Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όμηροι σε καφέ στο Σίδνεϊ – Οι δράστες ύψωσαν ισλαμική σημαία

Ένα διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Lindt Australia της εταιρείας υπό την ευθύνη της οποία λειτουργεί το καφέ όπου κατά πάσα πιθανότατα ισλαμιστές κρατούν ομήρους ανέφερε ότι στο κατάστημα εργάζονται περίπου 10 άνθρωποι και ότι πιθανότατα μέσα σε αυτό βρίσκονται άλλοι 30 πελάτες, μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο REUTERS.


Εν τω μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκκενώσει το κτίριο του προξενείου τους το οποίο βρίσκεται κοντά στην καφετέρια όπου κρατούνται οι όμηροι όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής. Η εκπρόσωπος της διπλωματικής αποστολής είπε ότι μόνο το απαραίτητο προσωπικό παρέμεινε στο προξενείο.

Το προξενείο έχει επίσης εκδώσει προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκονται στο Σίδνεϊ, προτρέποντας τους να «διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την ενίσχυση της προσωπικής τους ασφάλειας».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το παγκοσμίου φήμης κτίριο της Όπερα του Σίδνεϊ εκκενώθηκε καθώς εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο βρέθηκε, μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και αμέσως μετά αναφέρθηκε ότι ένοπλοι πιθανώς να κρατούν ομήρους στο κέντρο της πόλης, μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο REUTERS.

Μια αστυνομική επιχείρηση είναι ήδη σε εξέλιξη στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ καθώς όπως επιβεβαιώθηκε ένας άγνωστος αριθμός ομήρων κρατούνται μέσα σε ένα καφέ.
Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας από ένα παράθυρο του καφέ είναι ορατή μια μαύρη σημαία με ένα λευκό αραβικό κείμενο.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ανέφερε ότι συγκάλεσε την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας για να ενημερωθεί σχετικά με τις έκτακτης ανάγκης εξελίξεις και την ομηρία στο καφέ.
«Αυτό προφανώς είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό περιστατικό, αλλά όλοι οι Αυστραλοί θα πρέπει να έχουν τη βεβαιότητα ότι οι δυνάμεις της επιβολής του νόμου και των σωμάτων ασφαλείας μας είναι καλά εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι και θα ανταποκριθούν με ένα ολοκληρωμένο και επαγγελματικό τρόπο», ανέφερε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού της Αυστραλίας.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]