Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συναγερμός και στο Βέλγιο με ομήρους σε διαμέρισμα!

Λίγες ώρες μετά το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου από το πρωί ένοπλος -οι κρατούν ομήρους σε καφετέρια, υπάρχει και νέα υπόθεση ομηρίας αυτή τη φορά στο Βέλγιο!

Τέσσερις ένοπλοι έχουν εισβάλει σε διαμέρισμα στη Γάνδη και κρατούν ομήρους, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα ο αριθμός τους.

Η αστυνομία έχει ήδη αποκλείσει την γύρω περιοχή και έχει δώσει εντολή οι κάτοικοι να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ενώ σύμφωνα με πηγές της γενικής εισαγγελίας, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Yποτίμηση κινδύνου ή πολυπολιτισμική ανοχή; Όποιος αι αν είναι ο λόγος, οι ευθύνες της βελγικής κυβέρνησης είναι τεράστιες, επειδή τα "σημάδια" των τζιχαντιστών εντός του Βελγικού εδάφους υπήρξαν προ μηνών, αφού υπήρξαν συλλήψεις τζιχαντιστών, αλλά, επιπλέον, υπήρξε επιβεβαιωμένη επικίνδυνη εκπαιδευτική δραστηριότητά τους η οποία αποκαλύφθηκε στις αρχές του Οκτωβριου 2014 μετά από έρευνα σχετικά την δημοσίευση φωτογραφιών στο Facebook που εμφάνιζαν ριζοσπάστες μουσουλμάνους από τις Βρυξέλλες να εκπαιδεύονται στο τζιχάντ σε κατασκηνώσεις που βρίσκονται στις βελγικές Ardennes που είναι το μοναδικό ορεινό σύμπλεγμα της χώρας και μάλιστα θεωρείται και τουριστικό θέρετρο.
Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν από τον Abd Al Wadoud Abu Daoud, ένα ριζοσπάστη μουσουλμάνο από τις Βρυξέλλες που κηρύτει υπέρ του σαλαφισμού κλάδου του γουαχαμπισμού που ανήκει στον σαουδαραβικό σουνιτισμό.
Σύμφωνα με τα ολλανδόφωνα μέσα ο άνθρωπος αυτός σχετίζονταν μια μια ομάδα φίλων που σχετίζεται με την οικογένεια Elouassaki που κατοικεί στο Vilvorde των Βρυξελλών και της οποίας τα 2 παιδιά έφυγαν για να κάνουν τζιχάντ στη Συρία.

Γαλλία: Αποξήλωση ενός τζιχαντιστικού δικτύου
Διαλύθηκε στην Γαλλία μια εγκληματική ομάδα που προσλάμβανε ριζοσπάστες ισλαμιστές προκειμένου να τους προετοιμάσει για την αποστολή τους στη Συρία,όπως αναφέρουν Γάλλοι αστυνομικοί στα τοπικά ΜΜΕ.

Οι συλλήψεις έλαβαν χώρα στις περιοχές της Τουλούζ και του Παρισιού, καθώς και στην Νορμανδία. Δεν αποκαλύφθηκε όμως ακόμα ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες, ο εν λόγω τομέας που προετοίμαζε τους ισλαμιστές για πόλεμο έχει ήδη στείλει στη Συρία αρκετούς υποψήφιους τζιχαντιστές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]