Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλει κυβέρνηση... «έμπιστων» ατόμων στην Ελλάδα η ΕΕ!

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν θέλει να βρεθούν στην Ελλάδα στην εξουσία «ακραίες δυνάμεις» και δεν απάντησε αν συγκαταλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Σάλος έχει προκληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη από τα όσα δήλωσε ο Λουξεμβουργιανός πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συζήτηση που έλαβε χώρα στην κρατική τηλεόραση της Αυστρίας. «Εγώ θα προτιμούσα έμπιστα άτομα!» τόνισε ο Γιούνκερ, αναφερόμενος στις πιθανές ελληνικές εκλογές, αν τελικά η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα για να εκλέξει τον Σταύρο Δήμα ή όποιον άλλον επιλέξει στην τρίτη ψηφοφορία, Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν θα ήθελα να αναμειχθώ σε θέματα εθνικών εκλογών» είχε δηλώσει υποκριτικά στην αρχή της συζήτησης. Αυτή η δήθεν σοβαρή θέση δεν εμπόδισε, βέβαια, τον πρόεδρο της Κομισιόν να ταχθεί εναντίον της πιθανολογούμενης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνουν βουλευτικές εκλογές, εκφραζόμενος αρνητικά για την «πιθανότητα να βρεθούν στην εξουσία εξτρεμιστικές δυνάμεις»! Ο δεξιός πρόεδρος της Κομισιόν δεν παρέλειψε να απειλήσει και ολόκληρο τον... ελληνικό λαό, με έμμεσο τρόπο, αν τολμήσει να βγάλει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ! «Οι Ελληνες γνωρίζουν καλά τι θα σήμαινε για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ένα εσφαλμένο αποτέλεσμα τον εκλογών!» δήλωσε με απίστευτο πολιτικό θράσος ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Καθόρισε μάλιστα και τα κριτήρια ο Λουξεμβουργιανός βάσει των οποίων πρέπει να ψηφίσουν οι Ελληνες! «Εγώ θα προτιμούσα να κυβερνάται η Ελλάδα από ανθρώπους που έχουν όραμα και καρδιά για τους κοινωνικά αδύναμους στην Ελλάδα και να αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα των ευρωπαϊκών διαδικασιών» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Το μήνυμα του Γιούνκερ είναι σαφέστατο: η Ελλάδα πρέπει να κυβερνάται από «έμπιστα» πρόσωπα που θεωρούν αναγκαία την τρόικα και τις συναφείς «ευρωπαϊκές διαδικασίες» και όχι από «ακραίες δυνάμεις» σαν τον ΣΥΡΙΖΑ! Οσο για τους Ελληνες, ξέρουν τι θα πάθουν αν βγάλουν «εσφαλμένο αποτέλεσμα» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές! Ηδη από την Τετάρτη, ο Γιούνκερ είχε βάλει την εκπρόσωπο της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρντ να ταχθεί αναφανδόν υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα! «Αυτή η απόφαση μπορεί να βοηθήσει να παραμεριστούν αβεβαιότητες γύρω από τις αγορές. Συνιστά ισχυρό σήμα προς την Ευρώπη ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς προώθησε ως υποψήφιό του τον Σταύρο Δήμα, πρώην επίτροπο και πεισμένο Ευρωπαίο» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν. Το διασκεδαστικό είναι ότι η Κομισιόν διά της εκπροσώπου της προσπάθησε να πείσει τους -προφανώς ηλίθιους, κατά την άποψή της- Ελληνες ότι αυτή η δήλωση δεν συνιστά κατά κανένα τρόπο ανάμειξη στην ελληνική προεδρική εκλογή! «Σε αυτό το σημείο αισθανόμαστε ότι θέλουμε να κάνουμε μια δήλωση γύρω από τις επερχόμενες ελληνικές εκλογές» απάντησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αγνοώντας ίσως ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας που θα θεωρούσε την απάντησή της ως... μη ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές!

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης στην αυστριακή τηλεόραση (η οποία φυσικά έγινε στα γερμανικά αφού τα γερμανικά είναι η γλώσσα της Αυστρίας), ο πρόεδρος της Κομισιόν χρησιμοποίησε δύο λέξεις για να προσδιορίσει την κυβέρνηση που επιθυμεί για την Ελλάδα. Την πρώτη φορά είπε «γνωστά πρόσωπα (bekannte Gesichter)» και όντως αυτή η διατύπωση σημαίνει μονοσήμαντα «γνωστά πρόσωπα» χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Το πρόβλημα προκλήθηκε όταν τη δεύτερη φορά είπε ότι προτιμάει «έμπιστα πρόσωπα, άτομα (vertraute Personen)».

Δεν θα κάνουμε εδώ μάθημα γερμανικής γλώσσας, αλλά η διατύπωση αυτή προκάλεσε πολιτική θύελλα στις Βρυξέλλες, γιατί και στο Λουξεμβούργο μητρική γλώσσα του πληθυσμού είναι τα γερμανικά και τα γαλλικά, άρα ο Γιούνκερ ήξερε άριστα τι έλεγε και γιατί χρησιμοποίησε τη διατύπωση αυτή! Βάσει οδηγιών του προέδρου της Κομισιόν, προκλητικός ήταν και ο Ελληνας εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος όταν κλήθηκε από τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες να διευκρινίσει τι εννοούσε ο Γιούνκερ, είχε... «υφάκι» στην απάντησή του! Εκανε λόγο για «πολλαπλά μεταφράσιμη» διατύπωση. «Υπάρχουν πολλά περιθώρια ερμηνείας, τι μπορεί να εννοείται» με τη διατύπωση αυτή, δήλωσε, αφήνοντας τους πάντες με την εντύπωση ότι ο δεξιός Γιούνκερ στηρίζει τον δεξιό Σαμαρά μέχρι να... ηττηθεί στις εκλογές, οπότε και θα κάνει την πολιτική «κωλοτούμπα γοητείας» για να προσεγγίσει τη νέα κυβέρνηση, όποια σύνθεση και αν έχει αυτή!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΧΡΥΣΟ-ΣΥΡΙΖ-ΕΛ ΤΗΣ ‘’ΚΡΥΦΟΚΑΜΜΕΝΗΣ…ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ’’,
    ΜΙΣΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
    Γράφει ο Ν Βράχος

    ΝΑ ! που οι συνέταιροι του Καμμένου και του Λαγού, Συριζαίοι, έβγαλαν’’ και γλώσσα, και πρίν ‘’δουν’’ εξουσία προκαλούν σαν..Καμμένοι !
    Η επιστήμη έχει αποδείξει και η ζώη έχει επιβεβαιώσει, ότι ο άνθρωπος κατάφερε και εξημέρωσε και συνεργάζεται με όλα σχεδόν τα πλάσματα που βρίσκονται πάνω στη γή. Υπάρχει όμως μερικές χαρακτηριστικές εξαιρέσεις, που σήμερα τις ζούμε καθημερινά σε κάθε μας επαφή με τη πραγματικότητα. Από όλο το ζωικό βασίλειο τα μόνα που δεν εξημερώθηκαν, που δεν έγιναν φίλοι του ανθρώπου είναι ΤΑ ΦΙΔΙΑ! Τα φίδια της στεριάς και οι σμέρνες της θάλασσας. Το παράδειγμα μικρό και κατανοητό. Τα φίδια και οι σμέρνες του ΣΥΡΙΖΕΛ !
    Πότε ο Σύριζα απέκτησε ..πολιτική υπόσταση και ξέφυγε από το 3%? Όταν το Πασοκ έφερε στη βουλή και ψήφισε νόμους και θέσπισε διατάξεις που ξεβράκωνε όλα τα ΛΑΜΟΓΙΑ!!! Ο Παπακωνσταντίνου, ΑΜΕΣΩΣ ! το 2010, με τους νόμους 3833/15.3.2010, 3842/23.4.2010, 3888/30.9.2010 θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών, θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις.

    Οι νόμοι αυτοί ήταν η αιτία που ‘’άνοιξε η πτέρυγα VIP’’ στο Κορυδαλλό. Κι όταν ο Παπανδρέου ΔΙΕΓΡΑΨΕ τον ΑΚΗ από το Πασοκ και μπήκε σε εφαρμογή ο νόμος για τη διακίνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ , όλα τα έγχρωμα κομματικά τρωκτικά, είτε της κοινοβουλευτικής, είτε της κυβερνητικής είτε της Αυτοδιοικητικής συνομοταξίας έπαθαν ΣΟΚ. Όταν ο Γιάννης ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ψήφισε και θέσπισε τις διατάξεις για το ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’ …σαλτάρανε όλα τα τρωκτικά των ‘’Δήμων και των Κοινοτήτων’’. Κι όταν μπήκε σε εφαρμογή ο ‘’ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’’ …άδειασε (κομματικά) το σύστημα και ‘’ ΦΟΥΛΑΡΕ’’ ο Σύριζα.
    Υπήρχαν ΛΑΜΟΓΙΑ στο Πασοκ? Βεβαίως, όπως υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αποφασίσει ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ κράτους με ευνομία και ισονομία, αλλά και με ΣΥΓΧΡΟΝΗ και ελεγκτέα φοροδοτική ισότητα.
    Τέλος ο θεσμός ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ εισαγγελέα και η απρόσκοπτη λειτουργίατου αποκάλυψε το πλήθος των φοροφυγάδων, που ΧΡΟΝΙΑ τώρα ‘’απομυζούσαν, βύζαιναν’’ και στη συνέχεια ‘’ έκαναν’’ τους τυφλοπόντικες.
    Έτσι σήμερα, μετά την επιτυχή ΜΕΙΩΣΗ του ελλείμματος κατά 6% του ΑΕΠ το 2010 οι οργανωμένοι επί χρόνια ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ – ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ‘’πήραν τα όπλα’’ κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Τα αποτελέσματα και τα γεγονότα τα ζούμε κάθε μέρα.
    Βέβαια, πως είναι δυνατόν οι Συριζαίοι να συγχωρήσουν τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου για τους νόμους που ψήφισαν, αφού σε ένα …ΜΙΚΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ( Απλού πόθεν έσχες ), βρέθηκαν να είναι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ οι περισσότεροι που ήθελαν και θέλουν να μας σώσουν από τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου?
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!
    ΥΓ.
    Όσο για το ‘’ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ’’ ετοιμαστείτε γιατί ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ έστω και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ …λαθροδημοκράτες !!!
    ΥΓ.
    Που ήταν οι ‘’εθνικιστές’’ Συριζέοι, όταν ο Μπαρόζο και οι ‘’δικοί μας’’ ανέτρεψαν τον Γιώργο Παπανδρέου και κατέστρεψαν κάθε προσπάθεια που είχε γίνει μέχρι τότε?
    Που ήταν η… ευαισθησία τους και ο..πατριωτισμός τους? Σήμερα μας θυμίζουν την προδοσία τους και την προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης και της πατρίδας μας.
    Είπαμε: τα φίδια είναι ΠΑΝΤΑ φίδια ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειαζόταν η επονείδιστη ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρυθμίσεις τους κράτους στην πατρίδα μας Ελλάδα.
    Μετά από τόσα ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΖΑΣ φάνηκε ότι οι όποιες αλλαγές επιβλήθηκαν όταν μας 'τον φορέσαν' με το χρέος γιατί η ΕΕ έχει και απαιτήσεις, έτσι είναι πως να το κάνουμε.

    Να αποκηρύξουμε την ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ετσι ώστε να μπορούμε να δανειστούμε από κάπου αλλού αλλά ταυτόχρονα να δεσμευτούμε για τις ορθολογικές και απαραίτητες μεταρυθμίσεις. π.χ το πτωχευτικό μας δίκαιο είναι για κλάμματα. Γιατί πρέπει να μας το επιβάλλει μια κατάσταση και να μην το εναρμονίσουμε μόνοι μας. Καί άλλα πολλά δημογραφικό, εκπαίδευση, υγεία, ασφαλιστικό,..... Εχουμε γίνει η χώρα των φροντιστηρίων και των ιδιαιτέρων κατ' οίκον. Η ξεφτίλα.

    Η όποια συγκυβέρνηση είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος: Η σφύρα είναι οι υποχρεώσεις εναρμόνισης στην ΕΕ και ο άκμων είναι το Ελλαδικό κατεστημένο που χάνει τα προνόμιά του λόγω των όποιων αλλαγών.
    Άντε γειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ 16% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !
    Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ονομαστικά, ο νυν Πρωθυπουργός και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος σύμφωνα με τη ίδια την εισηγητική του έκθεση στηρίζεται στα στοιχεία που όλοι αποδέχονται ως τα μόνα αληθή ΑΥΤΑ του 2009, που είχε επικυρώσει έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010, η Eurostat – για πρώτη φορά χωρίς αστερίσκους;
    Δηλαδή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμπεριλαμβάνει στο προϋπολογισμό του 2013 όλες τις ενέργειες και τις λήψεις των αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ελλείμματος 16% του 2009, και ο βουλευτής και τέως πρωθυπουργός, όπως και ο κύριος Παυλόπουλος , όπως και ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΣ!!! υπογράφουν και αποδέχονται την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την καταπολέμηση του ελλείμματος 16% του 2009.
    ΘΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ποινική δίωξη για ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ εναντίον των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που εψήφισαν πως το ΕΛΛΕΙΜΜΑ ήταν 16 %?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]