Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοραντής: Πώς η ΕΥΠ μπορούσε να εμποδίσει τη σύλληψη των στρατιωτικών


Το 2009 η ΕΥΠ είχε προμηθευτεί γεωγραφικό σύστημα δορυφορικού ελέγχου των συνόρων θαλάσσιων και χερσαίων το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ με απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Εν Αθήναις» ο πρέσβης επί τιμή Ιωάννης Κοραντής, ο οποίος είχε διατελέσει και διοικητής της ΕΥΠ.

Τόνισε πως το συγκεκριμένο σύστημα παρείχε εικόνα σε πραγματικό χρόνο για το τι συμβαίνει στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας. Είπε πως εάν το σύστημα είχε λειτουργήσει θα είχε προληφθεί αυτό που συνέβη με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς καθώς εάν είχαν εισέλθει σε τουρκικό έδαφος θα τους έλεγε κάντε πίσω ενώ θα τους προειδοποιούσε για την τουρκική περίπολο.
Ανέφερε επίσης πως το σύστημα κόστιζε 1,5 εκατομμύριο ευρώ με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ.

Χαρακτήρισε και εκείνος ομήρους τους δύο στρατιωτικούς, μιλώντας για ένα συνοριακό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε σε πολιτικό και διπλωματικό.

Κληθείς να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα είπε πως η επιθετικότητα της γειτονικής χώρας έχει πολλαπλασιαστεί, εκτιμώντας ότι η Τουρκία θέλει διχοτόμηση του Αιγαίου. Για τη Συνθήκη της Λωζάνης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία ασάφεια.

«Δεν ξέρω αν ο Ερντογάν πάει για πόλεμο» είπε σε άλλο σημείο, αλλά τόνισε ότι η πολιτική στη Θράκη είναι Αθηνο-κεντρική: Τα βλέπουμε όλα αποστασιοποιημένα, δεν υπάρχει ενιαία γραμμή στη Θράκη.

Σε ερώτηση τι μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ σε μια ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας-Ελλάδας απάντησε πως δεν ξέρει εάν είναι σε θέση οι Αμερικανοί να μεσολαβήσουν μεταξύ των δύο χωρών, λέγοντας ότι ίσως χρειάζεται μεσολαβητής ΗΠΑ-Τουρκίας.

Είπε πως Ερντογάν-Πούτιν έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, καθώς έχουν υπάρξει για πολλά χρόνια ηγέτες των χωρών τους. Ειδικότερα για τον Ερντογάν είπε πως θα συνεχίσει να παίζει, μία με τη μία πλευρά μία με την άλλη.

Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει ενιαίος ευρωπαϊκός στρατός και τα ευρωπαϊκά σύνορα θα τα υπερασπιστεί η Ελλάδα μόνη της.

Τόνισε, τέλος, πως δεν υπάρχει ένα συμβούλιο για θέματα υψίστης ασφαλείας, αλλά κυκλοφορεί ως σκέψη -διά της τεθλασμένης- ένα διευρυμένο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών που δεν έχει σχέση με συμβούλιο διαχείρισης κρίσης.


Ο Πρέσβυς ε.τ. Ι. Κοραντής στην εκπομπή ¨Εν Αθήναις" του Γ. Τράγκα στα Παραπολιτικά 90.1 FM
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 1:32:00




Παραπολιτικά



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Την ευθυνη για την μη λειτουργια του συστηματος την εχει σιγουρα ο ΓΑΠ

    και ο υπολοιπος πρασινος θιασος.

    Ομως οι επομενοι τι εκαναν;

    Ο Σαμαρας και ο Τσιπρας εχουν εξισου την ιδια ευθυνη,επειδη δεν ανελαβαν

    την ευθυνη για την χρησιμοποιηση του συστηματος!

    Για τον Τσιπρα ειναι χειροτερα τα πραγματα,καθως με την χρησιμοποιηση του

    συστηματος θα συνειδητοποιουσε οτι υπαρχουν και θαλασσια συνορα!



    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίος ο κ. Κοραντής. Αλήθεια έχουμε πολλούς σαν αυτόν στη Βουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]