Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χώρα της υποταγής


Την τελευταία 10ετία οι δυσάρεστες ειδήσεις μονοπωλούν την επικαιρότητα προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά μας. Η επιλογή πολιτικών μεσαζόντων καθορίζουν τις ζωές μας με αρνητικές συνέπειες για την ασφάλεια της χώρας. Αυτή η συνήθεια ξεκινά από τα μαθητικά χρόνια όταν μαθητές Γυμνασίου εκλέγουν το 15μελές. Συνήθως εκείνος που προκαλεί φόβο και θεωρείται «προχωρημένος» έχει σίγουρη την εκλογή του.

Πλέον, δεν αντέχεται ο εξευτελισμός που δεχόμαστε από τους «δήθεν» εταίρους μας, από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, και από τους γείτονές μας. Μονίμως η Ελλάδα υποχωρητική στο εξωτερικό, ενώ εντός των συνόρων οι πολιτικοί μάς κουνούν το δάχτυλο ώστε να δεχθούμε τις φασιστικές τους αποφάσεις χρησιμοποιώντας πάντοτε τα «κανάλια» των Αθηνών.

Τα κανάλια που προβάλουν εκπομπές τούρκικης παραγωγής θα πρέπει να κλείσουν, διότι εναντιώνονται στα εθνικά μας συμφέροντα. Δίνουν δύναμη στον εχθρό, ο οποίος εκτοξεύει απειλές. Αλλά έχει βρει τους χρήσιμους ηλίθιους που τον πληρώνουν και τον ανέχονται (αγορές τουρκικών προϊόντων από την Ανδριανούπολη). Πολλάκις έχω αναφέρει ότι οι εκπομπές που προσβάλλουν τα χρηστά ήθη και συνδυάζουν εμφάνιση και βλακεία δεν έχουν θέση στην Ελληνική τηλεόραση. Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούν σιωπηρά υιοθετώντας συμπεριφορές που ενισχύουν την οικογένεια, την πατρίδα μας, τη θρησκεία μας.


Έχουμε γίνει η χώρα της σφαλιάρας και ικανοποιούμε κάθε παράλογο οικονομικό μέτρο των εταίρων. Την ίδια στιγμή οι Η.Π.Α. ως κυρίαρχος της συμμαχίας στο ΝΑΤΟ, αδιαφορεί απέναντι στην προσβλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Γι’ αυτό όμως φταίει όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό, αλλά και εμείς με τις επιλογές που κάναμε στο παρελθόν!

Όταν στην κρίση των Ιμίων παρουσιάστηκες «λίγος», έδωσες το δικαίωμα στον γείτονα να σε θεωρεί δεδομένο. Όσο σε βρίσκουν υποχωρητικό, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να σηκώσεις κεφάλι όντας οικονομικά αποδυναμωμένος δίχως να λησμονούμε τα επιπρόσθετα βάρη του λαθρομεταναστευτικού και των περικοπών.

Για τρίτη φορά λαθρομετανάστες εισβολείς έκλεισαν την εθνική οδό Τρικάλων Λάρισας. Εάν βρεθούν 30 Έλληνες και κλείσουν ξαφνικά έναν πολυσύχναστο δρόμο σε μία πόλη της Γερμανίας, την επόμενη στιγμή θα συλληφθούν και θα υποστούν τις συνέπειες. Για ποιο λόγο κανένα κόμμα δεν αντιδρά για το γεγονός ότι όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν κλειστά σύνορα και μόνο η Ελλάδα έχει ανοίξει την αγκαλιά της; Τον Απρίλιο του 2015, βλέποντας τα λεφούσια να εισβάλουν στη χώρα μας, αναρωτιόμουν πόσο ανόητοι μπορεί να είμαστε αφού πολλοί έσπευδαν να βοηθήσουν δίνοντας ρούχα και στέγη σε αυτούς που μελλοντικά θα τους λήστευαν, θα τους σκότωναν και τους έπαιρναν την περιουσία τους με βίαιο τρόπο. Είναι προφανές ότι υπάρχει σχέδιο βίαιου εποικισμού από μουσουλμάνους.

Πόσο τιποτένιος πρέπει να είναι κάποιος για να αποκαλύψει τον οικονομικό στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας βάζοντας σε προτεραιότητα το προσωπικό του συμφέρον; Για όσους βέβαια ζημίωσαν το ελληνικό κράτος πρέπει να καταδικαστούν σε ισόβια χειρωνακτική εργασία, αφού τους κατασχέσουν την ακίνητη και κινητή τους περιουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Να τους αφήσουν στον δρόμο για να καταλάβουν πως νιώθει ο νοικοκύρης όταν έχει χάσει τη δουλειά του και αδυνατεί να στηρίξει την οικογένειά του. Αυτοί όμως οι χοντρόπετσοι σε τέτοιες περιπτώσεις επικαλούνται τη Δημοκρατία. Όταν όμως έκαναν τις συναλλαγές, είχαν λησμονήσει τη φράση «να τηρώ το σύνταγμα και τους νόμους».

Ξεχάσαμε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου το 1999 όπου ο κάθε κακομοίρης έπαιζε το βιος του στο χρηματιστήριο. Οι κωδικοί του Χ.Α.Α. που αντιστοιχούσαν σε πολίτες είχαν φτάσει τους 1,5 εκ. Ακόμη και σε χωριά είχαν ανοίξει γραφεία πώλησης και αγοράς μετοχών. Ο γενικός δείκτης τότε είχε ανέλθει στις 6.484,38 μονάδες και η αξία των μετοχών του χρηματιστηρίου τα 210 δις ευρώ. Την ίδια στιγμή οι πολιτικοί απατεώνες της εποχής προέτρεπαν τον απλό κόσμο να αγοράσει μετοχές. Όλοι τότε όπως και τώρα σκέφτονταν την αρπαχτή. Πως θα τα οικονομήσουμε γρήγορα και χωρίς κόπο. «Είμαι εγκλωβισμένος», έλεγε ο άλλος. Ακόμη και κάποιες σύζυγοι τα έβαζαν με τους άντρες τους διότι δεν ήταν αρκετά τολμηροί ώστε να παίξουν.

Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω για ποιο λόγο είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν τα χρήματά μας τα παίρνουν οι ξένοι, το χρέος μετά από τόσες θυσίες αυξάνεται, τη δημόσια περιουσία την εκμεταλλεύονται οι δανειστές, οι ελληνικές επιχειρήσεις αγοράζονται από ξένα κεφάλαια, οι τράπεζες δεν είναι πλέον ελληνικές, εταιρείες με στρατηγική σημασία ή ακόμη και εκείνες που παράγουν χρήμα (ΟΠΑΠ) δόθηκαν στους ξένους και μας έμεινε ο κατιμάς.

Αυτή είναι η πραγματική χρήση του ευρώ. Να μην μπορείς να υποτιμήσεις το νόμισμά σου και να κόβεις μισθούς και συντάξεις εκτινάσσοντας το κόστος ζωής. Βέβαια, αποχώρηση από το ευρώ τούτη την περίοδο, θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα!

Θα προτιμούσα όμως η χώρα μου να παράγει και να μην κάνει εισαγωγή σταφίδας, ξηρών καρπών και άλλων προϊόντων από Τουρκία, Αργεντινή, Μεξικό και Κίνα και ας μην μπορούσα να ταξιδέψω στο Παρίσι για να βγάλω τον εαυτό μου φωτογραφία, και ως βλαμμένος πολίτης αυτού του κόσμου να τη δημοσιεύσω στο διαδίκτυο και να περηφανεύομαι για την ηλιθιότητά μου να αυτοφακελώνομαι!

Ο λαός μας έχει κάνει αλλεπάλληλα λάθη. Δεν επιλέγει άξια στελέχη για να πλαισιώσουν συνεταιριστικές οργανώσεις, Δήμους και Περιφέρειες, πολιτικά κόμματα εντός συνόρων και στην Ευρώπη. Βλέπω τον κόσμο γύρω μου να τρέχει σε μαραθωνίους ακολουθώντας πάντοτε αυτό που κάνουν οι πολλοί. Ποιος είπε ότι αυτό που ακολουθεί η πλειοψηφία είναι πάντοτε το σωστό; Πρέπει να πάμε κόντρα στο ρεύμα και ας μας δείχνουν οι άλλοι με το δάχτυλο. Όταν βλέπετε τους ξένους να μας κατηγορούν και να μας εκφοβίζουν, βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Όταν όμως ξεκινούν τις φιλοφρονήσεις, τότε είναι βέβαιο ότι ξεπουλάμε τη γη μας. Την ίδια στιγμή, οι εκάστοτε κυβερνήσεις καλούν τους ξένους επενδυτές και τους Έλληνες οικονομικούς μετανάστες να επιστρέψουν. Αφού τους έδιωξαν και άφησαν πίσω τις οικογένειές τους, τώρα τους ζητούν τη βοήθειά τους. Απύθμενο θράσος!

Κλείνοντας, υπάρχουν δύο επιλογές. Η μία είναι η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα με ολοένα επιδεινούμενη οικονομία, και η άλλη να «σπάσουμε αυγά» αποκτώντας την ελευθερία μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πείνα και δυσκολίες. Όμως θα αποκτήσουμε την κυριαρχία μας. Οι Ήρωες έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε ελεύθεροι. Και μείς απλά παραδώσαμε τη χώρα μας στους ξένους και τους πληρώνουμε κι από πάνω για να την εκμεταλλεύονται! Εάν ζούσαν, θα μας έφτυναν.

Μάνος Κοκκινέλης
ProNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]