Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντι Μάιο: Δεν βγαίνουμε από το ευρώ


Στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι σχετικά με την αντιπαράθεση της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απάντησε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι.

«Επιθυμώ και εγώ συμφωνία αλλά βάσει των θέσεών μας», τόνισε ο Σαλβίνι.

Απευθυνόμενος στους ιταλούς δημοσιογράφους, πρόσθεσε: «ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει, μην μου κάνετε κάθε μέρα την ίδια ερώτηση».

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, από την πλευρά του, τόνισε:
«Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι ξέρει ότι το πρόβλημα του σπρεντ δεν συνδέεται με τον προϋπολογισμό, αλλά με τον φόβο των αγορών ότι η Ιταλία μπορεί να βγει από το Ευρώ. Αυτό λύνεται εύκολα, από τη στιγμή που στο κυβερνητικό μας συμβόλαιο με την Λέγκα γράψαμε ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε να βγούμε από το Ευρώ».
Ο Ιταλός υπουργός Εργασίας κάλεσε τις αγορές «να μην ανησυχούν» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης
«θα παρουσιάσει την θέση της υπέρ της παραμονής εντός του ευρώ και της ΕΕ σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κακώς δεν βγαίνουν από το Ευρώ.
    Η ρητορική τους θυμίζει έντονα εποχές ελληνικές προ τριετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς μένουν στο Ευρώ. Στέλνουν πολύ σαφές μήνυμα στο Βερολίνο "Ή θα μας στηρίξετε πραγματικά ή θα σας πάρουμε μαζί μας στην καταστροφή που ετοιμάσατε για εμάς". Γι αυτό και το Spiegel γράφει για... εκβιασμό των Ιταλών. Πολύ καλά το κάνουν. Και τα χρήματα της Ευρώπης θα συνεχίσουν να ρέουν, και οι πιθανότητες μπλοκαρίσματος αποφάσεων από τους Ιταλούς εντός της Ευρωζώνης θα υπάρχουν ως "τέρας" πάνω από τα κεφάλια (κυρίως των Γερμανών) και θα ανακουφιστούν οι ιταλοί πολίτες ενώ θα απομακρυνθεί οποιαδήποτε απειλή κατά της ιταλικής οικονομίας και, φυσικά, της κοινωνίας. Πολύ καλά κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]