Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαβρόφ: Στη Συρία παίζεται ένα μεγάλο και βρώμικο γεωπολιτικό παιχνίδι

Οι κατηγορίες που επιρρίπτουν μερικές χώρες στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ καλύπτουν στην ουσία ένα «μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι που διαδραματίζεται στην ευρύτερη περιοχή», σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι μερικές χώρες προσπαθούν να αποτρέψουν την εξομάλυνση της κατάστασης στη Συρία, επειδή στοχεύουν στην ανακατανομή του γεωπολιτικού χάρτη της Μέσης Ανατολής.

«Πολλοί δεν σκέπτονται τόσο πολύ τη Συρία, αλλά το Ιράν. Το λένε απροκάλυπτα κιόλας, ότι το Ιράν πρέπει να στερηθεί του πλησιέστερου συμμάχου του, που είναι ο Μπασάρ Άσαντ», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Δημιουργείται η εντύπωση», πρόσθεσε ο Λαβρόφ, «ότι μόλις εμφανίζεται κάποιο φως στην κατάσταση αυτή, σε κάποιον δεν είναι συμφέρον να επιτραπεί η μετάβασή της σε πιο “ήρεμα ύδατα”, αλλά να συνεχιστεί η αιματηρή μάχη στο εσωτερικό της Συρίας, να συνεχιστεί ο εμφύλιος πόλεμος».

Παράλληλα, ο κ. Λαβρόφ κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι αρνείται να προβεί σε καταδίκη των πρακτικών της συριακής αντιπολίτευσης.

Από τα βέλη του δεν γλίτωσαν ούτε οι ΗΠΑ, καθώς όπως είπε, «οι Αμερικανοί εταίροι μας, δια στόματος της επισήμου εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ δήλωσαν, ότι η παραμονή του κ. Άσαντ στην εξουσία είναι αυτή που υποκινεί τις εξτρεμιστικές διαθέσεις, δικαιολογώντας με έμμεσο τρόπο τις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες».

Τέλος, ο Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ «εγγυητή των δικαιωμάτων των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των Χριστιανών», ενώ τόνισε ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο του πληθυσμού εξακολουθεί να τον στηρίζει, «ως τον άνθρωπο που ζητά να μην μετατραπεί η Συρία σε ένα κράτος, όπου οι μειονότητες απλούστατα δεν θα έχουν τη δυνατότητα ύπαρξης».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]