηθική.
      Άσχετα με το προφανές π.χ.η Τουρκία,η Ρωσία,η Κίνα,η ΗΠΑ,η Βρετανία,πλέον και η Γερμανία αγωνίζονται να αρπάξουν μικρό ή μεγάλο κομμάτι ισχύως εις βάρος των άλλων, αποδεχόμενοι τους κανόνες του απόλυτου Ιμπεριαλισμού τους.
      Η σύγκρουση αυτή έχει καινούργια χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως κάθε φορά στην ιστορία.
      Η μικρή Ελλάδα είναι μικρή και θα παραμείνει μικρή γεωγραφικά,ίσως και να εξαφανιστεί στο τέλος της ημέρας αλλά θα είναι αιώνια ζωντανή γιατί είναι ο καταλύτης του Ανθρώπινου πολιτισμού στον πλανήτη Γή.
      Τα υποκείμενα που καθορίζουν αυτήν την πιθανή καταστροφή της δέν είναι τα πρόσωπα μόνο αλλά η πολιτική που εφαρμόζουν εις βάρος του Ελληνικού Λαού διαχρονικά στην ολότητα του .

      Π.Τ.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]