Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έξις δευτέρα φύσις...


Αφ' ότου η "Χρυσή Αυγή" ήρθε στο πολιτικό προσκήνιο, ήταν φανερή η προσπάθεια του αρχηγού της να αποστασιοποιηθεί από το ναζιστικό παρελθόν  και να παρουσιαστεί ως εκφραστής του "εθνικού" χώρου. Έτσι "κόπηκαν" οι εκθειαστικές αναφορές στον Χίτλερ και άλλους γνωστούς ναζί, υιοθετήθηκε ο αυτοπροσδιορισμός "εθνικιστές" και δόθηκαν οδηγίες να αποφεύγεται ο δημόσιος ναζιστικός χαιρετισμός.

Τελικά όμως φαίνεται ότι "έξις δευτέρα φύσις", κι έτσι ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής δεν άντεξε άλλο χωρίς ναζιστικούς χαιρετισμούς. Και χθες στο φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματός του, το χέρι τινάχτηκε πάλι στη γνώριμη γωνία 45 μοιρών...

Το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες πριν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπου τιμάται το "Όχι" της Ελλάδας στον Άξονα και ο επικός αγώνας των πραγματικών Ελλήνων πατριωτών ενάντια στους Ιταλούς και τους Γερμανούς. Ένας αγώνας που τον διαδέχθηκε μια σκληρότατη κατοχή, κατά την οποία η Ελλάδα βίωσε τη θηριωδία του ναζισμού στο πετσί της. Με πείνα, με λεηλασία των πόρων της χώρας, με βασανιστήρια, με εκτελέσεις, με ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων. Φαίνεται ότι οι λέξεις Καλάβρυτα, Κομμένο, Δίστομο, Κάνδανος δε λένε κάτι στον κ. Μιχαλολιάκο.

Βέβαια ας μην είμαστε πολύ αυστηροί: ίσως ο κ. Μιχαλολιάκος δεν ήθελε να προσβάλει την εθνική επέτειο. Όταν μια χειρονομία έχει γίνει αντανακλαστικό, είναι δύσκολο να κοπεί, όπως μας θυμίζει και η γνωστή σκηνή του χιτλερικού "τρελού επιστήμονα" από την ταινία "SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα":



Ευτυχώς υπάρχουν και αυτά τα "αντανακλαστικά" για να διαλύουν τα προπετάσματα καπνού και να δείχνουν σε όσους ακόμα αμφιταλαντεύονται, ότι άλλο πατριώτης και άλλο ναζιστής.

Πηγή: Εν Κρυπτώ  
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Φασισμός δεν είναι μόνο να χαιρετάς έτσι, αλλά και να διαγράφεις βουλευτή που θέλει να έχει δικαίωμα στη γνώμη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]