Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Welt: Oι Έλληνες μπορούν να σώσουν την Ευρώπη

Η γερμανική εφημερίδα επαινεί τις επιδόσεις της Ελλάδας τονίζοντας ότι μια νέα συζήτηση απέναντι στη διατήρηση της ευρωζώνης είναι το τελευταίο που χρειάζεται η ΕΕ. Η Ελλάδα ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Η Ελλάδα επιτυγχάνει εκεί όπου η Ιταλία και η Γαλλία αποτυγχάνουν – στην εξυγίανση του δημόσιου προϋπολογισμού. Εάν δεν χάσει τώρα την ψυχραιμία της, μπορεί να σώσει την Ευρώπη. Ένας μεγάλος κίνδυνος όμως παραμένει» διαπιστώνει η Welt του Βερολίνου.
Η εφημερίδα επαινεί τις επιδόσεις της και σχολιάζει σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει μέσα στην Ευρώπη:
«Η Ευρώπη κλονίζεται. Ο βορράς και ο νότος συγκρούονται. Η Γαλλία είναι αδύναμη. Οι Βρετανοί απομακρύνονται από την Ε.Ε. Η Ουγγαρία ξεφεύγει σιγά-σιγά από την κοινότητα των κρατών δικαίου. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία υποθέσεις διαφθοράς υπονομεύουν την εμπιστοσύνη συνολικά απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Η Ε.Ε. καταφέρνει με πολύ κόπο να απαντήσει απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Μια νέα συζήτηση απέναντι στη διατήρηση της ευρωζώνης είναι το τελευταίο που χρειάζεται η Ε.Ε. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αυτή τη φορά μπορούν οι Έλληνες να σώσουν την Ευρώπη», μεταδίδει η Deutsche Welle.

Απρόσμενα γρήγορα η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

«Το στοίχημα των Ελλήνων» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung το δημοσίευμά της και σημειώνει: «Απρόσμενα γρήγορα η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Σιγά-σιγά είχαμε συνηθίσει ότι η κατάσταση βελτιώνεται στη χώρα από την οποία προήλθε η ευρωκρίση. Η χώρα μετά από πέντε σκληρά χρόνια άρχισε να βγαίνει από την κρίση. Ήδη όμως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες μπορούν όλα να αλλάξουν. Τότε θα πρέπει το κοινοβούλιο να εκλέξει έναν νέο Πρόεδρο. Εάν δεν καταστεί εφικτό θα προκηρυχθούν εκλογές για τον Φεβρουάριο. Και σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις θα κερδίσει το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ.
Θέλει να αναθεωρήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας και να επιτύχει αναδιάρθρωση του χρέους στα επίπεδα του 2012. Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουόταν με την Ευρώπη. Στη χειρότερη περίπτωση απειλείται έξοδος της χώρας από το ευρώ».

Γερμανικές μίζες στην Ελλάδα

«Ταξίδι στην Αθήνα» είναι ο τίτλος του εκτενούς ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Süddeutsche Zeitung και αναφέρεται στις μίζες που πλήρωνε η Rheinmetall στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα: «Η θυγατρική εταιρεία Rheinmetall Defence Electronics κατά την πώληση των εναέριων αμυντικών συστημάτων Asrad έδωσε πολλά εκατομμύρια μίζες σε υπουργούς και στρατιωτικούς. Οι εισαγγελίες στην Αθήνα και στη Βρέμη έχουν ερευνήσει το θέμα και εξετάζουν τώρα ποιος θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο και ποιος όχι. Η Rheinmetall έχει προχωρήσει σε αυτοκάθαρση και πρότεινε αμνηστία σε όσους μάνατζερ είχαν εμπλακεί στις δωροδοκίες. Όποιος ομολογήσει δεν πρόκειται να διωχθεί ποινικά από τον όμιλο.
Αγωγές αποζημίωσης δεν θα κατατεθούν. Μέχρι στιγμής όμως κανείς δεν έχει δηλωθεί».
Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Γερμανικές εταιρείες για δεκαετίες έδιναν μίζες στην Ελλάδα. Ποτέ πριν δεν εκδόθηκε κάποιος. Τώρα αυτό ίσως αλλάξει».

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πρέπει να γίνει επίσημος λογιστικός έλεγχος του χρέους.
    Ν' αποδειχτεί η πλεκτάνη και ότι η Ελλάδα ήταν η πύλη εισόδου για τον οικονομικό έλεγχο της Ευρωπης.
    Ψηφίζω το κόμμα που τον επίσημο έλεγχο του χρέους στο πρόγραμμά του προεκλογικά. Τον πρόεδρο που θα το ζητήσει σε διάγγελμά του στον ελληνικό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2014/12/anoikti-epistoli-pros-tsipra-kammeno.html
    λογιστικος ελεγχος να γλυτωσει η ευρωπη,και να τιμωρηθουν οσοι δρομολογησαν και ολοκληρωσαν την αλωση της..
    τιμωρια στους εβραιους τοκογλυφους,και επιστροφη των χρηματων,στους ελληνες και στους ευρωπαιους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]