Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αυστρία προσφέρεται να διαμεσολαβήσει μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ


Η Αυστρία είναι έτοιμη, αν της ζητηθεί, να διαμεσολαβήσει μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ στην αντιπαράθεση που έχουν με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ, δήλωσε χθες Τετάρτη η Καρίν Νέισλ, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Περισσότερες από 25 χώρες, ανάμεσά τους και πολλές χώρες της ΕΕ, συμφώνησαν στις αρχές της εβδομάδας να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία αφού η τελευταία κατηγόρησε τη Μόσχα για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εις βάρος του Ρώσου πρώην κατασκόπου και της κόρης του Γιούλια, κάτι το οποίο η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά.

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, η οποία δεν απέλασε Ρώσους διπλωμάτες, είπε σε εκπομπή του αυστριακού τηλεοπτικού σταθμού ORF ότι είναι σημαντικό να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας.

Η Νέισλ τόνισε ότι μια ευκαιρία για διαμεσολάβηση θα προκύψει στις 13 Ιουνίου όταν ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς θα μεταβεί στο Λονδίνο για συνομιλίες με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Είπε ακόμη ότι η Βρετανία άσκησε έντονες πιέσεις για να πείσει τις χώρες της ΕΕ να λάβουν αντίμετρα εις βάρος της Μόσχας.

“Ο Βρετανός πρεσβευτής στην Αυστρία είχε ήδη κάνει διάβημα την Τετάρτη (21 Μαρτίου, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ) για να μας ενθαρρύνει να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα (εις βάρος της Ρωσίας)”, είπε η υπουργός, σύμφωνα με δημοσίευμα της Kurier.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαιρέτισε σήμερα την πρόταση της Αυστρίας καθώς, όπως είπε, «στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, όποιος ρόλος, όποια φωνή ωθήσει τους Βρετανούς ομολόγους μας προς, ας πούμε, μια καταλληλότερη στάση σε αυτό το ζήτημα, είναι ευπρόσδεκτος».

Ερωτηθείς αν η Ρωσία σχεδιάζει να έχει επικοινωνία με την αυστριακή ηγεσία σε σχέση με την πρόταση της Βιένης, ο ίδιος απάντησε ότι οι δύο χώρες είχαν πρόσφατα «μια ικανοποιητικά αποτελεσματική, πολύ εποικοδομητική και ρεαλιστική» επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]