Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα


Η ζωή λύνει προβλήματα προτού το πράξουν οι πολιτικοί. Ενα από τα ζητήματα που επιλύθηκε με… ιδιωτική πρωτοβουλία, επειδή έτσι επέβαλε το ένστικτο της επιβίωσης, είναι η αυτοάμυνα. Ληστές εισέβαλαν στην οικία 88χρονου συνταξιούχου. Εκείνος, για να μην πεθάνει βασανισμένος και αβοήθητος στα χέρια τους, τους πυροβόλησε. Όποιος νομίζει ότι εκείνες τις κρίσιμες στιγμές υπάρχει κι άλλη επιλογή διαθέσιμη για τα θύματα των ληστειών απλώς αγνοεί τις πραγματικές συνθήκες και δεν έχει βιώσει ποτέ του κάτι όμοιο.

Το κακό με το επεισόδιο του ηλικιωμένου ανθρώπου που άσκησε το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα είναι ότι του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη. Αντί ο νόμος να στραφεί μόνο εναντίον εκείνων που αμφισβήτησαν έμπρακτα τα δικαιώματα του συμπολίτη μας στη ζωή, στην ασφάλεια και την περιουσία του, στράφηκε και εναντίον του καθ’ όλα νόμιμου και φιλήσυχου Ελληνα που απάντησε ένοπλα στην επίθεση των ληστών.

Η πολιτική τάξη οφείλει άμεσα να καλύψει το κενό νόμου που υπάρχει και να σταματήσει να συμπεριφέρεται βελούδινα στους εγκληματίες και σκληρά στους νομοταγείς πολίτες. Δεν πρέπει να δίνεται η εντύπωση στους Ελληνες ότι υπάρχει μια σιωπηλή και άτυπη, αλλά εξαιρετικά ισχυρή συμμαχία μεταξύ πολιτικού κόσμου και κακοποιών.

Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τις μαζικές αποφυλακίσεις επικίνδυνων και αδίστακτων εγκληματιών (αρκετοί εξ αυτών εκμεταλλεύτηκαν τον αντικοινωνικό νόμο Παρασκευόπουλου, βγήκαν από τις φυλακές και άρχισαν πάλι τα ίδια), έκαναν πολλούς συμπολίτες μας να σκέφτονται ότι η νομιμότητα διώκεται από το κράτος και ενθαρρύνεται η παρανομία.

Η πριμοδότηση των ποινικών με περισσότερα χρόνια ελεύθερης και ανεξέλεγκτης δράσης, και η άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος ανήμπορου γέροντα, που σήκωσε το όπλο για να υπερασπιστεί την εστία του και τον εαυτό του, αποτελούν έναν κάκιστο και εξαιρετικά επικίνδυνο συνδυασμό.

Όποιος παραβιάζει το οικιακό άσυλο των Ελλήνων δεν πρέπει να προστατεύεται από τον νόμο. Κανείς νομοταγής πολίτης δεν γνωρίζει πόσο… βίαιος είναι ο ληστής που εισβάλλει, γι’ αυτό πρέπει να επιτραπεί παντί τρόπω το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]