Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Le Monde: Δράστε πριν οι Έλληνες επιστρέψουν στις κάλπες

Για μια ελληνο-γερμανική τραγωδία κάνει λόγο η εφημερίδα Le Monde, σε άρθρο της που δημοσιεύει σήμερα, καλώντας τη Γερμανία να στηρίξει την Ελλάδα με ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.

«Πρόκειται για την ιστορία μιας τραγωδίας που θα μας πάρει όλους στο βυθό αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δράσει πριν τις 17 Ιουνίου, πριν οι Έλληνες επιστρέψουν στις κάλπες», σημειώνει η αρθρογράφος η Καρολίν Φουρές,, τονίζοντας ότι η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα πριν να είναι πολύ αργά τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

«Πρέπει άμεσα να προτείνουμε στους Έλληνες ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα δίνει χρόνο και οξυγόνο για να αποπληρώσουν τα χρέη. Αυτό το πρόγραμμα είναι πιο επείγον από τα ευρωομόλογα», υπογραμμίζει η αρθρογράφος, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες θα είχαν τη διάθεση να εκλέξουν μία δημιουργική κυβέρνηση συνεργασίας.

Ακόμη, η Καρολίν Φούρες τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως αναφέρει, σε μία τέτοια κυβέρνηση θα «συνυπήρχαν η δίκαιη οργή του ΣΥΡΙΖΑ και ο απαραίτητος ρεαλισμός του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με το άρθρο, αν η Ευρώπη δεν δράσει άμεσα, θα είναι «πολύ αργά για να πεισθούν οι Έλληνες ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο, πολύ αργά για να αποφύγουμε την πτώχευση, την έξοδο από την ευρωζώνη και τον πειρασμό να επιχειρηθεί διδακτορία».

Παράλληλα, η αρθρογράφος αναφέρεται και στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και την είσοδο του κόμματος στη βουλή, υπογραμμίζοντας ότι η δημοκρατία χρειάζεται χρόνο, ενώ οι κρίσεις ξεσπάνε άμεσα και παίζουν το παιχνίδι της δημαγωγίας.

«Προς το παρόν μόνο 6,9% ψήφισαν το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή. Ακόμη κι αν τα ποσοστά δεν ανέβουν, μόνο αυτό το νούμερο πρέπει να χτυπήσει το κόκκινο καμπανάκι... Η αύξηση της βίας εναντίον μεταναστών στους δρόμους της Αθήνας δεν παραπέμπει στην «ελληνική μυθολογία αλλά σε μια θλιβερή πραγματικότητα», επισημαίνει.

«Αφού κάποιοι έκλεισαν τα μάτια απέναντι στον ισλαμικό φονταμενταλισμό μιλώντας για ρατσισμό, τώρα αρνούνται τον κίνδυνο της άκρας δεξιάς αποδίδοντάς την στην ελληνική κρίση. Απλοϊκές αναλύσεις...όπως απέδιδαν το πρώτο πρόβλημα στην εξίσωση Μουσουλμάνοι κατά Τζορτζ Μπους και τώρα το αποδίδουν Έλληνες κατά Μέρκελ», προσθέτει.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Απ εξω βλεπουν πιο καθαρα τα πραγματα και φοβουνται μηπως δεν προλαβουν,αλλα η αρθρογραφος ειναι νοτια.Οι Γερμανοι ομως ειναι πολυ μονοκομματοι και δυσκαμπτοι.Μου ελεγε η μανα μου οτι στη κατοχη απο τους Ιταλους δεν επαθαν πολλα αλλα οι Γερμανοι τσακιζαν στο γονατο τα παιδικα μπρατσακια που εκλεβαν μια κουραμανα.Δεν αλλαζει ευκολα το DNA των λαων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ η άλλη η "νότια" μας φώτισε. Από τη μια θέλει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη προτρέπει να προσέξουμε τους ισλαμιστές! Αμ το άλλο «Πρέπει άμεσα να προτείνουμε στους Έλληνες ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα δίνει χρόνο και οξυγόνο για να αποπληρώσουν τα χρέη"; Να μας ηρεμήσουν δηλαδή πρώτα με οποιονδήποτε τρόπο για να ξαναμπούμε στο μαντρί και να δεχτούμε το χρέος και τα χαράτσια τους! Μπορεί κυρα Κοκό οι Ελληνες ακόμη να μη σε καταλαβαίνουν, αλλά να είσαι σίγουρη ότι όταν σε καταλάβουν τότε και εσύ και το μαύρο σου το σόϊ θα δείτε μπροστά σας όλο τον πάτο της τραγωδίας που φοβόσαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]