Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η νέα ΕΛ.ΑΣ χωρίς πολλούς υποστράτηγους και αντιστράτηγους

Γράφει ο Νίκος Δεμισιώτης

Εισηγήσεις για να βγάλει στην... εφεδρεία δεκάδες υποστρατήγους και αντιστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές της «δημοκρατίας», ο Νίκος Δένδιας σχεδιάζει την εκ βάθρων ανασυγκρότηση και αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., που θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, και ανάμεσα στις άλλες εισηγήσεις που δέχεται είναι και αυτή που θεωρείται δεδομένο ότι θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Δένδιας, προκειμένου η αναδιάρθρωση να γίνει όσο πιο σωστά και γρήγορα γίνεται, έχει δημιουργήσει δύο διαφορετικές ομάδες μελέτης που αξιολογούν, σχεδιάζουν και στη συνέχεια προτείνουν στον υπουργό Δημόσιας Τάξης τις καλύτερες αλλαγές. Μια από αυτές τις προτάσεις που έχουν φτάσει στο γραφείο του κ. Δένδια λοιπόν είναι και η δραστική μείωση των υποστρατήγων και αντιστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό σχήμα στην κορυφή της ιεραρχίας του Σώματος. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εισήγηση, ο αριθμός των ανώτατων αξιωματικών μπορεί άμεσα να μειωθεί ακόμα και στο μισό, εάν βέβαια συνοδευτεί και από τις απαραίτητες υπηρεσιακές αλλαγές. Επιπλέον, στις σκέψεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης υπάρχει και το ενδεχόμενο να «μετακομίσει» από τον έβδομο όροφο του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη μερικά τετράγωνα πιο μακριά και συγκεκριμένα σε κτίριο της πρώην Σχολής Χωροφυλακής, αφήνοντας πίσω μόνο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., την ΕΥΠ και τις άλλες υπηρεσίες.

Η δομή του... νέου υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα είναι κάθετη και θα διακρίνεται από τρεις πυλώνες. Την «τάξη», την «ασφάλεια» και τη «μετανάστευση». Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, στόχος είναι να απελαθούν μέσα στο 2012 περίπου 10.000 παράνομοι μετανάστες και το 2013 ο αριθμός αυτός να φτάσει τις 23.000. Παράλληλα ειλημμένη απόφαση θα πρέπει να θεωρείται πλέον η δημιουργία και ενεργοποίηση σε μικρό, μάλιστα, χρονικό διάστημα της νέας ειδικής εποχούμενης μονάδας της ΕΛ.ΑΣ. που θα αποτελείται από βαριά οπλισμένους αστυνομικούς (επιπέδου ΕΚΑΜ), οι οποίοι θα ριχτούν στη μάχη κατά των συμμοριών με τα καλάσνικοφ που λυμαίνονται την Αθήνα και σκορπίζουν τον τρόμο. Οι αστυνομικοί αυτοί θα εκπαιδευτούν ειδικά για ένοπλες συμπλοκές με κακοποιούς που φέρουν βαρύ οπλισμό, προκειμένου σε πρώτη φάση να απεμπλακεί από αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες αποστολές η πιο ευάλωτη ομάδα ΔΙΑΣ, που άλλωστε σε μια τέτοια συμπλοκή στο Ρέντη είχε θρηνήσει και δύο θύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση την ομάδα αυτή θα στελεχώνουν περίπου 12 τζιπ που θα είναι επανδρωμένα με βαριά οπλισμένους αστυνομικούς, έτοιμους για όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγή εφημερίδα "Δημοκρατία"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]