Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι έκτακτες ασκήσεις ετοιμότητας και η απίστευτη δήλωση Κατσίκη


Γιατί γίνονται άραγε οι έκτακτες ασκήσεις ετοιμότητας από τις Ειδικές Δυνάμεις, αφού ο υπουργός Εξωτερικών λύνει όλα τα ζητήματα με διάλογο;

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων στις βαλκανικές χώρες είναι καθαρά εικονικές, χωρίς προσωπικό, χωρίς καμία δραστηριότητα, είπε η κ. Παπανάτσιου και πρόσθεσε ότι «τέτοιες πρακτικές είναι παράνομες και πρέπει να σταματήσουν, όχι μόνο για λόγους παραβατικής συμπεριφοράς, αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των άλλων επιχειρήσεων».

Ομολογώ, ότι κάποτε κάκιζα κι εγώ αυτό το γεγονός. Ας μας πει όμως η κ. Παπανάτσιου και κάθε φωστήρας της κυβέρνησης, με το 70% των εσόδων να πηγαίνει στο κράτος, πόσες επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν;

Και το σόι επιχειρήσεις θέλουμε σ’ αυτόν τον τόπο, όταν -όπως έγραψε εχθές η Voria.gr- το 83% των επιχειρήσεών μας, λειτουργεί με 1,3 άτομα προσωπικό, λίγο παραπάνω δηλαδή από τις εικονικές επιχειρήσεις που μετέβησαν στα Βαλκάνια;

Δεύτερη έκτακτη άσκηση ετοιμότητας από τις Ειδικές Δυνάμεις διεξήχθη χθες το πρωί. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα που δόθηκε εντολή ενεργοποίησης της Δύναμης Δέλτα. Η πρώτη ήταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται αυτές οι ασκήσεις. Αφού ο Κοτζιάς λύνει όλα τα ζητήματα με διάλογο. Από τότε που έφερε τον Ερντογάν στην Ελλάδα, και δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από την πετυχημένη επίσκεψη του σουλτάνου, όλα πάνε μια χαρά με την Τουρκία. [Εννοούσε μάλλον πετυχημένη για τον σουλτάνο, αλλά δεν το καταλάβαμε].

Για τους θιασώτες ότι θα επιλυθούν τα προβλήματα με τους γείτονες, μόνον με διάλογο: Ο Μάρκο Τζούριτς, επικεφαλής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο στη σερβική κυβέρνηση, δήλωσε ότι μετά τη σύλληψή του, ξυλοκοπήθηκε από την Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου:

«Με έβαλαν σε ένα από τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια άρχισαν να με χτυπούν. Είμαι εντάξει τώρα, πιστεύω ότι είμαι, προσπάθησαν να με ταπεινώσουν και με χτυπούσαν όλη την ώρα, με ειρωνεύονταν και προσπαθούσαν να με φοβίσουν κρατώντας ένα Καλάσνικοφ στο κεφάλι μου».

Κάθε μέρα και κάποιος βουλευτής θα φανερώσει το επίπεδο της πολιτικής ζωής και θα προσθέσει έναν λίθο στην διαπίστωση ότι όπως είναι τα πράγματα, δεν είναι σε θέση να προσφέρουν κάτι θετικό. Σε μία περίοδο που η Τουρκία, προσπαθεί να βρει την παραμικρή αφορμή για να εκμεταλλευτεί γεγονότα, εκβιάζοντας καταστάσεις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κατσίκης έβαλε βούτυρο στο ψωμί των γειτόνων, με την απίστευτη δήλωσή του περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Δεν είναι μόνον ανήθικη πρόταση, δεν είναι μόνον παράνομη, αφού η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε, και δεν είναι μόνον ανόητη, αλλά στρέφεται και εναντίον της Ελλάδας επειδή προσφέρει υπηρεσία στην Τουρκία. Δοξάστε τον επίδοξο σωτήρα μας. Όχι, δεν τον διέγραψαν. Είναι από τους "χρήσιμους".
Ενώ οι δυο Έλληνες αξιωματικοί εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι από την Τουρκία, ενώ οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας είναι κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού, από τα τουρκικά ΜΜΕ πληροφορούμαστε ότι ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις μετείχαν μαζί σε μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στην Σικελία της Ιταλίας. Ποιος είναι άραγε ο κοινός μας εχθρός τον οποίον θα αντιμετωπίσουμε από κοινού ως φιλαράκια;

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]