Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ανάπτυξη» με ΜΑΤ και παραπληροφόρηση


Για κάποιους το όρος Κάκαβος πέφτει πολύ μακριά. Για κάποιους άλλους, η λέξη αρχέγονο δάσος είναι και θα παραμείνει άγνωστη.

Άλλοι, πάλι, έχουν πειστεί, από τον βομβαρδισμό δημοσιευμάτων, ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα χρυσού στον κόσμο χωρίς κανένα κόστος, χωρίς καμιά επίπτωση.

Και ορισμένοι, βάζοντας «σάλτσα» στο παραμύθι, ζουν τον μύθο τους θεωρώντας ότι το ελληνικό κράτος εντός ολίγου θα αρχίσει να μοιράζει πλάκες χρυσού.

Έτσι η αντίσταση των κατοίκων της Χαλκιδικής ή αποσιωπάται ή παρουσιάζεται ως δράση κουκουλοφόρων.

Η συνταγή είναι παλιά και γνωστή, μόνο που στην περίπτωση της Χαλκιδικής έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει πολλάκις.

Ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους έχει κερδηθεί τρεις φορές μέχρι σήμερα, το 1977, το 1996 και το 2002.

Σήμερα δίνεται η πιο κρίσιμη μάχη, αφού με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας, με πρόσχημα την εξασφάλιση, πολύτιμων, θέσεων εργασίας, βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας χωρίς κανένα όφελος για το δημόσιο ταμείο, παρά μόνον με τρομακτικές οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Οι διαδηλώσεις στις Σκουριές είναι ογκώδεις και οι συγκρούσεις κάθε φορά των κατοίκων με τις αστυνομικές δυνάμεις όλο και πιο σκληρές. Ας αναλογιστεί κάποιος ότι καμιά χώρα δεν σώθηκε, καμιά χώρα δεν είδε τους δείκτες ανάπτυξης να εκτινάσσονται στα ύψη με ΜΑΤ και παραπληροφόρηση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]