Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Αν η ΠΓΔΜ δεν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, οι Αλβανοί θα αποσχιστούν"


Ο πρώην Διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας Στογιάντσο Ανγκέλοφ, ο οποίος συμμετείχε στη ένοπλη σύγκρουση του 2001 όταν οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ είχαν εξεγερθεί κατά την κυβέρνησης της χώρας, μίλησε για την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τις συνταγματικές αλλαγές και για την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Στην εκπομπή ‘Μόνο Αλήθεια’ δήλωσε ότι εάν η διαδικασία της ένταξης της χώρας είχε αποκλεισθεί, τότε οι Αλβανοί θα έκαναν προσπάθεια να διαχωριστούν από τη «Μακεδονία».

«Σύμφωνα με το παράδειγμα του (αλβανικού) ‘Οικονομικού Επιμελητηρίου της Βορειοδυτικής ‘Μακεδονίας’ (βορειοδυτική επικράτεια των Σκοπίων), ποιος εγγυάται ότι δεν θα προκύψουν όπως οι ποδοσφαιρικές τους ενώσεις και άλλα θεσμικά όργανα δικά τους (των Αλβανών) και τέλος να διεκδικήσουν το δικό τους Κοινοβούλιο; Τι θα κάνουμε εμείς; Θα στείλουμε τα τανκς που δεν έχουμε; Θα σηκώσουμε τα αεροσκάφη που δεν έχουμε; Ή τους στρατιώτες που δεν υπάρχουν από τότε που καταργήθηκε η υποχρεωτική θητεία.

Οι Αλβανοί που πολέμησαν το 2001 ζητούσαν δικαιώματα, τώρα πια, μιλούν για Μεγάλη Αλβανία», δήλωσε ο Ανγκέλοφ. Πρόσθεσε ότι πρέπει να θεωρήσουμε ότι βρισκόμαστε τώρα στον 21ο αιώνα και δεν μπορεί κανείς να συζητήσει για πόλεμο μεταξύ μας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Βαλκανικό Περισκόπιο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Που'σαι ,Σκοπιανε;

    Οι Αλβανοι ηδη διεκδικουν μεσω της "Συμφωνιας" την επισημοτητα της αλβανικης γλωσσας στα Σκοπια

    και το ονειρο της "Μεγαλης Αλβανιας" μπορει να λαβει χωρα ΚΑΙ μεσω της "Συμφωνιας" και μαλιστα

    χωρις συγκρουσεις!!

    Οι Αλβανοι κερδιζουν ανεξαρτητως "συμφωνιων",λογω υπεργεννητικοτητας!

    Οι "συμφωνιες" μπορει να ψηφιζονται αλλα αυτο δεν σημαινει οτι τηρουνται κιολας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]