Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρακάμπτοντας την δικαιοσύνη


Του Αντώνη Πανούτσου

Με την δήλωση του για την Τουρκία και τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών «…δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε και οι δύο χώρες να παρακάμψουμε την ελληνική δικαιοσύνη και να βρούμε μια συμφωνία ανταλλαγής την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα» ο Κώστας Κατσίκης πέτυχε το τριπλό τζακπότ.

Πρώτον δείχνει ότι η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση είναι μια χαρά. Θα ήταν ακόμα καλύτερα αν δεν είχαν αυτούς τους παπάρες στα ανώτατα δικαστήρια να τους δημιουργούν εμπόδια. Και να η τουρκική κυβέρνηση καθάρισε με τα ανώτατα δικαστήρια και η ελληνική όχι λύση υπάρχει. Να τα παρακάμπτει. Μέχρις ότου καθαρίσει όπως η τουρκική και οι δύο κυβερνήσεις θα μπορούν να ασκούν εξουσία χωρίς να ενοχλητικούς δικαστές στα πόδια τους.

Δεύτερον με την δήλωση του ο Κατσίκης σκότωσε κάθε μελλοντική διαπραγμάτευση. Ακόμα και αν η Τουρκία κράταγε τους δύο στρατιωτικούς για ομήρους ποτέ δεν θα το παραδεχόταν. Από την στιγμή που ένας βουλευτής της κυβέρνησης το δέχεται σαν λογικό οι Τούρκοι θα ξεκινάνε με την ανταλλαγή σαν δεκτή από πλευράς των ελλήνων, διαπραγματευόμενοι και κάτι άλλο. Όπως για παράδειγμα τους κούρδους που είχαν συλληφθεί πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν.

Τρίτον στέλνει για μια ακόμα φορά το μήνυμα ότι η Ελλάδα κυβερνάται από κόττες. Τρίληρες. Ότι την στιγμή που ο Ερντογάν τρίξει τα δόντια του είναι έτοιμη να δώσει τα πάντα. Και ότι τα πολιτικά άσυλα από τις δικτατορίες, οι δίκαιες δίκες και τα σχετικά ήταν κλασικές αριστερές παπάτζες που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και όλες τις άλλες. Μέχρι να πάρει την εξουσία και να ζει στον τρόμο ότι μια μέρα θα την χάσει.

Τέταρτον και χειρότερο. Ο Κατσίκης δεν είχε κανένα λόγο να τα πει. Για την ακρίβεια είχε ένα. Ηθελε να κάνει φιγούρα. Να φανεί suave, κοσμοπολίτης, μέτερνιχ των ψεκασμένων. Ο οποίος δεν κολλάει στους τύπους όταν χρειάζεται να ασκήσει υψηλή διπλωματία.

Τα αποτελέσματα προβλεπόμενα. Ο τουρκικός Τύπος αντέδρασε ενθουσιωδώς με φωτογραφίες του Κατσίκη και την Hurriyet να γράφει «επιτέλους πρώτη φορά μιλούν για ανταλλαγή» και την Haber7 να πανηγυρίζει «Το είπαν για πρώτη φορά! Η προσφορά ανταλλαγής στην Τουρκία». Τον Κοτζιά να κάνει την παλαβή σε ένα θέμα, όπως οι σχέσεις με την Τουρκία που θα έπρεπε να τον αφορά και τον Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη σε ολόκληρη την ομιλία του να μην αναφέρεται ούτε μία φορά στους δύο έλληνες στρατιωτικούς και την Τουρκία. Αλλωστε ο εχθρός είναι η ελληνική δικαιοσύνη που γρήγορα πρέπει να παρακαμφθεί.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]