Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Αυστριακοί δεν θέλουν να ακούνε ότι η Τουρκία θα μπει στην ΕΕ

Σκληρή κριτική στην Τουρκία άσκησε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, έπειτα από την επιδρομή της αστυνομίας εναντίον του Τύπου στην χώρα και έπειτα από τις συλλήψεις δημοσιογράφων.

Ο κ. Κουρτς έκανε λόγο για μια «αδιανόητη επίθεση εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου στην Τουρκία», η οποία όπως είπε, «με τον τρόπο αυτό θέτει τον εαυτό της σαφέστατα εκτός των ευρωπαϊκών μας αξιών».

Σε δηλώσεις του σε Αυστριακούς δημοσιογράφους πριν την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπεται να αγνοεί το γεγονός, αλλά αντιθέτως πρέπει να χρησιμοποιήσει μια ξεκάθαρη γλώσσα απέναντι στην Τουρκία και να ασκήσει την ανάλογη πίεση ούτως ώστε η χώρα να μην κινείται στην λανθασμένη κατεύθυνση.

Ο ίδιος δήλωσε αντίθετος στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας, όπως του κεφαλαίου για θέματα Δικαιοσύνης, θεωρώντας πως αυτός είναι «ο λανθασμένος δρόμος» και πως «τα μηνύματα των τελευταίων χρόνων και τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο».

Την αμετάβλητη, σαφή απόρριψη από την πλειονότητα των Αυστριακών, και μάλιστα σε πρωτοφανές ποσοστό 84%, μιας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, κατέγραψε και η τελευταία αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]