Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι μωρές αγανακτισμένες παρθένες

Oι πρώην πρωτοκλασάτοι

Κι ενώ η χώρα οδεύει με φόρα στο κενό, οι πρώην πρωτοκλασάτοι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ επιδίδονται σε ασκήσεις τακτικισμού για τη διάσωση του εαυτού τους.

Με συντονισμένα βήματα επιτίθενται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν δημόσια πως διαφωνούν με τη στρατηγική του Προέδρου, θέτουν θέμα ηγεσία, κοκ.

Με ποια στρατηγική αλήθεια διαφωνούν όταν στα δύο μείζονα ζητήματα – τη ψήφιση των μέτρων και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση- συμφωνούν και υπερθεματίζουν; Η μόνη στρατηγική που δεν τους βρίσκει σύμφωνους είναι η μη υπουργοποίησή τους. Όμως δεν είναι αυτή η πραγματική αιτία.

Το ΠΑΣΟΚ είναι σε ιστορική πτώση. Το όλον ΠΑΣΟΚ είναι σε ιστορική πτώση. Και η νυν ηγεσία ευθύνεται σαφώς λιγότερο απο όλες τις προηγούμενες. Ο κόσμος, δικαίως ή αδίκως, γυρνάει την πλάτη σε όλο το ΠΑΣΟΚ.

Για να μπερδέψουν όμως το σύστημα οι πρώην πρωτοκλασάτοι, για να μπορέσουν να βγουν από το κάδρο και να σώσουν το δικό τους πολιτικό κεφάλαιο, ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα. Κοινώς, περνάνε στην αντεπίθεση προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Συντάσσονται με όσους καταγγέλλουν το ΠΑΣΟΚ και εμφανίζονται ως μωρές αγανακτισμένες παρθένες.

Η τακτική τους είναι έξυπνη, αλλά είναι και ηθική απέναντι στη χώρα; Σε καμία περίπτωση. Η χώρα χρειάζεται τώρα μια στιβαρή κυβέρνηση κι όταν ο δεύτερος εταίρος εμφανίζεται τόσο αδύναμος βλάπτεται η χώρα.

Η τακτική τους είναι και παρακινδυνευμένη. Ο κόσμος έχει κοντή μνήμη αλλά όχι δα και τόσο κοντή. Το κρίσιμο σημείο για την ηγεσία του Κινήματος είναι η συνοχή του κατά τη ψήφιση των μέτρων. Αν καταφέρει να αντέξει μέχρι και τη μέρα εκείνη, τότε η τακτική των πρώην πρωτοκλασάτοι, θα αποκαλυφθεί.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]