Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάποια πήγαν για τις Πρέσπες αλλά κάποια μπορεί να πήγαν για φούντες


Ο Νίκος Κοτζιάς μέχρι πριν από μία εβδομάδα ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης. Η συνθήκη των Πρεσπών που οικοδόμησε χαιρετίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα σαν «ιστορική συμφωνία». Τα παπαγαλάκια του Μαξίμου διέδιδαν ότι θα έδινε σε αυτόν και τον Ζάεφ το Νόμπελ Ειρήνης. Ακόμα και μετά το γεύμα στην Λέσχη των Αξιωματικών ο Πάνος Καμμένος εκβίασε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτηση του Κοτζιά ο Τσίπρας την έκανε δεκτή «με πόνο καρδίας».

Ο Κοτζιάς, λοιπόν, μέχρι πρόσφατα ένας από τους τρεις ισχυρότερους υπουργούς της κυβέρνησης βγαίνει στο ΚρήτηTV και λέει ότι στο υπουργικό συμβούλιο που προηγήθηκε της παραίτησης του ο Καμμένος είπε «Ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους». Και στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου ο ένας σκέφτεται τα όμορφα χρόνια της ΚΝΕ, ο άλλος τα χρόνια του Ανδρέα και ο τρίτος τo Tipperary. Άπαντες δηλαδή κάνουν την παλαβή. Αφού ξέρουν ότι εκτός από τσαμπουκά ο Καμμένος μπορεί να έχει και το επάρατο «βαλιτσάκι» που τα γράφει όλα. Και η καταγγελία του Καμμένου ότι δόθηκαν περήφανα λεφτά ώστε η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά να ασκεί την περήφανη πολιτική της αιωρείται και θα αιωρείται. Όπως και η εντύπωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπουργός στην κυβέρνηση Καμμένου.

Οι αποκαλύψεις του Νίκου Κοτζιά επιβεβαίωσαν αυτό που είχε φανεί μετά τις αποκαλύψεις της Washington Post ότι η Ρωσία μέσω του Σαββίδη χρηματοδοτούσε τους πολέμιους της μετονομασίας της FYROM. Αυτό που επιβεβαιώθηκε και με την καταγγελία του Καμμένου για τα λεφτά του Σόρος. Ότι αν οι δεξιές κυβερνήσεις όπως κατήγγειλε η αριστερά έκαναν την Ελλάδα αμερικανικό προτεκτοράτο, η αριστεροδεξιά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την έκανε μπανανία. Στην οποία Αμερική και Ρωσία παίζουν το παιχνίδι τους.


Οπότε ωραία είναι τα δημοτικά του Πολάκη για τον Παπαντωνίου «Γιάννη μου το μαντήλι σου το έχεις λερωμένο» φιλότιμη η προπαγάνδα της Σίας Αναγνωστοπούλου «Φαίνεται ότι ξεδιαλύνεται το κουβάρι γιατί φτάσαμε στην κρίση» που αν ισχύει χρειάστηκαν 132.000 υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να φτάσουμε στην κρίση αλλά «φρέσκα κουλούρια φωνάζει ο κουλουράς». Και τα φρέσκα κουλούρια σύμφωνα με τον Καμένο είναι τα 50 εκ. που διακινήθηκαν από την κυβέρνηση για να κλείσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας «να ξετυλίξει το κουβάρι» που θα έλεγε και η Σία. Να βρει πως διακινήθηκε το χρήμα, που στον 21ο αιώνα μια διακίνηση 50 εκ. θα πρέπει να έχει αφήσει τραπεζικά ίχνη και να φανεί αν ισχύει αυτό που συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν δηλαδή μια δεσμίδα των 50χιλ., των 500χιλ., των 5 εκ. παράπεσε και κάποιος τα έκανε φούντες για κουρτίνες, όπως τα έκανε ο Τσοχατζόπουλος για την Βίκυ;

Φυσικά όλα τα προηγούμενα αλλάζουν αν ο Τσίπρας, ο Τζανακόπουλος βγουν να πουν ότι ο Κοτζιάς λέει παραμύθια ότι τέτοια ακούστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο ή ότι ο Καμμένος δεν ήξερε τι έλεγε. Τον Κοτζιά όμως τον φοβούνται για αυτά που ξέρει και ο Καμμένος αν τους κάνει «μπου» θα χωθούν κάτω από το τραπέζι.

Οπότε θα μιλάνε για τα μαντήλια του Γιάννου και τα κουβάρια που ξετυλίγονται. Ελπίζοντας ότι όλα σύντομα θα ξεχαστούν. Όπως ήλπιζαν ο Άκης και ο Γιάννος όταν μιλούσαν για τα χοντροντούλαπα και την καμένη γη, μέχρι μετά από 15 χρόνια να τα βρουν μπροστά τους.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]