Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανησυχία για κραχ στην πραγματική οικονομία της χώρας

Με την πραγματική οικονομία να βρίσκεται πλέον στα όρια του κραχ, τα έσοδα να βαδίζουν απ' το κακό στο χειρότερο, τις επιχειρήσεις να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους και τις τράπεζες να δηλώνουν σχεδόν παντελή έλλειψη ρευστότητας, στις Βρυξέλλες διαμορφώνονται τα τρία πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας. Το ευνοϊκό σενάριο προβλέπει τη συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ως βασική στρατηγική την εφαρμογή του Προγράμματος Προσαρμογής και θα της διασφαλίζεται, υπό όρους, η δυνατότητα παράτασης της μείωσης του ελλείμματος και η διοχέτευση επιπλέον αναπτυξιακών κονδυλίων.

Το κακό σενάριο προδιαγράφει το «διαζύγιο» της χώρας με την Ευρωζώνη, σε περίπτωση εκλογής κυβέρνησης που δηλώνει ότι δεν προτίθεται ή δεν δύναται να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα «κόβεται» στην επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, οι δόσεις σταματούν, η ρευστότητα από το Ευρωσύστημα μειώνεται και η σταδιακή απεμπλοκή της χώρας από το ευρώ αρχίζει. Τέλος, το χειρότερο σενάριο όλων είναι αυτό κατά το οποίο προκύπτει κυβέρνηση που όχι μόνο θα καταγγείλει τη σύμβαση, αλλά θα ανατρέψει και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Αλήθειες και μύθοι

Οι νεαροί ονομάζουν και «δράκους» τα εξόφθαλμα ψέματα ή και τις φράσεις που ωραιοποιούν την πραγματικότητα και εμφανίζονται ως δήθεν αλήθειες. Η «Κ» με στοιχειοθετημένα επιχειρήματα αναιρεί σήμερα τις πιο παραπλανητικές προεκλογικές υποσχέσεις, επιδιώκοντας να θέσει κόμματα και ψηφοφόρους προ των ευθυνών τους.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]