Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενόχλησε την Άγκυρα ο “Πυρπολητής”: Ανακατάληψη των Ιμίων, την χαρακτήρισαν οι Τούρκοι


Ενόχλησε φαίνεται την Άγκυρα η άσκηση ¨πυρπολητής” που έγινε στα Δωδεκάνησα, και τα τουρκικά μέσα ξεκίνησαν και πάλι την προπαγάνδα. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV σε σχετικό ρεπορτάζ με ανταπόκριση από την Αθήνα την χαρακτήρισε ως “Ασκηση για την ανακατάληψη των Ιμίων από τις Ελληνικές δυνάμεις”

Στο ρεπορτάζ, προβάλλονταν πλάνα αρχείου από στρατιωτικές ασκήσεις ενώ ο τίτλος που υπήρχε στην οθόνη ήταν “Ασκηση για την ανακατάληψη των Ιμιών” Αναφερόταν επίσης ότι “η Ελλάδα έχει ξεκινήσει την άσκηση για την επανάκτηση κατεχόμενου νησιού, δήλωσαν αναλυτές στο NTV”.



“Προκλητική” χαρακτηρίζει και η τουρκική εφημερίδα ‘Σταρ’ , σύμφωνα με ανταπόκριση της Αννας Ανδρέου του ΚΥΠΕ, την άσκηση του ελληνικού στρατού ‘Πυρπολητής’ στα Δωδεκάνησα και υποστηρίζει ότι αυτή η κίνηση “θα κλιμακώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Με τίτλο “Τους ‘τρώει’ ο ελληνικός ‘πυρπολητής’ ” η εφημερίδα γράφει ότι σχολιάζεται αρνητικά το γεγονός ότι για την άσκηση χρησιμοποιείται ο παρατσούκλι των Ελλήνων στρατιωτών που έκαψαν τα οθωμανικά πλοία το 1821.

“Η Ελλάδα προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες για να δημιουργήσει τετελεσμένα στις έρευνες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Η άσκηση που ξεκίνησε στα Δωδεκάνησα εφαρμόζει το σενάριο σύμφωνα με τον οποίο πρώτα διασφαλίζεται η ‘κατάκτηση’ ενός νησιού από αέρος και μετά απελευθερώνεται ολόκληρο”, σύμφωνα με εφημερίδα.

Τα ρεπορταζ των τουρκικών μέσων “συνέπεσαν”με τη συνεδρίαση του Συμβούλιου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, που έκανε μια γενική αξιολόγηση των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η Άγκυρα δεν θα παραχωρήσει ποτέ κανένα από τα δικαιώματά και συμφέροντά της. Και προσθέτει χαρακτηριστικά.

“Παρακολουθείται με ιδιαίτερη ευαισθησία από την πλευρά της Τουρκίας η στάση και συμπεριφορά της Ελλάδας που δεν συνάδει με την καλή γειτονία. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μην παραχωρήσει ποτέ κανένα από τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της”.

Η άσκηση Πυρπολητής

Σκοπός της άσκησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στα βορειοδυτικά της Ρόδου, ήταν να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν ένα ακραίο σενάριο στο Αιγαίο, όπως η ανακατάληψη μιας βραχονησίδας.

Η άσκηση αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τη στρατιωτική ηγεσία και κοινοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα (μετά τις 2 τα μεσάνυχτα) σε όλες τις εμπλεκόμενες μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων.

Στην άσκηση συμμετείχαν μία φρεγάτα, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, ενώ ένα από τα πλοία Ταχείας Μεταφοράς τύπου «Zubr», μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων (μονάδες αμφίβιων καταδρομών, αλεξιπτωτιστές, μονάδες υποβρυχίων καταστροφών, πεζοναύτες κ.ά.), μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα. Τις επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα υποστήριξαν από αέρος μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]