Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η δικαιοσύνη εάν θέλει μπορεί

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο Ζοζέ Σόκρατες κυβέρνησε την Πορτογαλία από τον Μάρτιο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2011. Ήταν ο Πρωθυπουργός που “έδεσε” την Πορτογαλία στα δεσμά του Μνημονίου. Όμως, ο Σοσιαλιστής ηγέτης και το κόμμα του κατατροπώθηκαν στις εκλογές του Ιουνίου 2011 υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης στη χώρα και τον απόηχο των δυσβάσταχτων μέτρων που επέβαλαν στην κοινωνία της.

Ωστόσο, το γεγονός πως υπήρξε Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας επί 6 χρόνια, δεν ενόχλησε δι΄ όλου την Δικαιοσύνη της χώρας να του απαγγείλει βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών οι δικαστικές αρχές διέταξαν την προφυλάκισή του. Η απόφαση πάρθηκε μετά από τριήμερη ανακριτική διαδικασία. Μαζί με τον Σόκρατες συνελήφθησαν και άτομα του περιβάλλοντός του, όπως ο οδηγός του που κατηγορείται πως μετέφερε για λογαριασμό του Σόκρατες μεγάλη ποσότητα μετρητών στο Παρίσι. Εκεί όπου ο “σοσια-ληστής” Σόκρατες “χαιρόταν” τα κλοπιμαία, αντίθετα με τον λαό του, που μεγάλο μέρος αυτού πένεται και δυστυχεί.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην κοντινή μας Πορτογαλία, εδώ στην Ελλάδα οι Πρωθυπουργοί της χώρας είναι μονίμως στο απυρόβλητο. Δεν τους αγγίζει ο Νόμος. Δεν τολμά καμιά μα καμιά δικαστική αρχή να τους καλέσει έστω ως μάρτυρες. Δεν τολμά καμιά Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής να τους φωνάξει για να καταθέσουν. Είναι σαν μουσειακά εκθέματα ανυπολόγιστης αξίας. Έχουν διά βίου παχυλή σύνταξη και προνόμια με τα οποία στην σημερινή εποχή θα μπορούσαν να ζήσουν πολλές ελληνικές οικογένειες. Έχουν την πρωτοκαθεδρία σε όλες τις εκδηλώσεις. Σε παρελάσεις, δοξολογίες, κοινωνικές εκδηλώσεις και αλλαχού. Και κατά την μεταφορά τους, μια κουστωδία αστυνομικών τους προστατεύει, αντίθετα από τους Έλληνες πολίτες που είναι έρμαια στους κάθε λογής απατεώνες, κλέφτες και εγκληματίες. Και το σπουδαιότερο είναι πως εάν το θέλουν, είναι εφ΄ όρου ζωής Βουλευτές. Γιατί, η συμμετοχή τους σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο κόμματος δεν χρειάζεται σταυροδοσία!! Βλέπετε, το διεφθαρμένο πολιτικό μας Σύστημα τους έχει ανακηρύξει σε καίσαρες, αυτοκράτορες ή φύλαρχους σε μια χώρα ιθαγενών!! Όπως το ίδιο το διεφθαρμένο πολιτικό Σύστημα, έχει φροντίσει με νόμο για την απόλυτη ασυλία του από παραβατικές πράξεις, υποκαθιστώντας τον φυσικό Δικαστή!

Πάρα ταύτα, τρανότερο και ελεεινότερο παράδειγμα, ενός τέτοιου Πρωθυπουργού, είναι ο Κώστας Σημίτης. Είναι ο Πρωθυπουργός της Εθνικής προδοσίας των Ιμίων. Είναι ο Πρωθυπουργός που παρέδωσε στους Τούρκους τον ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Είναι ο Πρωθυπουργός της μεγάλης ληστείας του χρηματιστηρίου και της μαύρης προπαγάνδας για την αγορά των ομολόγων του Δημοσίου. Είναι ο Πρωθυπουργός της μεγάλης καταλήστευσης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος στην Ολυμπιάδα του 2004, της μόνης Ολυμπιάδας που ποτέ δεν έγινε απολογιστικό της έργο. Γιατί, εάν ποτέ γίνει θα πάει φυλακή η μισή Ελλάδα. Είναι ο Πρωθυπουργός που μας έβαλε στην ΟΝΕ παραποιώντας τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της χώρας και έτσι, εκτίναξε το “ματσάκι” του μαϊντανού από την αξία της μιας δραχμής, σε μισό ευρώ (170 δρχ.).

Αυτού του Πρωθυπουργού, οι πιο έμπιστοι άνθρωποί του (Μαντέλης και Τσουκάτος) παραδέχτηκαν πως αμάρτησαν για το παιδί τους και το κόμμα τους (ΠΑΣΟΚ). Παραδέχτηκαν πως “λαδώθηκαν” από τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens. Ειδικότερα, ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ο σύμβουλος εξ απορρήτων του Σημίτη, ο στενότερος συνεργάτης του, “ο Στρατηγός” του, όπως ονομαζόταν την εποχή της παντοδυναμίας του, αποδέχτηκε πως πήρε από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens 1 εκ. γερμανικά μάρκα και τα παρέδωσε στο κόμμα. Σύμφωνα λοιπόν, με την πρόταση του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα, Γαληνού Μπρη ο Θεόδωρος Τσουκάτος κατηγορείται για τέλεση κακουργήματος άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία (Ν. 1680/50 περί καταχραστών του Δημοσίου). Όμως, ο εν λόγω εισαγγελέας δεν δέχεται τον ισχυρισμό του Τσουκάτου – πως δηλαδή αυτό το ποσό το έδωσε στο κόμμα – από την στιγμή που από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Που σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ “έδωσε” στεγνά τον πρώην αξιωματούχο του!!

Όταν λοιπόν, οι πιο έμπιστοι άνθρωποι του Σημίτη έλαβαν βρώμικο χρήμα από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, ο γερμανοαναθρεμμένος Σημίτης δεν γνώριζε τίποτε; Γιατί το εκμαυλισμένο πολιτικό Σύστημα τον προστατεύει μέχρι σήμερα; Γιατί δεν τόλμησε να τον καλέσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνούσε το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών προσώπων, δηλαδή της Siemens, παρ΄ ότι είχε τεθεί τέτοιο αίτημα και όλοι οι Βουλευτές που μετείχαν αυτής, φρόντισαν να πετάξουν την “καυτή πατάτα” από τα χέρια τους; Γιατί δεν τον κάλεσε να καταθέσει καμιά δικαστική αρχή; Εν τέλει ας ευχηθούμε να θελήσει να “κελαηδήσει” ο Τσουκάτος για να πάρει και άλλους στον “τάφο” του. Και όχι όπως ο Τσοχατζόπουλος που συνεχίζει να ποιεί την νήσσα.

Από την στιγμή μάλιστα, που δυο από τους πρωτεργάτες του σκανδάλου της Siemens, οι Χριστοφοράκος και Καραβέλας, “πέταξαν” σαν τα πουλάκια με τις ευλογίες των δικαστικών αρχών και της Πολιτείας. Έτσι, εκείνοι που θα μπορούσαν - και έχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία – να μιλούσαν και να καταδείκνυαν όλα εκείνα τα ρεμάλια που ασχολήθηκαν με την πολιτική προκειμένου να εξασφαλίσουν άνετη ζωή για τους ίδιους και τους απογόνους τους μέσω βρώμικων “χορηγιών”, φρόντισαν κάποιοι να τους εξασφαλίσουν την αφωνία. Για την ιστορία, οι κύριοι αυτοί την κοπάνησαν επί Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή και υπουργού των Εξωτερικών της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Γι΄ αυτό ευχόμαστε, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να υλοποιήσει την πρόταση του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα, Γαληνού Μπρη και να καθίσει στο εδώλιο όλους εκείνους που έβαλαν βαθιά το χέρι στο βάζο με το μέλι και η διαδικασία να προχωρήσει με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς και όχι να χρειασθούν 5 και πλέον χρόνια, όπως χρειάστηκαν από την πρώτη απολογία του Θεόδωρου Τσουκάτου την 1 Ιουλίου 2009.

Γιατί δυστυχώς, κάθε μέρα που περνάει αυτή η σημερινή μειοδοτική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η απόλυτα υποταγμένη στα κελεύσματα και τις προσταγές των δανειστών – τοκογλύφων της τρόικας, βυθίζεται όλο και περισσότερο στο βάραθρο των ατέρμονων υποσχέσεών της για το τέλος της κρίσης και της ανατολής μιας καλύτερης ημέρας. Γιατί, κάθε μέρα που περνάει, διά μέσω αυτής της ατελέσφορης πολιτικής της δικομματικής κυβέρνησης, όλο και περισσότεροι Έλληνες εισέρχονται στο κλαμπ των φτωχών. Όλο και περισσότεροι χάνουν την υπομονή τους και την αντοχή τους στην προσπάθεια της επιβίωσης. Όλο και περισσότεροι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς.

Έτσι, ίσως η μοναδική ελπίδα του λαού μας να είναι η Ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη. Εκείνη, που πρέπει να αποδώσει τις ευθύνες σε όλους τους άρπαγες του υστερήματος του ελληνικού λαού, όσο ψηλά και να βρίσκονται!!

Γιατί, δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να γίνουμε Πορτογαλία. Γιατί, πιστεύω πως είναι απόλυτα εφικτό, πως εάν το θέλει η ελληνική Δικαιοσύνη τότε και το μπορεί.

Άλλωστε, είναι ο τελευταίος θεματοφύλακας του λαού μας. Ας μην τον απογοητεύσει και τον προδώσει και αυτή!! Ο λαός μας αναζητεί νέο Τερτσέτη και νέο Πολυζωίδη. Πιστεύω πως στις ημέρες μας υπάρχουν πολλοί!

Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ???
    ======================
    Γράφει ο Ν βράχος

    *Τι έκανε και τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση του Πασοκ, σε εκείνες τις δύσκολες ώρες?

    *Να κάνει εκλογές για να σωθεί η κυβέρνηση και να πτωχεύσουμε ΣΙΓΟΥΡΑ, ή να αγωνιστεί με όλους τους άλλους πολιτικούς ΜΑΖΙ να σώσουν την Ελλάδα?

    *Τι έκανε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, και τι έκαναν τόσο η αντιπολίτευση, όσο και η εσωκομματική ΜΑΦΙΑ του Πασοκ?
    Αυτός αγωνιζόταν και εκείνοι συνωμοτούσαν με τον Μπαρόζο να τον προδώσουν, να τον ανατρέψουν, και να τον δολοφονήσουν ΗΘΙΚΑ και πολιτικά.

    *Που ήταν και τι έκανε ο ΣΑΜΑΡΑΣ-κομανέτση της εμπάθειας , της προσβολής και της προδοσίας? Είναι γνωστή η ΑΘΛΙΑ , ιδιοτελής και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ συμπεριφορά του, όπως είναι ΓΝΩΣΤΗ και η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ που έρχεται και που του αξίζει. Άλλωστε δεν αξίζει να ασχοληθεί ΚΑΝΕΙΣ πια μαζί του και με την κλίκα του. Αυτόν το ‘’ανέλαβε’’ ήδη η ιστορία και του ετοιμάζει την σελίδα της ντροπής και της αιώνιας εθνικής ΚΑΤΑΦΡΟΝΙΑΣ. Μπήκε ήδη στο βιβλίο των ΕΦΙΑΛΤΩΝ της πατρίδας μας.

    ΗΔΗ η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ επιβεβαιώνει απόλυτα την φωνή του που σηματοδοτεί ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: ‘’ΑΛΗΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΜΑΡΑ»»
    Σε λίγο ο Ελληνικός λαός θα τον ΑΝΤΑΜΟΙΨΕΙ όπως του αξίζει.

    **Που ήταν ο ΤΣΙΠΡΑΣ του 3%,
    =============
    και τι έκανε για την Ελλάδα? Στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και αγωνίστηκαν μαζί να σώσουν την πατρίδα μας, ΄Η, ‘’ΕΚΑΨΕ’’ κυριολεκτικά και μεταφορικά ΟΛΗ την Ελλάδα? Δυστυχώς θυμόμαστε και ντρεπόμαστε, πως και που βρέθηκαν τόσοι προδότες, που διέλυσαν ότι είχε απομείνει, αρνήθηκαν να πληρώσουν, συκοφάντησαν, υπονόμευσαν και ‘’ΓΙΝΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ’’.

    **Δηλαδή εμείς οι Έλληνες επιδοκιμάσαμε την προδοσία και την απόπειρα πολιτικού και οικονομικού εκμηδενισμού της πατρίδας μας.

    **Ψηφίσαμε εμείς τον ΤΣΙΠΡΑ ή, οι ‘’αόρατες(;) εξωγενείς και εσωγενείς δυνάμεις της διαπλοκής των νταβατζήδων και των τοκογλύφων? Ψηφίσαμε εμείς τον Τσίπρα και από 3% τον ‘’οδηγήσαμε στο 17% ΄η, εκεί τον ‘’ανέβασαν’’ οι διαπλεκόμενοι πάσης μορφής και ειδικότητας?

    *Αλήθεια, τι συνέβη με τον Πάνο Καμμένο, πολιτικό ‘’Άλλα-Ντάλλων ’’ της Ελληνικής πολιτικής υποκουλτούρας. Που βρέθηκε αυτό το παραπολιτικό υποπόδιο να προΐσταται… κόμματος, να έχει ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΙΣΕΙ(αποδεδειγμένα) τους πάντες και τα πάντα και να έχει παίξει το πιο άθλιο ίσως ρόλο, της εικοσαετούς μηδενικής και μηδενιστικής πολιτικής και παραπολιτικής παρουσίας του στα παρασκήνια των Ελληνικών δρώμενων?
    *ΠΟΙΟΣ ‘ΕΛΛΗΝΑΣ , είναι περήφανος για τον…. ‘’ελεύθερο καμένο Έλληνα’’???

    *Τέλος τι να πείς, για την ΣΥΜΜΟΡΙΑ των Χρυσοδολοφόνων, τον στρατό εσωτερικής κατοχής και προστασίας του Αντώνη? Πόσους έσφαξαν? Πόσους εξαφάνισαν? Πόσους ΛΗΣΤΕΨΑΝ? Πόσους τρομοκράτησαν και πόσο η παρουσία τους ΠΡΟΣΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και την πολιτιστική της κληρονομιά? *Ποιοι και ΠΩΣ τους ‘’δημιούργησαν’’ και τους χρηματοδοτούν?Τι λόγο ύπαρξης είχε και έχει, η εσωτερική ΚΟΠΡΟΣ της δεξιάς να αναδυθεί από τον πάτο του δεξιοφασιστικού ΒΟΥΡΚΟΥ και να μολύνει με την παρουσία της και την ΒΡΩΜΑ της την Ελληνική μας Ιστορία και Πολιτισμό?

    Σε όλα αυτά συμπατριώτη-ψηφοφόρε, πρέπει να δώσεις τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ απαντήσεις.

    Είσαι ευχαριστημένος σήμερα από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί? Βλέπεις και πιστεύεις ότι κάποιοι αγωνιστές της ύπαρξης και της τιμής μας, μπορούν και ΠΡΕΠΕΙ να επανέλθουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια για την σωτηρία των παιδιών μας?
    Αυτό σήμερα είναι το δικό σου προσωπικό ερώτημα: Ποιοι αγωνίστηκαν για την Ελλάδα και ποιοι για να ‘’βολέψουν το κώλο τους’’ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείπνο Σαμαρά με αντιεισαγγελείς!

    Aντιγράφω από το σημερινό ΒΗΜΑτοδότη:

    Ευχάριστη έκπληξη για τον κ. Αντ. Σαμαρά το δείπνο με αντιεισαγγελείς στην ταβέρνα «Το καντούνι» την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Πέρασαν αρκετές ημέρες και δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαρροή στον Τύπο. Σημειώνω ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν συνοδευόταν από κανένα στέλεχος της ΝΔ. Το συμπέρασμα είναι ότι οι αντιεισαγγελείς ανήκουν στις σπάνιες εξαιρέσεις ανθρώπων που δεν αισθάνονται την ανάγκη να αποκαλύπτουν το περιεχόμενο των εμπιστευτικών συζητήσεων στις οποίες έχουν συμμετάσχει. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Σαμαράς αποφασίσει να αντικαταστήσει τον πρωινό καφέ ή αργότερα να σχηματίσει ένα υπουργικό συμβούλιο με δικαστικούς, αλλά δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.

    Σχόλιο : Τι δουλειά έχει ένας Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με υψηλόβαθμους δικαστικούς; Ελπίζω να κατανοούν τουλάχιστον οι ίδιοι αντιεισαγγελείς ότι η αποδοχή της πρόσκλησης του Αντώνη Σαμαρά εκ μέρους τους συνιστά θεσμικό ατόπημα σημαντικών διαστάσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Δικαστική λειτουργία και κομματισμός
    Ιωάννη Παπανικολάου επιτίμου Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου
    ==================================
    Το παγιωμένο στη χώρα μας φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα,, το οποίο πρωτοστάτησε για να οδηγηθούμε σε εθνική ταπείνωση και χρεοκοπία, έτρωσε πλειστάκις το ιερό τέμενος της Δικαιοσύνης, το ύψιστο τούτο οχυρό της Δημοκρατίας, προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.
    Η Δικαιοσύνη μετά την μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου 1974 έβγαινε από την δικτατορία ηθικά τραυματισμένη και με μειωμένο το κύρος και την αξιοπιστία της. Κυρίως γιατί επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί δέχθηκαν πρόσκληση των αφρόνων πραξικοπηματιών και μετέσχον στην πρώτη κυβέρνηση της στρατιωτικής Χούντας με πρωθυπουργό τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια και μέλη της τέσσερις αρεοπαγίτες, έναν εισαγγελέα εφετών, έναν ταξίαρχο και δυο συνταγματάρχες. Η συμμετοχή των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών στην κυβέρνηση αυτή της προσέδωσε μια νομιμοφάνεια και βοήθησε στη στερέωση και επιβολή της. Όπως εύστοχα παρατηρήθηκε: «η τήβεννος έγινε καμουφλάζ των αδόξων σπαθιών» (Παναγιώτη Δημόπουλου, επίτιμου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Ο Άρειος Πάγος, ο Θεσμός και τα Πρόσωπα σελ.77).

    Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά την συνεδρίαση της Βουλής, στις 6-12-1976, είπε: «Η Δικαιοσύνη επέρασεν από μίαν βαρείαν δοκιμασίαν κατά την διάρκειαν της δικτατορίας. Ήδη, μετά την αποκατάστασιν της Δημοκρατίας διέρχεται δοκιμασίαν …». Πράγματι δε η πρόβλεψη αυτή του πολιτικού ανδρός, που αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα μας, πλήρως επαληθεύτηκε, αφού η δοκιμασία της Ελληνικής Δικαιοσύνης συνεχίστηκε και μετά την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα.
    Και δεν αναφέρομαι μόνο στα τραγικά φαινόμενα της αποκρυσταλλωμένης πια αρνησιδικίας ή στον εντοπισμό θυλάκων χυδαίας διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης. Αλλά «και στα ακόμη η χούντα σ΄εμένα ..» λόγια του αείμνηστου Προέδρου του Αρείου Πάγου Δημήτρη Μαργέλλου , που, άλλωστε, αποτελούν και προσωπικά υπηρεσιακά μου βιώματα, κατά τα οποία η σπουδαρχία, ο αριβισμός, η θεσιθηρία και ο κομματισμός εμφανίζονται συχνά ως νόσοι στο σώμα της Δικαιοσύνης.

    Προς αντιμετώπιση θλιβερών φαινομένων αλλοτρίωσης από δικαστικούς λειτουργούς, για πολιτικούς ή κομματικούς λόγους, της λειτουργικής και προσωπικής τους ανεξαρτησίας, κατά παράβαση του άρθρου 87 παρ. 1 του Συντάγματος, το άρθρο 40 παρ. 6 του ν. 1756/1988 ορίζει ότι «απαγορεύονται στους δικαστικούς λειτουργούς κάθε είδους εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2. Από την τελευταία αυτή διάταξη, σε συνδυασμό με εκείνη του άρθρου 91 παρ. 3 περ. ζ΄ του ιδίου νόμου, κατά την οποία αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και η αναξιοπρεπής ή απρεπής συμπεριφορά δικαστικού λειτουργού εντός ή εκτός υπηρεσίας, καθώς και με εκείνη της παρ. 5 περ. β΄ του ίδιου άρθρου 91, από την οποία a contrario συνάγεται ότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για το δικαστικό λειτουργό η άμεση ή έμμεση έκφραση γνώμης δημοσίως υπέρ ορισμένου κόμματος ή άλλης ορισμένης πολιτικής οργάνωσης, προκύπτει σαφώς και ανενδοιάστως , ότι ο εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, ο οποίος έρχεται σε επαφή με κομματικούς πολιτικού κόμματος, εκδηλώνει σ΄ αυτούς την υποστήριξη του
    κόμματός τους, ζητά να περιληφθεί στα ψηφοδέλτιά του σε επερχόμενες εκλογές και διαπραγματεύεται, πάντοτε στα πλαίσια μυστικής διαπραγμάτευσης, υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, τους όρους της καθόδου του στην πολιτική υπό τα σύμβολα του συγκεκριμένου κόμματος, διαπράττει βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα, δικαιολογούν την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσής του από το έντιμο δικαστικό σώμα, εν όψει και του ότι κατ΄ ουσίαν έθεσεν εαυτόν εκτός Δικαιοσύνης, απεκδυθείς στην πράξη την τήβεννον.
    Αλλά και γιατί η βαρύτητα του πειθαρχικού του παραπτώματος μαρτυρά ότι αυτός δεν έχει συναίσθηση των βασικών του υποχρεώσεων ως δικαστικού λειτουργού και συνάμα θίγει σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης. (άρθρο 93 παρ. 2 ν. 1756/1988).
    Αν δε ο υποπέσας σε τέτοιο πειθαρχικό παράπτωμα φέρει ανώτατο βαθμό και συνδικαλιστική ιδιότητα, πρέπει να κριθεί αυστηρότερα, σύμφωνα με το άρθρο 93 παρ. 3 ν. 1756/1988, αφού τα περιστατικά αυτά επαυξάνουν τη βαρύτητα του παραπτώματος.

    Η μακρά δε δικαστική μου εμπειρία δεν μου επιτρέπει να αποκλείσω και μια ποινικώς αξιόλογη συμπεριφορά του συναλλασσόμενου με πολιτικούς ή κομματικούς δικαστικού λειτουργού, προκειμένου να επιτύχει την κάθοδό του στην πολιτική, όπως π.χ. με τη μορφή του άρθρου 237 του ΠΚ (δωροδοκία δικαστή). Όπως δε ο κομματισμός όλα τα μαγάρισε στον τόπο μας, έτσι μαγάρισε και τις συνταγματικές εγγυήσεις για μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Μάλιστα ο κομματισμός, χρησιμοποίησε τον δικαστικό συνδικαλισμό για να καταφέρει σοβαρά πλήγματα στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
    Ο συντάκτης αυτών των γραμμών αισθάνθηκε υποχρέωση να καταθέσει τις παραπάνω σκέψεις του μετά τα δημοσιεύματα στον τύπο και το διαδίκτυο κατά τα οποία φέρεται εν ενεργεία δικαστής να συναλλάσσεται, ή να διαπραγματεύεται με πολιτικό κόμμα την κάθοδό του στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής του, αλλά ιδίως, μετά την επαλήθευσή τους τις απογευματινές ώρες της 24ης Απριλίου 2012, όταν ο αρχηγός πολιτικού κόμματος εξουσίας ανακοίνωσε τη συμφωνία του με εν ενεργεία αρεοπαγίτη, πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, να τον περιλάβει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματός του κατά της εκλογές της 6ης Μαϊου 2012.

    Τα γεγονότα αυτά προβάλλουν με ενάργεια μία ακόμη από τις αιτίες που οδήγησαν , μέσω του κομματισμού δικαστών, την Ελληνική Δικαιοσύνη στην απαξίωσή της και την πατρίδα μας σε μία συντελεσμένη καταστροφή.
    Εάλω και πάλι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης!
    Αθήνα 25 Απριλίου 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
    ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΡΑΣΗ
    Σε εκλογικό του Κέντρο έχει μετατρέψει τα γραφεία της ΕΔΕ ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
    Με την επιλογή του εν ενεργεία ανώτατου δικαστή, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι θέλησε να σηματοδοτήσει την πρόθεσή του να κόψει τον ομφάλιο λώρο της εξάρτησης της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία.
    Η αντίληψη που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπου γνωρίζουν καλά την διαδρομή του Αθανασίου, είναι ότι μάλλον την ισχυροποίησή του επιδιώκει.
    Στη συνέχεια η δήλωση των μελών της ΕΔΕ:
    =====================
    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Δικαστές και Εισαγγελείς.
    Σας διαβεβαιώνουμε ότι σε ολόκληρη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μέχρι την διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, θα τηρήσουμε το επίπεδο που αρμόζει στην δικαστική μας ιδιότητα, χωρίς αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις με τους λοιπούς συνυποψηφίους.
    Θεωρούμε, όμως, ότι έχουμε υποχρέωση να θέσουμε υπόψη σας ένα γεγονός, το οποίο έλαβε χώρα και το οποίο, κατά την άποψή μας, συνιστά βαρύτατη παραβίαση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, καθώς και βαρύτατο πλήγμα στην ομαλή και δημοκρατική λειτουργία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, θεσμούς τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία των Δικαστικών Λειτουργών σεβόμαστε και προστατεύουμε.
    Συγκεκριμένα,
    ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης και νυν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος
    Αθανασίου, βρισκόταν χτες (25-4-2012) στα γραφεία της Ένωσής μας (στο Πρωτοδικείο Αθηνών) και πραγματοποιούσε σειρά τηλεφωνημάτων, από τo σταθερό τηλέφωνο (2108841529) προς συναδέλφους, υπηρετούντες σε διάφορα Δικαστήρια, κάνοντας σ’ αυτούς πρόταση ( υπό ποία ιδιότητα άραγε? ), να είναι υποψήφιοι «της ομάδας του», για την Εξελεγκτική Επιτροπή.
    Ιδιαίτερη πρόκληση για την νοημοσύνη όλων μας συνιστά το γεγονός ότι,λίγες ώρες αργότερα, το ίδιο πρόσωπο, έκανε δηλώσεις, ως εκπρόσωπος του Κόμματός του, στους τηλεοπτικούς σταθμούς, λέγοντας ότι στόχος του είναι «να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της εξάρτησης της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία»!!!

    Τη δήλωση υπογράφουν:
    ===================
    Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης
    Βαρβάρα Πάπαρη, Εφέτης
    Μαργαρίτα Στενιώτη, Προέδρος Πρωτοδικών
    Δημοσθένης Βλάχου, Προέδρος Πρωτοδικών

    http://www.kentri.gr/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπονομευμένη Δικαιοσύνη
    ========================
    Για την δραματική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα, δεν ευθύνονται μόνο η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία, αλλά και η δικαστική, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες, έχει σταδιακά εξελιχθεί σε μηχανισμό συναυτουργίας και συγκάλυψης εγκλημάτων.
    Την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον τρίτο πυλώνα της δημοκρατίας, έχει περιγράψει, εκ των έσω, σε.....
    εκτεταμένη συνέντευξή του στην εφημερίδα Κόσμος του Επενδυτή, τον Ιούνιο 2010, ο εν ενεργεία ακόμη τότε Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Παπανικολάου. Ο επί τιμή σήμερα, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της δικαιοσύνης και τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία. Στα πλαίσια του ενδιαφέροντός του αυτού σχολιάζει πρόσφατα γεγονότα στο χώρο της δικαιοσύνης με το παρακάτω κείμενό του.

    Δημοσιεύθηκε η από 16.2.2012 επιστολή των δικαστικών ενώσεων προς τον πρωθυπουργό,

    με την οποία ζητούν την προνομιακή εξαίρεση των δικαστικών λειτουργών από τον κανόνα της εισοδηματικής λιτότητας. Μάλιστα εξαγγέλθηκε και ο τρόπος εξαναγκασμού της κυβέρνησης:

    Κήρυξη αντισυνταγματικής απεργίας σε βάρος της κοινωνίας των πολιτών με τη μορφή της τήρησης
    ================================
    του ωραρίου (λευκή απεργία), της αποχής από την άσκηση των καθηκόντων τους κ.λ.π.

    Επομένως ο δικαστικός συνδικαλισμός,
    που τόσα δεινά επισώρευσε στη Δικαιοσύνη μας, εμφανίζει τώρα δικαστικούς λειτουργούς να αρνούνται να προσαρμοστούν στη σκληρή πραγματικότητα (για την οποία ευθύνονται αρκετοί από αυτούς με τα δικά τους λάθη, τις παραλείψεις και τις ανεπάρκειές τους) και να θέλουν να κάνουν ακόμη βραδύτερη την απονομή της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται έτι περαιτέρω η οικονομική ανάκαμψη.

    Η τρόικα ευλόγως επισημαίνει στην έκθεσή της για τη χώρα μας, ότι η αδυναμία στοιχειωδώς ταχείας απόδοσης δικαιοσύνης, ιδίως σε ζητήματα οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που συνετέλεσαν στην παρούσα οικονομική δυσπραγία της Ελλάδος, και τώρα εμποδίζουν την αξιοποίηση του οικονομικού μας και την έξοδο από την κρίση.

    Πρόσφατα, μάλιστα, ήλθε στο φως της δημοσιότητας το από 18.2.2012 πρωτοφανές κείμενο, ελαχίστων, ευτυχώς, κατώτερων δικαστικών λειτουργών, υπό τη μορφή του πολιτικού μανιφέστου, αναγγέλλον τη συγκρότηση νέας δικαστικής συνδικαλιστικής κίνησης, με στόχο τη συντεχνιακή ομαδοποίηση δικαστών για « ένα παράθυρο στη κοινωνία» και για «πάλη» με την εκτελεστική εξουσία.

    Τον απαράδεκτο και ελεγκτέο, ποινικά και πειθαρχικά, συνδικαλιστικό ακτιβισμό δικαστικών λειτουργών συμπληρώνουν οι συντεχνιακής λογικής μεγάλης διάρκειας απεργιακές κινητοποιήσεις των δικηγόρων, με αποτέλεσμα να χαθεί σχεδόν και το τρέχον δικαστικό έτος.

    Σαφώς, λοιπόν, υπονομεύεται η Δικαιοσύνη εκ των έσω.
    =================================
    Οι συνέπειες της υπονόμευσης αυτής, στις κρισιμότατες τούτες ώρες για τον ελληνικό λαό, διαφαίνονται σοβαρές και ανήκεστες.

    Ιωάννης Παπανικολάου
    Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη, με τίτλο "Καραμανλής : Off the record".

    Στο βιβλίο ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσιάζει ένα χρονικό της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή μέσα από τις προσωπικές του σημειώσεις από τις συναντήσεις που είχε κατά καιρούς τόσο με τον ίδιο τον Καραμανλή όσο και με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του.

    Από το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και περιστατικά με τον Αναστάση Παπαληγούρα που διετέλεσε υπουργός σε δύο μάλιστα υπουργεία και θεωρείτο εκ των στενών και έμπιστων συνεργατών του Καραμανλή.

    Ωστόσο, ο συγγραφέας κάνει ιδιαίτερη μνεία στη θητεία του Παπαληγούρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και περιγράφει ένα περιστατικό με τον πρώην υπουργό την εποχή που είχε ξεκινήσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο παραδικαστικό κύκλωμα που για πολλά χρόνια βασάνιζε την ελληνική δικαιοσύνη.

    Οι διάλογοι που παραθέτει το βιβλίο είναι χαρακτηριστικοί "παπαληγουρικοί".

    Γράφει ο Κοττάκης για το 2005, όταν ξεκίναγε το κυνήγι του παραδικαστικού :

    "Αυτό το σπυρί πρέπει να το σπάσουμε, πρόεδρε", είπε σε μια συνάντησή του με τον Καραμανλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.

    "Αναστάση, μη μου λες ! Όποιοι και αν έχουν χρηματιστεί, προχώρα !" ήταν η απάντησή του.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε τότε απίστευτες πιέσεις από δικαστές να μην προχωρήσει η κάθαρση, γιατί έπληττε το κύρος του κλάδου.

    "Σε λίγο δε θα μπορούμε να πάμε στο περίπτερο ούτε για τσίχλες", εξομολογήθηκε απογοητευμένος στον Παπαληγούρα ανώτατος δικαστής.

    "Αν δεν πάει η κάθαρση μέχρι τέλους, σε λίγο οι πολίτες θα σας πιάνουν τα ... οπίσθια, αγαπητέ μου !" του απάντησε λίγο απότομα ο Κορίνθιος, όπως μόνο εκείνος ήξερε ...


    Ο Παπαληγούρας μνημονεύεται στο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη και σε δύο άλλες κομβικές περιπτώσεις για την κυβέρνηση Καραμανλή.
    Πρώτα στην υπόθεση του περίφημου "βασικού μετόχου" και μετά στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών, υποθέσεις που ακόμα και σήμερα αποτελούν υποθέσεις - μυστήριο για την περίοδο που διαδραματίστηκαν.

    Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαβάσετε στο πολύ καλό βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Σανιδάς, Κεδίκογλου, ασπίδα για Ζαγοριανό
    Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

    «Ασπίδα» για την προστασία του ανακριτή της υπόθεσης Siemens Ν. Ζαγοριανού ύψωσαν ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και ο επίτιμος πρόεδρος Ρωμύλος Κεδίκογλου.
    Οι καταθέσεις των Γ. Σανιδά και Ρ. Κεδίκογλου στον Εισαγγελέα Εφετών Κ. Παρασκευαΐδη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού Και οι δύο λειτουργούν ως «σωματοφύλακες» του ανακριτή και, με τις καταθέσεις τους στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού, δεν αρκούνται στην υπεράσπιση της ακεραιότητάς του.
    Ο «εφευρέτης» της φόρμουλας των παραπλανηθέντων υπουργών στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Σανιδάς, στην 16σέλιδη κατάθεσή του (16/11/2009) ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Κ. Παρασκευαΐδη, από μάρτυρας μετατρέπεται σε κατήγορο. Εκπλήσσει η σφοδρότητα των διατυπώσεών του κατά όσων ζήτησαν τον έλεγχο του ανακριτή και κατά όσων εισαγγελικών λειτουργών ενεπλάκησαν στην πειθαρχική και ποινική προκαταρκτική.
    Κατά Ματζουράνη
    Ο κ. Σανιδάς σπεύδει να προλάβει και τα χειρότερα για τον ίδιον, γι' αυτό υποστηρίζει ότι: «...Διαπίστωσα περίεργες, ανεξήγητες και ύποπτες προσπάθειες ενοχοποιήσεως του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, αλλά και άλλων δικαστικών λειτουργών, μεταξύ των οποίων του προσώπου μου και του Εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Σακελλάκου».
    Με ανοίκειο τρόπο καταφέρει κατά του δικηγόρου Ι. Ματζουράνη (υπερασπιστή του κατηγορούμενου Γ. Σκαρπέλη), χαρακτηρίζοντας ψευδέστατα και συκοφαντικά όσα ο πρώτος κατέθεσε ενώπιον του Ι. Παπανικολάου.
    Μάλιστα, ο κ. Σανιδάς δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, εκτιμώντας πως όσα κατατέθηκαν από τον συνήγορο είχαν «σκοπό να πλήξουν τον ανακριτή και εμένα». Παρά ταύτα ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει επιβεβαιώσει τρεις συναντήσεις με τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, που σκοπό είχαν την επιτάχυνση και διευκόλυνση της ανάκρισης. Δηλαδή, όσες και ο ίδιος ο ανακριτής ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens.
    Κατά Παπανικολάου
    Ο κ. Σανιδάς αφήνει μπηχτές για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλο, ενώ σχεδόν με απαξιωτικό τρόπο αντιμετωπίζει τον συνάδελφό του Ι. Παπανικολάου, όταν υποστηρίζει: «Δεν γνωρίζω τους λόγους και τα παραγωγικά αίτια της βουλήσεως των ενεργειών του κ. Ι. Παπανικολάου, θέλω πάντως να πιστεύω ότι αυτά δεν έχουν σχέση με τη μη επιλογή του σε πρόεδρο ή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως έχει γραφεί στον Τύπο». Και συνεχίζει αντιστρέφοντας «το κατηγορητήριο»:

    «...Προκύπτει ότι κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, και μάλιστα κατ'
    ==========================
    εξακολούθηση, έχει με τις ενέργειές του τελέσει εκείνος που εστράφη κατά του ανακριτού Ζαγοριανού»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την ελληνική δικαιοσύνη...
    ==========================
    Ουραγός της ΕΕ η Ελλάδα...
    Χαμηλή εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές της χώρας φέρονται να έχουν οι Έλληνες σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα κατατάσσεται...
    24η στην ΕΕ όσον αφορά στην αντίληψη των πολιτών για την ανεξαρτησία των συστημάτων δικαιοσύνης στη χώρα τους. Επιπλέον η έκθεση κατατάσσει τη χώρα μας σε αυτές με το πιο αργό σύστημα απονομής δικαιοσύνης καθώς ο μέσος όρος εκδίκασης μιας δικαστικής υπόθεσης στην Ελλάδα, εξαιρουμένων των ποινικών υποθέσεων είναι 510 ημέρες την ώρα που στη Λιθουανία είναι 50.

    Ειδικότερα ο πίνακας επιδόσεων του 2013 για τα εθνικά συστήματα δικαιοσύνης στην ΕΕ, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν, βάσει των στοιχείων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ κατατάσσει την Ελλάδα 98η ανάμεσα σε 144 χώρες παγκοσμίως, όσον αφορά την αντίληψη των πολιτών για την ανεξαρτησία των συστημάτων δικαιοσύνης στη χώρα τους.

    Στην Ευρώπη, δε, τη χώρα μας στην κατάταξη ακολουθούν οι : Βουλγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία.

    Η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Γερμανία και η Σουηδία κατατάσσονται ανάμεσα στις 10 χώρες με τα πλέον «ανεξάρτητα» δικαστικά συστήματα παγκοσμίως.

    Ο χρόνος εκδίκασης δικαστικών υποθέσεων στην ΕΕ κυμαίνεται από 50 ημέρες στη Λιθουανία και 120 ημέρες στην Τσεχία και την Αυστρία, έως 500 ημέρες στην Ιταλία και την Κύπρο και 850 ημέρες στη Μάλτα...
    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Εγγραφο -καταπέλτης του κ. Παπανικολάου
    Των Φωτεινης Kαλλιρη – Ευας Kαραμανωλη
    Σημαντική εξέλιξη στον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο του πρώην ανακριτή της υπόθεσης της Siemens κ. Ν. Ζαγοριανού,
    αποτελεί το πολυσέλιδο έγγραφο - καταπέλτης του πρώην προϊσταμένου της Επιθεώρησης Δικαστηρίων κ. Ιω. Παπανικολάου,
    προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου, στο οποίο κάνει λόγο για «σκληρό πολυπρόσωπο μηχανισμό προστασίας» του ελεγχόμενου δικαστικού λειτουργού.
    Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, ο κ. Παπανικολάου υποστηρίζει ότι «κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του ως προϊσταμένου και ειδικότερα κατά τον πειθαρχικό έλεγχο του ανακριτή,
    προσέκρουσε σε σκληρό και αδίστακτο πολυπρόσωπο μηχανισμό προστασίας του ελεγχόμενου, τον οποίο, ως προς τα πρόσωπα και τους λόγους της προστασίας αυτής, είναι απαραίτητο να αποκαλύψουν τα δικαστικά όργανα,
    αφού εύλογα του δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι η όλη υπόθεση όζει, αποπνέουσα οσμές διαφθοράς, αδιαφάνειας και ανομίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».
    Ο κ. Παπανικολάου αφήνει αιχμές κατά του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Γ. Καλαμίδα, αλλά και κατά του εισαγγελέα κ. Ιω. Τέντε,
    γιατί δεν του κοινοποιήθηκε εγκαίρως η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο κ. Ζαγοριανός εις βάρος του,
    αλλά και διότι επιχειρήθηκε να του αφαιρεθεί η δικογραφία, «κατά τρόπο παράνομο και πρωτοφανή», όπως αναφέρει. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο υποστηρίζει:
    «Δεν μου ανακοινώσατε, όπως οφείλατε, αμελλητί το περιεχόμενο της αίτησης, ούτε εν περιλήψει, έστω και προφορικώς, προκειμένου να δώσω γραπτές εξηγήσεις».
    «Ούτε επί χούντας δεν στερήθηκα του δικαιώματος αυτού», καταλήγει.
    Εν τω μεταξύ ενώπιον του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου που συνεδρίασε προκειμένου να κρίνει την πειθαρχική δίωξη (παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας)
    που έχει ασκηθεί σε βάρος του για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Siemens, ο κ. Ζαγοριανός υπεραμύνθηκε των επιλογών του λέγοντας ότι «έπραξα σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή μου».
    Η απόφαση του συμβουλίου αναμένεται προσεχώς, ωστόσο νομικοί κύκλοι υπογράμμιζαν πως «υπάρχει η δυνατότητα αναστολής της πειθαρχικής δίωξης μέχρι να κριθεί το ποινικό σκέλος» της υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του κ. Ζαγοριανού.
    Ως μάρτυρες κατέθεσαν οι πρώην πρόεδροι του Αρείου Πάγου Ρωμ. Κεδίκογλου και Γ. Σανιδάς,
    ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιω. Σακελλάκος,
    ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Π. Αθανασίου -είχε διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Siemens-
    καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χ. Αθανασίου.
    Οπως υποστήριξαν
    δεν επιτρέπεται να διώκονται οι δικαστές κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, ενώ δηλαδή η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

    Hμερομηνία : 19-12-2009
    Copyright: http://www.kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οσοι Ψηφισαν το Εθνοκτονο ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα Δικαστουν για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!κοριτσια τιs κυλοτεs σαs τιs σερβιετεs σαs τουs δονητεs σαs τα αντισυληπτικα σαs εσημανεν η ωρα δια τον ΚΟΡΥΔΑΛΟΝ και να προσεχετε ειs το πεσιμον του σαπουνιου γιατι γλυστραει>>>>>>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]