Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για δολιοφθορά σε αεροσκάφος Superjet 100



Γαλλικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο Voltaire Network
Aπόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Στην έκδοσή της αυτού του Σαββατοκύριακου, η ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda [1] παραθέτει δήλωση στρατηγού των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας (GRU), σύμφωνα με την οποία το αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στις 9 Μαΐου στην Ινδονησία, κατά το οποίο κατέπεσε ένα ρωσικό Superjet 100, είναι πολύ πιθανό να είναι αποτέλεσμα δολιοφθοράς.

Το αεροσκάφος, που πετούσε στα πλαίσια διαφημιστικής πτήσης του νέου μοντέλου και μετέφερε 45 άτομα, κατέπεσε στο Όρος Σαλάκ της Ινδονησίας, Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε.

Σύμφωνα με τις υποψίες της ηγεσίας της GRU, τις οποίες έχει γνωστοποιήσει ο στρατηγός, η αεροπορία των ΗΠΑ, η οποία διατηρεί βάση σε μικρή απόσταση από τον τόπο του δυστυχήματος, έκανε χρήση συστημάτων εμπλοκής προκειμένου να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος. Στόχος των Αμερικανών ήταν να προκαλέσουν ακυρώσεις παραγγελιών του συγκεκριμένου αεροσκάφους, το οποίο οι Ρώσοι θεωρούν ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της ρωσικής αεροπορίας σήμερα.

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου της Komsomolskaya Pravda, ο επικεφαλής της Διαστημικής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Popovkin, δήλωσε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να έχουν σαμποτάρει οι ΗΠΑ και τις 3 πρόσφατες αποτυχημένες εκτοξεύσεις της Διαστημικής Υπηρεσίας.

Κανονικά, και αν ζούσαμε ακόμα στην εποχή του "ψυχρού πολέμου", τέτοιες ανακοινώσεις θα έπρεπε να διαδέχονται δυστυχήματα ανάλογου μεγέθους στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του "ψυχρού πολέμου", η Ουάσιγκτον είχε αποστείλει αρκετούς μυστικούς πράκτορες στην ΕΣΣΔ με αποστολή την διεξαγωγή σημαντικού μεγέθους δολιοφθορών εναντίον της σοβιετικής οικονομίας.

[1] "К падению ’Суперджета’ могут быть причастны американские военные?," Komsomolskaya Pravda, 24 Mαΐου 2012.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]